sâmbătă, 17 septembrie 2011

Sex,Drugs and Rock N'Roll:Chelsea Hotel-Locul unde Sid Vicious si-a omorat iubita si mai marii rock'ului petreceau pana la epuizare


Inca din 1883 pana azi Chelsea Hotel ramane unul dintre cele mai marcante locuri ale New York'ului.
O cladire emblematica in care au calcat nume precum Iggy Pop,Bob Dylan,Guns N'Roses,Janis Joplin,Jimi Hendrix sau Sex Pistols.
Un loc superb cu o istorie pe cat de macabra pe atat de interesanta.
Orgiile,drogurile,alcool'ul si femeile nu puteau lipsi pentru ca sederea legendelor rock'ului sa fie perfecta.
Cantece celebre au fost scrise in acest loc,cele mai mediatizate barfe despre optile nebune ale "baietilor rai" din acele vremuri au pornit aici si probabil cea mai bine vanduta si mediatizata intamplare ramane moartea(care inca este pusa sub un semn de intreabre)lui Nancy Spungen,una dintre cele mai controversate femei din istoria rock'ului,fosta iubita a lui Sid Vicious.

Amplasarea intr-un loc strategic si secretul notorietatii:

Constructia uneia dintre cele mai mari cladiri ale New York'ului a inceput in 1883.
Amplasat strategic intre Seventh si Eight Avenue,pe 222 West 23'rd Street in Manhattan,a fost una din primele cladiri de aceste dimensiuni din New York.
Imensa cladire cunoscuta pentru constructia in stilul gotic,exclusiv din caramida rosie a creeat o adevarata "revolta" la acel moment in New York,in acele vremuri o constructie de aceste marimi si costurii nefiind privita cu ochi buni.Cu toate ca nu era dorita avea sa devina unul dintre cele mai vizitate locuri din una dintre cele mai aglomerate metropole ale lumii.

Cele mai mari nume ale televiziunii,modei,politicii si muzicii aveau sa stea aici:

Odata cu notorietatea obtinuta dupa 1900,in hote aveau s afie cazati cei mai mari din mai toate domeniile de interes public si politic.

Unii dintre cei mai mari scriitori si cele mai importante nume ale literaturii si-au facut aparitia aici:

Mark Twain,Dylan Thomas,O. Henry,Gore Vidal,Arthur C. si multi altii.
Charles R. Jackson,autorul nuvelei The lost weekend s-a sinucis in camera sa(cu numarul 76.) in 1967,aceasta avea sa fie una din multele tragedii ce aveau sa se intample aici.

De asemenea nume mari ale cinematografiei si filmului si-a petrecut timpul aici:

Dave Hill,Patricia Chica,Uma Thurman,Dennis Hopper,Jane Fonda etc.

Dar cu siguranta cele mai emblematice nume ce au fost cazate aici raman cele ale muzicii si mai ales ale rock'ului:

Legende ale muzicii clasice so mderne si-au facut aparitie aici:
Janis Joplin,Jimi Hendrix,Bob Dylan,Patti Smith,Joni Mithcell,Iggy Pop,Alice Cooper,Motley Crue,Guns N'Roses,Bon Jovi,Mick Jagger,Keith Richards,Joan Jett si David Bowie sunt doar o parte din legendele muzicii ce au poposit aici.

Cu siguranta nimeni nu va uita noptile nebune petrcute de trupe precum Guns N'Roses,Bon Jovi,Motley Crue sau The Runaways aici,cand drogurile,alcool'ul si femeile nu aveau cum sa lipseasca.

Sederea lui Dee Dee si Johnny Ramone ramane,de asemenea una emblematica pentru acest loc,Dee Dee spunand ca este locul sau preferat.

Dintre toate camerele ocupate de legende ale tuturor domeniilor de interes public,cu siguranta cea mai mediatizata si cunoscuta ramane crima din camera 100,o crima care nu a fost elucidata nici pana in ziua de azi chiar daca unii sunt convinsi ca stiu cine e criminalul,momentul in care Nancy,iubita lui Sid Vicious era gasita intr-o balta de sange in baie ramane unul dintre cele mai controversate.

Una dintre cele mai controversate relatii din lumea rock'ului,sfarsita cu o crima:



Relatia dintre bassistul Sex Pistols,Sid Vicious si Nancy Spungen a fost privita nu tocmai bine de fanii formatiei inca de la inceput.
Cu toate astea cei 2 erau mai apropiati ca niciodata si consumul excesiv de slcool si droguri faceau deliciul jurnalistilor.
Acestia obisnuiau sa dea interviuri din pat cand,de cele mai multe ori,rapusa de efectul heroinei Nancy dormea iar Vicious avea si el o stare nu tocmai coerenta.
Erau intr-o lume a lor datorita drogurilor,droguri care pana la urma au reusit sa ii departa definitiv.

In toamna anului 1978 cei 2 erau cazati in camera 100 a hotelului.
In dimineata zilei de 12 Octombrie,dupa o noapte,pentru ei obisnuita cu vodca si heroina Sid a gasit-o pe Nancy fara suflare intr-o balta de sange in baie.
Fusese injunghiata in abdomen si murise de la hemoragie.La mai bine de o luna dupa ce crima fusese comisa,Sid a fost arestat,pe 22 Noiembrie.
Acesta a declarat ca nu stie ce s-a intamplat,moment in care fanii si politia au luat in calcul ipoteza in care nu ar fi el vinovat.
Ciudat este insa ca,cu o seara in urma cei 2 au fost vizitati de unul din traficantii ce le propcura "fericirea" si mai spre dimineata au fost jefuiti,mai multe CD'uri Sex Pistols si o suma considerabila de bani disparusera.Cei 2 erau deja pe alta lume datorita cantitatilor enorme de heroina pe care le luasera,fapt pentru care nu au vazut si auzit nimic.

Conform raportului facut de politie,inca un fapt neobisnuit ar fi ca Neon Leon avea haina de piele si si 2 discuri de aur care,initial se aflau in posesia lui Sid,in camera sa.
Acesta a spus ca Sid i le-a dat in noaptea de 11 Octombrie pentru a avea grija de ele.
10 zile de la moartea lui Nancy,Sid era inca socat si,vrand sa moara si-a taiat bratul cu un briceag.A fost dus imediat la spital si a scapat doar cu o cicatrice.
Pana la urma nu a stat deloc in spatele gratiilor,mama sa platind cautiunea de 50.000 $ pentru a-si scapa fiul de puscarie,cu toate acestea,fiind sub influenta bauturilor alcoolice i-a spart o halba de bere in fata lui Todd Smith,fratele lui Patti Smith.Pentru aceasta a fost arestat pe 9 decembrie 1978 si a stat la inchisoare pentru 55 zile,fiind eliberat pe 1 Februarie 1979.
Dupa toate ipotezele si semnele de intrebare puse peste crima din camera 100 din Chelsea Hotel,Phil Strongman afirma cu tarie in cartea sa,Pretty Vacant:A history of a punk ca adevaratul ucigas a lui Nancy este comicul Rocket Redglare,care le livrase celor 2 40 capsule cu hidr
omorfon in noaptea in care Nancy fusese ucisa.

Moartea lui Sid Vicious:

Dupa 55 zile de la eliberare,Sid era curat,nu mai consumase nimic si imediat dupa eliberare s-a mutat cu iubita din acel timp,Michelle Robinson.In seara in care fusese eliberat,acasa la iubita sa se daduse o mica petrecere in cinstea lui.In cadrul acesteia,Sid a reusit sa mai puna mana pe miste heronia si a facut(din nou) a supradoza.Mai tarziu in aceea noapte cuplul a adormit,dimineata urmatoare,Sid Vicious era gasit mort.
Legistul care s-a ocupat atat de cazul lui nancy cat si de cel a lui Sid,Michael Baden a explicat de ce trupul sau a cedat atat de usor.Era curat,nu mai consumase heroina de mult si simturile sale nu mai areau obisnuite cu asta.De asemenea,heroina era 80% pura.
In 2006,la multi ani dupa cele 2 tragedii consecutive Michelle a iesit in fata cu o ipoteza socanta cum ca mama lui Sid a intrat in camera celor 2 si i-a injectat fiului sau o cantitate considerabila de heroina de frica ca acesta sa nu ajunga(din nou) la inchisoare pentru moartea lui Nancy.

Multa lume a spus ca Sid voia sa moara inca de pe 12 Octombrie 1978,o iubea prea mult pe Nancy si nu ptea traii fara ea,faptul ca a pierdut-o la distrus si dupa mai multe incercari nereusite de a se sinucide a reusit in sfarsit sa o faca.Cert este ca nimeni nu stie daca Sid a omorat-o cu adevarat,nimeni nu stie cine a omorat-o cu adevarat si mai mult de atat nimeni nu stie daca supradoza a fost injectata de cea ce i-a dat viata si daca nu este asa nimeni nu va stii vreodata daca aceasta s-a vrut a fi o sinucidere sau doar un gest stupid.

Prin acest post,pe care il aveam in plan de mult,mult timp am vrut sa vca prezint un loc important al New York'ului care,dupa parerea mea are atata notorietate si in ziua de azi mai ales datorita controverselor creeate si varfelor care au tot luat nastere in jurul subiectelor ce s-au tot intamplat in aceasta cladire.O cladire pe care vreau sa o vizitez neaparat,alaturi de multe alte locuri "sacre" in lumea rock'ului.
Cu aceasta inchei si sper ca v-a placut acest...articol.
Daca aveti vreo nelamurire astept intrebari,dar pana sa ma intrebati voi,sa intreb eu:

1.V-a placut acest articol?
2.Considerati ca relatia dintre cei 2 seamana cu relatie dintre regretatul Kurt Cobain si Courtney Love?
3.Ce spuneti despre subiectul abordat in aceasta editie din Sex,Drugs and Rock N'Roll?
4.Despre ce ati vrea sa scriu in urmatoarea?

4 comentarii:

  1. 1. Chiar mult, mi-am pus si eu in gand ca trebuie (neaparat) sa vizitez cladirea aia.
    2. I don't know :-??.
    3. Interesant, nu stiam de "incidentul" asta.
    4. Orice s-ar potrivi cu rubrica asta.

    P.S. Cum de ai schimbat citatul si poza sambata?

    RăspundețiȘtergere
  2. @innocent phantom
    Lunile sunt unele dintre cele mai incarcate zile ale saptamanii acum ca a inceput scoala asa ca am covenit(cu mine insumi) sa il schimb de sambata.

    RăspundețiȘtergere
  3. 1-L-am citit cu atentie..deci mi-a placut
    2-Nu seamana
    3-E un subiect interesant..m-ai facut sa mai pun un loc pe lista celor pe care trebuie sa la vizitez
    4-Nu prea am idei:-??

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca ar trebui intr-o zi sa ma sinucid,cu siguranta va fi la Chelsea Hotel.
    1.Da,foarte mult.
    2.Oarecum...
    3.Foarte bun.:-?
    4.Sincer,nu stiu :-? Nu prea am idei nici pentru blogul meu .___.

    RăspundețiȘtergere