joi, 31 martie 2011

Incultura ucide...

In cazul nostru incultura muzicala si nu ucide ci doar zdruncina niste extensii ale unor "fufitze" al naibii'de tunate de la bordul unei masini roz bombon.
Acum va intrebati daca m-am transformat in "Radio Sant" si incep sa va turui toate accidentele de pe teritoriul Romaniei.No way!
Va spun numa' de asta:))
Chiar daca nu are legatura(in mod direct)cu muzica cititi si radeti de prostia omeneasca.
Cum a at caldura au dat si pampalai...asa ca ciupercile dupa ploaie.
Stateam si eu pe terasa undeva la 9 dimineata si admiram strada destul de libera.Pana cand isi face aparitia o masinuta mica,usor tunata si al naibii de roz.Of course decapotabila din care rasuna(de mi sa zguduit ceaiu' in ceasca)o melodie de aia contra-facuta cu iz de supa de peste marca Rihanna.Ultimul mini-film porno facut de aceasta,"S&M"(parca).
Oricum,asta nu conteaza.Conteaza ca rasuna atat de tare incat daca o biata babuta astepta la semafor cadea lata pe stalpu' de iluminat.
Si ei mai spun ca rockeri sunt "destrabalati",da matele astea imbuibate de aroma de cirese de la "kilele"de luciu adaugate peste tot ce sunt?Nu,destrabalt nu se refera la ele,se refera la noi astia nebunii\m/.
Da hai ca deviem de la subiect.Si se opresc bietele fete obosite in mijlocu' strazii cu un scrtait ceva mai asurzitor decat stupizenia ce rasuna din boxe(de ce,nu stiu)persupun ca le suna telefonu' si nu puteau sa faca 2 chestii de odata.
Si buf accidentu':X
Mama ce bine am prins toata faza=))
Nu mai spun ca "tancul" ce le-a trezit pe fete din visarea eterna era o biata Dacia 1310:))
Chestiile astea mai circula pe strada?:|Da,in Romania ,da!
Nu numai ca eu ma tavaleam de ras pe sub masa da melodia inca mai rasuna si pana nu s-a terminat(trist dar adevarat)fetitele nu s-au dat jos din masina.
Intr-un final vine mosu' de la volanu' "tancului" la ele la geam si incepe sa le faca scandal.Eu atat am prins si pot sa spun ca a fost un spectacol de pomina.
Ideea nu e accidentul in sine si prostia pura de care dadeau dovada "printesele soselelor" cat ironia sortii.
Morala:
Nu ascultati idiotenii muzicale ca se poate sa sfarsiti rau.
Pot sa pariez ca daca aveau in boxe "The final countdown"nu sfarseau acum,aceasta ne fiind ultima lor numaratoare inversa.



Sarbatoritul zilei:Angus Young(AC/DC)


Astazi,pe data de 31 Martie avem 1 sarbatorit!
Nu am cum sa incep cu locul nasterii,data nasteri si numele complet al sarbatoritului de azi fara sa spun cateva cuvinte despre acest "geniu cu chitara".Un maestru in adevaratul sens al cuvantului si putini chitaristi,tobosari sau orice alt fel de artisti pot face ce face el pe scena.Putini pot sari,rostogoli si pastrand nota corecta pe un instrument atat de greu(pentru mine cel putin,mi se pare al naibii' de imbarligat).
Pe numele sau complet Angus McKinnon Young,unul dintre cei mai buni chitaristi ai lumii s-a nascut pe data de 31 Martie 1955 in Glasgow,Scotia.El este cel mai mic dintre cei 8 frati ai familiei Young,parinti lor fiind William Young si Margaret Young.
In 1963 s-a mutat impreuna cu fratii lui mai mari George,Malcom si sora sa Margaret in Sydney,Australia.A inceput sa cante la banjo iar prima sa chitara a fost una second-hand cumparata din josul strazii pe care locuia.Amintin
du'si si acum cu cata ardoare canta la prima sa chitara.A declarat intr-un interviu ca lemnul a putezit de la atata sudoare.
A facut parte din mai multe grupuri muzicale locale ca la varsta de 18 ani sa formeze AC/DC impreuna cu fratele sau mai mare Malcom.La inceput AC/DC era formata astfel:
Angus la chitara acustica,Malco
m la chitara ritmica,Dave Evans voce,Larry Van Kriedt la bass si Colin Burgess la tobe.
Numele trupei a venit odata cu denumirea inscriptionata pe partea din spate a masinii de cusut a surorii sale pe care scria Alternating Current/Direct Current.De asmenea sora sa,Margaret i-a dat ideea de a purta uniforma scolara pe scena,stil ce l-a consacrat pe Angus odata cu "cornitele" aferente pe care numai Angus le poate avea,inate de stilul semnatura,Angus a incercat mai multe...combinatii de costume pentru a avea propiul stil pe scena.Se costuma precum Zorro,o gorila,si o parodie a personajului Superman,de asemena se numea Super-Ang(foarte tare asta:))).
In stilul sau muzical a fost influentat de nume precum:
Chuck Berry,Jimi Hendrix si Keith
Richards.
A fost introdus in Rock N'Roll Hall of Fame odata cu trupa AC/DC in 2003 cand si-a facut aparitia Steven Tyler si a fredonat alaturi de ei "You Shook me All Night Long".
Cele mai importante solo'uri de chitara ale lui Angus au fost in melodiile:
"Back in Black","Highway To hell","Thunderstruck","You shook me all night long","Let there be rock"si"TNT".
Fiind considerat unul dintre cei mai buni cantareti ,AC/DC una dintre cele mai mari trupe rock a tuturor timpurilor alaturi de Black Sabbath sau Led Zeppelin,Angus este pe locul 40in Top 100 Greatest Guitarist Of All Times si trupa AC/DC pe locul 4 in top'ul 100Greatest Hard Rock Band of All Times realizat de Vh1.

luni, 28 martie 2011

Melodia zilei:Bon Jovi-Always

Cand vine vorba de Bon Jovi nu se mai poate discuta videoclipul.
Dupa mine este una dintre cele mai bune balade rock si una dintre cele mai frumoase si pline de sentiment melodii ale tuturor timpurilor.
O puteti gasii pe albumul Crossroad lansat in 1994.A fost pe locul 4 in U.S Billiboard,pe locul 2 in Top 40 Mainstream,2 in UK si 4 in Germania.A fost initial facut pentru coloana sonora a filmului Romeo is Bleeding si la videoclip au participat actorii:
Keri Russell,Jack Noseworthy,Carla Gugino si Jason Wiles si bine inteles este una dintre cele mai bune melodii ale trupei,una dintre cea mai buna a anilor '90 si una dintre cele mai romantice ale tuturor timpurilor.
Parerea mea:
Bine,orice melodie in care apare Jon,Richie sau orice alt membru al trupei Bon Jovi este o melodie extraordinara,dar "Always" are un loc special in sufletul meu,fiind una dintre putinele melodii la care am plans pe langa "Don't cry","Tears in heaven" si "Nothing else matters",da' na sunt o persoana melancolica:)).
V-am pus special "Always" nu numai pentru fetele ce aveau nevoie de o imagine placuta(va sugerez Alternate Version;)dar si pentru a va mai inmuia dupa o doza de Metallica.Versurile,videoclipul si...sufletul pe care il pune Jon in videoclip face milioane si o plaseaza automat in Top 5 melodii perferate(ale mele).
Versuri:
This romeo is bleeding
But you can't see his blood
It's nothing but some feelings
That this old dog kicked up

It's been raining since you left me
Now I'm drowning in the flood
You see I've always been a fighter
But without you I give up

I can't sing a love song
Like the way it's meant to be
Well, I guess I'm not that good anymore
But baby, that's just me

And I will love you, baby - Always
And I'll be there forever and a day - Always
I'll be there till the stars don't shine
Till the heavens burst and
The words don't rhyme
And I know when I die, you'll be on my mind
And I'll love you - Always

Now your pictures that you left behind
Are just memories of a different life
Some that made us laugh, some that made us cry
One that made you have to say goodbye
What I'd give to run my fingers through your hair
To touch your lips, to hold you near
When you say your prayers try to understand
I've made mistakes, I'm just a man

When he holds you close, when he pulls you near
When he says the words you've been needing to hear
I'll wish I was him 'cause those words are mine
To say to you till the end of time

Yeah, I will love you baby - Always
And I'll be there forever and a day - Always

If you told me to cry for you
I could
If you told me to die for you
I would
Take a look at my face
There's no price I won't pay
To say these words to you

Well, there ain't no luck
In these loaded dice
But baby if you give me just one more try
We can pack up our old dreams
And our old lives
We'll find a place where the sun still shines

And I will love you, baby - Always
And I'll be there forever and a day - Always
I'll be there till the stars don't shine
Till the heavens burst and
The words don't rhyme
And I know when I die, you'll be on my mind
And I'll love you - Always


Si pentru fete,o portie de imagini...placute sa spunem.Si daca nu vreti sa vedeti orice alt actor ci exclusiv pe membri trupei si mai ales pe Jon va ofer Alternate Version(de asemena cea pe care eu stau mereu:))):



100 de postari!

Astazi aniversam 100 de postari!
Let's party!
Na ca s-a intamplat minunea si se pare ca talentul meu inascut de scriitor a fost exprimat mai mult sau mai putin intr-o 100 de postari in doar 3 luni.
Teoretic am blogul din Mai 2010 cand ma apucat pe mine un gand sa-mi incerc norocu' in blogosfera.Atunci nu m-a interesat da de cand cu War N'Riot mi-a venit "pofta" de scris.
Mai scurte sau mai lungi,dspre melodii,trecerea timpului sau pur si simplu niste intamplri din viata orcui postarile mele au fost scrise regulat,in medie 2 pe zi si pot sa spun ca am pus suflet in toate.Fie ca vorbeam de melodia zilei sau iubiri pierdute si fie ca v-au placut sau nu le-ati citit(sau macar v-ati uitat la poza:)))si acum ca am ajuns la frumosul numar 100 va prezint cele mai populare 3 postari si vizionarile lor,chiar daca le aveti in dreapta paginii vreau sa va dau si numarul de vizualizari a fiecare a in parte.
11.02.2011, 2 comentarii
165 Afişări de pagină









04.02.2011, 2 comentarii
104 Afişări de pagină









09.02.2011, 4 comentarii
71 Afişări de pagină



Am dat copy/paste pentru a fi siguri ca nu va mint:)).
Cam asta e,na ca nu trece nici o zi fara o aniversare...sa spunem.
Oricum nu este doar meritul meu pentru ca scriu al naibii' de bine si pe intelesul si sufletelul vostruI(modestia asta)dar este si meritul vostru ca intrati,cititi,vizionati si bucurati de scrierile mele.
Asa ca nu imi ramane decat sa va multumesc si sa va urez un calduros nu va opriti din citit si comentat;)

duminică, 27 martie 2011

Aerosmith & Bon Jovi-Walk This Way




















Probabil unul dintre cele mai bune fragmente dintr-un concert Bon Jovi,si una dintre cele mai bune interpretari "Walk This Way" cu alta trupa.
Ce poate fi mai frumos decat Jon si Steven la acelasi microfon si Richie si Joe la acelasi solo de chiatra?
A fost ceva cand Steven a aparut in 2003 la Rock N'Roll Hall of Fame cand AC/DC au fost introdusi in celebrul muzeu si oficial au devenit unii din cei mai mari ai rock'ului(ca parca nu erau deja).Acolo a aparut doar Steven si a interepretat alaturi de Brian Johnson "You shook me all night long".Atunci a fost doar Steven,acum a fost si Joe Perry si Doamne ce bine a iesit combinatia.Cine ar fi crezut ca Steven si Jon vor impartii acelasi microfon si cine s-ar fi gandit ca Jon Bon Jovi va interpreta vreodata "Walk This Way".
Pai nu?
2 legende in carne si oase pe aceeasi scena,interpretand una dintre cele mai bune melodii Aerosmith.Daca i-am vazut pe cei 2 impreuna pe aceeasi scena va imaginati cum ar fi:
Bon Jovi,Aerosmith,AC/DC,Guns N'Roses(varianta veche)si Motorhead?:X
Nu numai ca ar intra in istorie dar ar fi si...nu stiu nu am cuvinte.Momentan va las doar cu Bon Jovi si Aerosmith,fragment pe care probabil l-ati vazut dar daca mai sunt acei cativa ce nu l-au vazut si sperau intr-un concert cu cele 2 trupe utati-va la urmatorul fragment:




Melodia zilei:Metallica-Master of Puppets


E ciudat cum am trecut in revista nenumarate melodii(30 in total)nu am trecut prin nebunia numita"Metallica".
M-am mirat cand nu am gasit acest nume la "melodia zilei".
Ei na,il gasiti acum:))
Nu numai ca este una din capodoperele Heavy Metal'ului dar are si anumita incarcatura emotionala fata de fanii ce stiu (cat de cat)povestea Metallica.Albumul cu acelasi nume a fost lansat pe data de 3 Martie 1986,pe locul 29 in Billiboard 200 si a fost primul succes al trupei fiind premiat cu aur si fiind vandut in peste 700.000 copii.Cu toate aceste si cu tot succesul ce a fost adus trupei odata cu lansarea albumului acesta ramane in istoria muzicii ca "Ultimul album alaturi de Cliff Burton"bassitul trupei,acesta murit pe 26 Septembrie intr-un accident de autobuz.Cu toate acestea albumul ramane unul dintre cele mai influente albume Heavy Metal ale tuturor timpurilor.
Parerea mea:
Dupa ce am aflat povestea mortii lui Cliff melodia,si in general melodiile de pe acest album au avut al impact asupra mea,un impact pozitiv ce parca mi-ai deschis ochii catre lume si valorile ei.In mine(cel putin)baga acea doza de energie...
Oricum,melodia este una dintre cele mai bune Metallica dupa "Enter Sandman","Nothing else matters","One" si "Fade to black" si multi alti artisti au facut cover'uri dupa ea.Limp Bzkit si Apocalyptica sunt doar 2 nume dintre acestia.
Versuri:
End of passion play, crumbling away
I'm your source of self-destruction
Veins that pump with fear, sucking darkest clear
Leading on your deaths construction
Taste me you will see
More is all you need
Dedicated to
How I'm killing you

Come crawling faster
Obey your Master
Your life burns faster
Obey your Master
Master

Master of Puppets I'm pulling your strings
Twisting your mind, smashing your dreams
Blinded by me, you can't see a thing
Just call my name, 'cause I'll hear you scream
Master
Master
Just call my name, 'cause I'll hear you scream
Master
Master

Needlework the way, never you betray
Life of death becoming clearer
Pain monopoly, ritual misery
Chop your breakfast on a mirror
Taste me you will see
More is all you need
Dedicated to
How I'm killing you

Come crawling faster
Obey your Master
Your life burns faster
Obey your Master
Master

Master of Puppets I'm pulling your strings
Twisting your mind, smashing your dreams
Blinded by me, you can't see a thing
Just call my name, 'cause I'll hear you scream
Master
Master
Just call my name, 'cause I'll hear you scream
Master
Master

Master, Master, where's the dreams that I've been after?
Master, Master, you promised only lies
Laughter, laughter, all I hear or see is laughter
Laughter, laughter, laughing at my cries
Fix me!


Solo!


Hell is worth all that, natural habitat
Just a rhyme without a reason
Neverending maze, Drift on numbered days
Now your life is out of season
I will occupy
I will help you die
I will run through you
Now I rule you too

Come crawling faster
Obey your Master
Your life burns faster
Obey your Master
Master

Master of Puppets I'm pulling your strings
Twisting your mind, smashing your dreams
Blinded by me, you can't see a thing
Just call my name, 'cause I'll hear you scream
Master
Master
Just call my name, 'cause I'll hear you scream
Master
Master


sâmbătă, 26 martie 2011

All Time Top 10 Bon Jovi:

Si Doamne ce...perfect a fost.
Am mai prins eu o editie a emisiunii,dar cu AC/DC si mi-a placut la fel de mult.
Bine,as fi facut eu cateva schimbari pe ici pe colo' da' nu pot sa-i spun altfel decat perfect.
Ma rog...orice top in care apare Jon este perfect.
Nu am fost pe faza pentru a nota melodiile in ordinea lor dar pot sa va spun ca daca l-ati ratat puteti sa va dati cu ceva in cap ca ati pierdut o chestia impecabila...gandita nu ca altele trantite acolo numai pentru a iesi un Top 10.Daca era dupa mine,cel putin la trupa Bon Jovi faceam un Top 20,da stati asa ca eu deja am facut unu:))
http://warandriot.blogspot.com/2011/03/top-20-bon-jovi.html
Oricum,ala de pe Vh1 e oficial.Oricum daca nu l-ati prins la TV(am uitat sa anunt intr-un post special,dar daca tot aveam in blogroll pe cineva ce a facut asta spuneati ca am dat copy/paste:)))il gasiti voi undeva pe Google ca poate sunteti mai priceputi decat mine(eu nu l-am gasit).
Oricum,a fost un top al naibii' de reusit in frunte cu "Livin' on a prayer",numita de acelasi canal de muzica "Cea mai buna melodie din anii '80" si undeva la jumatate cu "I'll be there for you",dupa mine una dintre cele mai buna melodii de dragoste,de asemenea dupa "Always".
Daca gasiti vreun link orice cu acest top va rog sa-l lasati la comentariu,l-as viziona cu placere oricand.

Sarbatoritul zilei:Steven Tyler(Aerosmith)


Astazi,pe data de 26 Martie avem 1 sarbatorit!
Steven Tyler:
Steven Victor Tallarico s-a nascut pe data de 26 Martie 1948 in Yonkers,New York intr-o familie cu gene multiple.Mama sa are stramosi din Polonia,Rusia si Anglia,tatal sau are stramosi in Italia si Germania si era pianist,iar Steven a simtit aceea legatura cu muzica din muzica tatalui sau.
La 16 ani formeaza The Strangeurs,prima trupa care mai apoi ii schimba numele in Chain Reaction,in care el era tobosarul iar mai apoi solist.A mai facut parte din nenumarate trupe locale.
A fost exmatriculat de la Roosevelt High School din cauza consumului de droguri si a reusit sa termine la Leonard Quintano for Young Professionals School in '67.I-a intalnit pe Joe Perry si Joey Kramer cu care avea sa formeze mai tarziu Aerosmith.Tyler,Hamilton si Perry aveau sa formeze trupa in jurul anului '70.In fostele trupe Steven fiind tobosar,dar avand si voce si multe alte instrumente la activ,acum au decis ca el sa fie solistul.L-au cooptat pe Joey Kramer(un prieten mai vechi de a lui Steven)la tobe si dupa ce trupa s-a mutat in Boston l-au luat si pe Tabano ca al doilea chitarist iar mai apoi in 1971 l-au cooptat pe Brad Whitford la chitara.
In '73 "Dream on" era pe locul 59 iar mai apoi in '75 si respectiv '76 au lansat "Toys in the Attic" si "Rocks"cu care au intrat in maistream.In '75 au intrat in Top 40 cu "Sweet Emotion" ca in '76 "Dream on" sa revina in top pe locul 6 urmat de "Walk This Way"ce a intrat repede in Top 10.Continua cu single'uri in Top 100;"Kiss and Queens","Draw the line" si "Chip away the stone".
Primele 5 albume ale trupei au fost placate cu platina si numite "Cele mai bune albume Hard Rock".
La inceputul anilor '80 dupa o decada intreaga de succese a venit si momentul caderii Aerosmith,cand Joe si Tyler au fost numiti Toxic Twins datorita consumului excesiv de heroina.Joe Perry paraseste trupa si incepe un proiect solo "The Joe Perry Project".In '80 il coopteaza pe Jimmy Crespo la chitara iar mai apoi Steven sufera un accident grav de motocicleta ce l-a "tinut pe bara" 2 luni,cat a fost spitalizat.De asemenea Whitford paraseste trupa si este inlocuit de Rick Dufay.Cu toate aceste schimbari si stilul haotic,consumul de droguri si noptile nedormite au inceput sa se simta pe scena in anii '80 cand Steven a si lesinat in timpul concertelor.
Pe 14 Februarie 1984 Joe Perry si Brad Whitford se intorc si fac parte si din emisiunea "Behind the Music" de pe Vh1.Odata cu intorcerea celor 2 si-au schimbat si impresarul si casa de discuri.S-au reunit ofical prin Back in the Saddle Tour dupa care a urmat albumul Done with Mirrors.Datorita(inca)consumului peste masura de droguri Steven a cazut pe scena in '84 in Illinois.Dupa acest eveniment nefericit colegii de trupa si-au dat seama ca nu se mai poate asa si l-au convins pe Steven sa intre intr-un program de dezintoxicare,in 1986.
Dupa colaborare cu Run-D.M.C pe melodia "Walk This Way",in '86 ce imbina foarte bine 2 stiluri atat de diferite si urate intre ele ,rap si rock,Aerosmith a facut trecerea catre "alta generatie" si a fost pe locul 4 in top'uri.
In 1987 au lansat albumul Permanent Vacantion ce a fost placat cu pltina si continea hit'urile "Rag Doll","Dude looks like a lady" si "Angel" ce au urcat rapid in Top 20.In turneul pentru promovare a albumului,in deschiderea concertelor au cantat cei de la Guns N'Roses.
In '89,2 ani mai tarziu lanseaza Pump ce urmeaza sa fie vandut in peste 10.000.000 copii si hit'urile "Janie's got a gun","Love in an elevator" si "What in takes" intra in top 10.Pentru melodia "Janie's got a gun",trupa a si castigat primul Grammy.In timpul unui concert Bon Jovi au aparut Joe Perry si Steven Tyler si au interpretat impreuna "Walk this way".Dupa Permanent Vacantion si Pump ,Steven Tyler a devenit unul dintre cele mai vandute nume din industrie.
In '92,cum Tyler se lasase de droguri,Joh Kalonder si cativa membri din trupa l-au numit pe Steven "dependent de sex"(puteau sa-l numeasca cum or vrea el,ramane unul dintre cei mai buni cantareti cu cele mai bune voci).
In '93 lanseaza Get a Grip ce devine cel mai bine vandut album al trupei in toata lumea,vadut in peste 15.000.000 copii,albumul continea hit'urile "Crazy","Amazing"si "Cryin'".
Dupa un turneu de 18 luni pentru promovarea albumul,in '95 membri trupei iau o pauza pentru a petrece mai mult timp cu familia.
In '98 "I don't wanna miss a thing" de pe coloana sonora a filmului Armageddon(in care a jucat Liv Tyler,fiica lui Steven)melodia a devenit single'ul numarul 1 al trupei si a fost pe locul 1 in Billiboard Hot 100.
In 2001 trupa a fost introdusa in Rock N'Roll Hall of fame,2 ani mai tarziu Steven Tyler primste gradul onorific de la Breklee College of Music si in 2005 de la University of Massachusetts Boston.In 2003 Steven a aparut la introducerea trupei AC/DC in Rock N'Roll Hall of Fame pentru a interpreta "You shook me all night long",in 2008 a aparut la ultimul concert a lui Billy Joel sustinu pe Shea Stadium si,tot in Iunie 2008 s-a facut Guitar hero:Aerosmith.Acum Steven Tyler face parte din juriul de la American Idol,impreuna cu Jennifer Lopez si Randy Jackson.

Logos:

Orice trupa,cantaret sau brand...Ma rog orice pe lumea asta,in ziua de azi are un logo,o sigla un semn ce il distinge de celelalte.Si cum ar fi putut trupele rock sa faca exceptie de la regula? Ma rog...mai ales ele au logo'uri. Are Lady Gaga asa ceva?:-? Si daca da...ce?Un monstru mic si verde cu gatu' taiat si cu o bucata de carne cruda in gura? Sau Bieber...un pudel?Un sobolanel?Un gandac de bucatarie?Ceva?:)) Inca o chestie pe care trupele/cantaretii rock o au in plus fata de raperi(asa se scrie?),chestiile alea auzite pana la refuz prin cluburi si orice alt cantaret de pop,dance,house... Uitati aici o lista cu logo-uri ce apartin trupelor/artistilor mei preferati.