sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Chitaristul zilei:Slash

Am stat ore bune si m-am gandit ca "trupa zilei" si "melodia zilei" sunt prea putin,asa ca azi incep rubrica"chitaristul zilei"si cu cine sa incep daca nu cu "al 8-a zeu al muzicii rock",Slash?
Am vazut nenumarate top'uri cu 100 cei mai buni chiaristi iar in medie de 80%,Slash era in top 5.Slash s-a nascut pe data de 23 Iulie 1965 in West Hampstead,Londra,Anglia numele lui adevarat fiind Saul Hudson.Inca de mic copil a dezvoltat o pasiune pentru BMX,cei de la scoala care inainte de asta isi bateau joc de familia lui ,acum il numeau"cool".Dupa ce parintii lui s-au despartit s-a mutat la Los Angeles in USA la bunica lui.Prima chitara a primit-o de la bunica lui la varsta de 15 ani,iar aceasta nu avea decat o coarda,dar totusi pe ea a reusit sa cante cateva note.

Dupa ce a prins drag de lumea muzicii(bineinteles chitara,chitara bass)lasa lumea BMX-ului si se apuca de cantat serios,12 ore pe zi.Slash era influentat de Eric Clapton,Joe Perry(Aerosmith),Rolling Stones.In clasa a XI-a a renuntat la scoala si a urmat calea muzicii.
Totul avea sa se schimbe cand Slash l-a cunoscut pe Axl Rose si Duff McKagan,astfel formand Guns N'Roses.Dupa ce trupa a cunoscut succesul in anii 80' cu hit'urile "Paradise city","Welcome to the jungle" si "Sweet child O'mine"numit hit'ul No.1 al trupei in care Slash canta riff'ul melodiei si solo'ul,relatiile dintre Axl Rose si Slash s-au stricat datorita dependenteti de droguri si alcool.Dupa anul 1990 trupa mai scot hit'urile "Knocking on heavens door","Don't cry" si "November rain"de pe albumele Use your illusion I si Use your illusion II.Dupa ce au atins succesul in perioada lor de glorie 1985-1993 ,Axl Rose voia sa abordeze noi genuri muzicale in special Tehno si ndustrial ,pe cand Slash voia sa ramana la stilul ce i-a consacrat.
In anul 1996 relatiile dintre Slash si Axl s-au racit de tot ,iar finalul trupei Guns N'Roses a venit odata cu plecarea lui Slash.Dupa cateva luni au inceput si speculatiile,presa spunand ca cei 2 programeaza noi proiecte impreuna dar Slash a declarat ca nu va mai fi vazut pe aceeasi scena cu Axl Rose.Dupa ce a parasit Guns N'Roses,Slash reinventeaza trupa Snakepit,proiect de care se ocupa inca de pe vremea cand facea parte din GN'R.Dar la putin timp ,Slash este diagnosticat cu pneumonie,boala care l-a tinut departe de lumea muzicii si care s-a vindecat foarte greu.In 2001 se vindeca dar nu mai vrea sa reinventeze Snakepit,insa se mai ocupa de canteva proiecte solo.In prezent Slash,Duff McKagan si Matt Sorum formeaza Velvet revolver,trupa ce dupa parerea mea nu va atinge niciodata succesul pe care l-a atins cu Axl Rose.In prezent nici Slash cu Velvet Revolver si nici Axl Rose cu "noua" formula Guns N'Roses nu fac furori.Cel mai bine ar fi sa ne intoarcem in epoca de aur a muzicii rock si sa-i mai vedem macar odata pe Slash si Axl Rose pe aceeasi scena.Keep dreaming.

2 comentarii:

  1. Keep dreaming, crect. Pate intr- zi o sa ii vedem din nou pe aceeasi scena! Cred ca esti de acord cu mine ca amandoi (Axl si Slash) au facut greseala carierei lor cand s-au despartit! Nu stiam ca Slash era pasionat de BMX, si eu sunt pasionat de ciclism...o pasiune comuna :))! Orice s-ar intampla, Slash ramane printre cei mai buni chitaristi din lume iar Guns 'N Roses ramane printre cele mai bune trupe ale tuturor timpurilor!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Maverick
    Unu din motivele pentru care il admir,BMX'u:x
    Exact la fel ca Led Zepp sau Aerosmith(care cica s-au desparit da ma rog...)Guns N'Roses a sfrasit mult prea devreme.
    Datorita orgoliului lui Axl si Slash,oricum daca Axl ar cere o reunire celalti membri ar fi mult mai fericti da prefera sa isi tina orgoliul in picoare decat sa isi faca fanii fericiti si sa fie din nou GN'R...asta e.

    RăspundețiȘtergere