duminică, 2 iunie 2013

Love Classic/Love Hard:Sixx:A.M-The Girl with golden eyes

Niciodata nu am fost adepta trupelor "peticite" cu o piesa de baza(sau mai multe) dintr-un grup consacrat,puse impreuna alaturi de alte nume mari sau altele care asteapta promovare,gasind astfel cel mai bun mod,dar ceea ce a facut Nikki Sixx dupa 2006 alaturi de James Michael,caircatura de DJ Ashba care se pare ca se descurca ceva mai bine cand nu e Rose prin preajma,este cu adevarat o realizare,atat albumul concept The Heroin Disaries din 2007,cat si This is gonna hurt,lansat 5 ani mai tarziu,lucrand in paralel si trupa alaturi de care s-a ridicat.

Cu numarul 10 pe sound-track-ul albumul care a debutat pe locul 2 in Hot Mainstream Rock Charts si care s-a vandut in peste 350.000 copii doar in USA,fiind de asemenea si pe locul 25 in Billboard 200,melodia se poate bucura de titulatura de balada geniala,experienta lui Sixx spunandu-si cuvantul aici,chiar daca nu s-a axat foarte mult pe ele,genul acesta de melodii fiind unul din principalele sale puncte forte. 

Sex,Drugs and Rock N'Roll:Elementul comun dintre doua legende muzicale cu stiluri atat de diferite:Slash & David Bowie

Ca un scurt istoric,David Robert Jones pe numele sau adevarat,David Bowie s-a nascut pe 8 Ianuarie 1947 in Londra,Anglia.In 1962,la doar 15 ani si-a format prima trupa,una locala dupa ce a renutat la primul instrument cu care a cochetat,saxofonul.Cum nu a mers nici cu aceasta nici cu urmatoarele 2 trupe in care interpreta vocal si la chitara datorita stilului sau ceva mai greu de inteles,avea sa se reprofileze si sa incerce numeroase slujbe "de vara" sau muncea cu ziua.
7 ani mai tarziu,dupa ce s-a casatorit cu Angela Barnett in 1969,lucrurile au inceput sa ia o turnura interesanta dupa ce aceasta trece de la statulul de sotie la cel de manager.In perioada 1970-1973,Bowie se concetreaza in special pe ceva nou si greu de inteles la acea vreme,Glam Rock-ul,experimenteaza lucruri noi,neaparat deranjante in prima faza si este gata sa le revolutioneze.Anii '80 reprezinta o trecere imensa pentru el,atunci cand costumatia extravaganta si culorile tipatoare nu mai constituie un element de baza si reuseste sa se increada pe puterea sa de convingere prin voce si atitudine.Iar ce sa intamplat dupa inceputul anilor '90 e deja istorie.

Sau Hudson,pe numele sau de scena Slash s-a nascut de asemenea in Londra,pe 23 Iulie 1965,mutandu-se
in LA la inceputul anilor '70.In '83 a format trupa locala Road Crew(dupa melodia Motorhead "(We are)The Road Crew") impreuna cu prietenul sau din copilarie Steven Adler,Duff McKagan luand locul liber de bassist in urma unui anunt pulicat intr-un ziar,solist fiind Ron Reyes de la Black Flag.Dupa niciun an,trupa se desparte,atat Slash cat si Steven fiind cooptati in Hollywood Rose,acolo unde lucreaza cu Axl Rose si Izzy Stradlin.In Iunie 1985,trupa era completata de McKagan,astfel luand nastere Guns N'Roses.Lanseaza cel mai bine vandut album de debut din istoria muzicii in USA,Appetite for Destruction anul urmator(1986),au probleme cu casele de discuri,isi traiesc tineretea si mai nou cariera de staruri rock la intensitate maxima,fiind numiti rapid "cea mai periculoasa trupa".Urmeaza alte 4 albume alaturi de GN'R,iar apoi despartirea furtunoasa din '96.Cu 2 ani inainte de aceasta,Slash incepuse un proiect paralel,numit Slash's Snakepit in cadrul caruia lanseaza doua albume,despartindu-se in 2002.Urmeaza Velvet Revolver,alaturi de Matt Sorum,Duf McKagan,Dave Kushner si Scott Weiland si albumele Contraband in 2004 si Libertad in 2007.In 2010 isi lanseaza primul album solo,alaturi de nume ca Alice Cooper,Lemmy Kilmister,Iggy Pop sau Ozzy Osbourne ca in 2012 sa lanseze Apocalyptic love alaturi de Myles Kennedy,solistul Alter Bridge,Frank Sindoris,Brent Fitz si Todd Kerns,trupa "improvizata" doar pentru turneul de promovare a acestuia,turneu in cadrul caruia a ajuns si in Romania pe 5 Februarie(http://warandriot.blogspot.ro/2013/02/concertul-slash-ft-myles-kennedy.html).

Putem spune ca Slash intra in categoria "copiilor privilegiati",cel putin teoretic,chiar daca el a ales sa o ia de la 0 si sa inceapa ca oricare alt artist de renume alaturi de o trupa locala sau "testand" numeroase locuri de munca.Mama sa,Oliver(Ola) Hudson s-a nascut in 1946.Mulatra cu trasaturi frumoase specifice,aceasta a lucrat ca designer vestimentar,unul din clientii ei de renume fiind insusi David Bowie caruia i-a creat majoritatea costumelor din perioada The White Duke,de cealalta parte,si tatal sau,Anthony Hudson a cochetat cu industria muzicala,talentul fiind transpus in 3 forme diferite in familia Hudson-Saul cu muzica,Ola cu design-ul vestimentar iar Anthony cu grafica,facand coperte de album pentru nume ca Joni Mitchell sau Neil Young.
Intr-un articol cu o poza si text de o schioapa publicat pe la sfarsitul anilor '80 de revista Rolling Stones,Ola primeste titulatura de "designer vestimentar genial",avand clienti in persoana legendelor ca Ringo Starr,Diana Ross sau John Lennon.In ultima parte a interviului vorbeste de asemenea despre relatia pe care o are cu fiul sau(la momentul respectiv,s-a stins in 2009 din cauza cancerului,motiv pentru care si Slash a renuntat la tigari);
“I’ve been shocked at a lot of things I’ve read where it sounds like I left him on somebody’s doorstep in a
basket. They make it seem as if he never had a family and grew up on the streets like an urchin, but that’s not true. It’s just part of his image. He’s not all leather and tattoos.”,spunand de asemenea ca inca de la 3 ani ii placea la nebunie sa deseneze,momentul in care a decis sa se apuce de muzica si nu a urmat o cariera in acest sens fiind trist pentru ea.
In concluzie,avem imaginea de mama iubitoare si de femeie de succes,relatia dintre cei doi fiind mai mult decat una stransa,lucru care reiese atat din declaratii cat si din putinele imagini cu cei doi prezente pe internet,si daca iubirea dintre el si tatal sau nu a fost niciodata atat de "arzatoare",Slash s-a considerat mereu "baiatul mamei",dupa cum a spus razand intr-un interviu din 2010.

Anul trecut,Slash a vorbit deschis despre un subiect pe care,in mod normal nu il abordeaza,viata sa personala.O intamplare petrecuta undeva la mijlocul anilor '70 cand el avea doar 8 ani si a intrat in atelierul de croitorie al mamei sale unde,atat ea cat si Bowie erau complet dezbracati:

""My mum started working with David professionally at first. I'm pretty sure that’s how it started. Then it turned into some sort of mysterious romance that went on for a while after that. She did his wardrobe for his whole Thin White Duke period and The Man Who Fell To Earth movie that he did. She did all that and he was around for a while.
 He was always over – they were always together. I caught them naked once. They had a lot of stuff going on, but my perspective was limited. Looking back on it, I know exactly what was going on. When I look back on that whole combination of people, I can only imagine how freaky it was."

Nu trebuie sa ai foarte multe cunostinte legate de muzica ultimilor 50 de ani pentru a stii ca Slash s-a ridicat pe forte proprii si cu siguranta daca ar fi fost ajutat de cunostinetele ambilor parinti ar fi pornit de undeva mult mai de sus si acum nu ar mai fi urcat pe aceasi scena unde a urcat Fuego,dar totusi ma intreb cum e ca,ajuns la un nivel atat de inalt,sa te uiti in urma si sa realizezi un lucru ca asta.Probabil a avut un flash intr-o seara dupa o perioada destul de lunga de cand s-a lasat de alcool,droguri si tigari sau poate imaginea aia il mistuia inca de la 8 ani,doar el stie,noi putem doar sa ne imaginam cat de straniu e sa stii ca un artist cu care probabil va trebui sa canti sau cu care te intalnesti la un eveniment sau in culisele unui spectacol a avut o relatie de acest gen cu mama ta.
Totusi as vrea sa vad o batalie,cel putin muzicala intre cei doi.2 persoane atat de deferite si totusi avand un element atat de comun.Cum ar fi fost ca in ziua de azi,ajuns la un asemenea statut sa-l strige pe Bowie "tata vitreg".Si cand te gandesti ca a inregistrat cu Iggy Pop,unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Bowie pentru Slash din 2010.
Acum inteleg de ce Bowie si Slash nu s-au afisat la nici 100 metri departare unul de altul vreodata...


Sursa: www.nme.com  www.anndandridgepublicrelations.ning.com

sâmbătă, 1 iunie 2013

Happy birthday,little rockers!(3rd year)

In 2011 uram pentru prima data "La multi ani!" intreg "publicului" WarN'Riot de ziua copilului,mergand pe premiza ca,avand intelectul necesar pentru a asculta muzica de calitate,va mai considerati si copii,asa,in timpul liber.Postarea a devenit a 4-a cea mai citita de pe blog,cu 2045 vizualizari,asa ca am spus sa merg mai departe cu acelasi titlu,sa realizez ca anul trecut am omis acest eveniment si sa-mi dau seama ca au trecut 3 ani de cand suntem copii impreuna.

Va fi o postare simpla,asa ca nu va asteptati la 5 paragrafe,n'spe mii de sub puncte si cuvinte peste care cu siguranta multi dintre voi trec cu privirea de obicei.
Vreau doar sa va (re)amintesc ca aceasta e o zi speciala,e o zi pentru noi toti si macar pentru cateva ore ar trebui sa uitam de teze,munca,bac,sef etc. si sa ne bucuram de faptul ca putem vedea prin noi pana inapoi la copilarie,ca putem sa ne revedem pe noi la acele varste(bine,nu e cazul meu,maimurateala fiind pe ordinea de zi indiferent de vreme,dispozitie sau loc)si sa ne intrebam ce si de ce sa schimbat.
Sa nu ne lasam influentati de factorii externi care ne dezumanizeaza si care ne fac sa pierdem spiritul copilului din noi,cu siguranta acesta ar fi primul si cel mai important sfat pe care i l-as putea da unui adolescent gata sa iasa "in lume"(si aici nu ma refer la cumparatul de tigari de la magazinul din colt sau mersul la discoteca).

Vreau sa cred cu toata fiinta ca nu ati uitat sa fiti copii,si va indemn ca aceasta prima zi din oficiala vara a anului 2013 sa o petreceti alaturi de parinti,lucru pe care probabil nu-l faceati foarte mult cand erati copii,iar acum nu-l faceti deloc,jucatul in fata sau in spatele blocului/dupa caz fiind ceva mai important.Dar se scuza,era varsta,acum nu se mai scuza,avem timp pentru toate nimicurile si uitam de ei,macar azi,daca nu incepand de azi sa ne amintim de cele mai importante persoane din viata noastra.

Ok,acum ca ne-am umplut de nostalgie,dor si parere de rau,vin si va spun un sincer "La multi ani!" si sa va iasa totul asa cum v-ati propus.