vineri, 23 martie 2012

Definitii si pareri:Emisiuni sexiste cu un mesaj clar sau modul in care femeile devin copoi care se bat pentru prada


Eu detest postul Antena 1,in special emisiunile transmise de acesta inca de acum cativa ani buni cand am invatat cum se foloseste telecomanda.

Una din cele mai de duzina productii pe care acest canal tv le-a gazduit(sau creeat,evident copiata din afara)ramane asa numita “Burlacul”.Si nu ar trebui sa vorbesc despre asta mai ales acum,dupa o perioada de restriste in care blogul a stat undeva la fundul apei printre alge puturoase si nisip ud dar vad in fiecare zi tot mai multe semne clare de manipulare totala si nu am cum sa nu va atrag atentia asupra acestora,din simplul fapt ca nu vreau sa cadeti si voi in capcana programelor transmise la TV in general.

Ideea e simpla,se bune in joc un barbat(cel putin partial)care incerca sa isi stapaneasca ciucurelu’ in pantaloni in timp ce un numar impresionant de dudui se freaca(atat la propiu cat si la figurat) de el pentru ai atrage atentia.Toate acestea intamplandu-se sub privirile de gay inca nedeclarat(de nu ajung “Direct la Tinta” cu afirmatia asta puteti sa ma dati in judecata)ale lui Botezatu,un om care mie personal imi provoaca un dezgust suprem.

Precedat de insusi unicul si neegalabilul barbat fatal cu picioarele in X,Botezatu,cutia de carton fara continut palpabil,Bianca Dragusanu si inca unu’inefabil(pentru toti toate)dar incolor pentru mine,acest sezon halca de carne pe care toate duduile salivande incerca sa o prinda este marele actor care 90% din telenovela si-a tras-o,tipul rau ce calareste un Harley din Narcisa Slabatica(o alta telenovela difuzata,evident de Antena1 care se vrea Tanar si Nelinistit).

Si daca tot sunt genu’ de persoana care da cartile pe fata,trebuie sa recunosc ca m-am uitat si eu la indemnul impatimitei de bunicamea la acesta productie stupida,daca e sa ma intrebati pe mine si pe tipu’ asta(Vladimir Draghia parca:-?)l-am vazut numai cu izemenele la pamant cautandu-le prin buzunare pe mai toate gagicutele care i-au cazut in spectrul vizual.

Ce-I drept,dupa ce a spus cateva cuvite despre el la inceputul acestui show inegalabil,superb,sublim pot spune ca mi s-a parut un tip inteligent,si contrat asteptarilor destul de “la locul lui”(plus ca asculta muzica buna:))).Concluzii trase inainte de a ma intreba “Oare el cum se simte?”.

Eu una nu as putea face parte dintr-o emisiune,din orice in care sa nu fiu eu,nu as putea face nimic din care sa stiu ca nu sunt eu,doar un film in care ar trebui sa joc un rol,dar sa ies in fata si sa spun ca “asta sunt eu”,lozinca pe care vad ca o iau tot mai multi in repertoriu in ultima vreme mi se pare total nepotrivit,jignitor,ipocrit.Dar na…fara ipocrizie nu se tine o televiziune.

Dar inainte sa ma intreb cum se simte el,pe care toate acele dudui il vad ca pe un zeu(dupa ce joci un anumit rol de Julieta cazuta din balcon direct in cap cu privirea atintita la unu’ asa ramai)mai ales ca unele dintre ele(au spus)ca au si copii,si tind sa cred ca povestile de viata(macar)sunt adevarate,intr-o lume a cliseelor macar un element trebuie sa fie “pur”,moment in care toate celelalte devin ceva mai “adevarate”.Iar acum stau si ma intreb cum ar fi sa o vad pe maicamea bot in bot cu un lingau pus ca trofeu pe un piedestal la care ea trebuie sa ajunga(nu exista nici macar o a 35’a mia parte dintr-un milimetru comparatie intre ele si maicamea)sau eu sa fiu in locul lor si copilul meu sa ma intrebe cine e nenea cu care mami se linge la TV.

In definitiv nu stiu exact ce am vrut sa zic,sau mai bine zis nu stiu exact daca am spus tot ce aveam de zis si cu siguranta am mai abordat subiectul asta de enspe mii de ori(dar se pare ca cei ce s-au plictisit au plecat deja).

Pentru cei ce au inteles ceva din aceasta postare nu pot decat sa va zic ca aveti tot respectul meu,iar pentru toti cei ce ma citesc in general tin sa va anunt ca WarN’Riot va intra in normal,normalitate anormala rau de tot dar deja v-ati obisnuit:-j.

Atata timp cat femeile sunt de acord cu aceasta manipulare in masa pentru 32 de lei,orice fel de act sexist va continua sa existe.Femeile sunt celula de baza a societatii,nu jucarii sexuale,dar inainte de a intelege EI asta trebuie sa inteleaga ELE.

Un comentariu:

  1. O emisiune ordinara de la o televiziune ordinara.Pe mine baiatul asta libidinos pe care se bat duduile ma scarbeste,pur si simplu e gretos sa-l vezi pupandu-se cu toate fufele alea intr-o cada plina de apa si mizerie corporala...
    Chiar nu stiu ce vad femeile astea atat de sexy la el.
    Cam aceeasi poveste era si la aia cu Next Top Model,numai ca nu era atata "căţălăreală".Cate n-or fi facut fetele alea ca sa ajunga in concurs...(if you know what i mean).
    Antena 1 are de obicei cam aceleasi emisiuni de rahat.In fiecare zi vezi la nu stiu ce emisiune mondena aceleasi pitipoance care isi trag extensiile reciproc,in fiecare an vezi acelasi Paranghelion cu manelisti imbracati in costume medievale,in fine,aceeasi ipocrizie mereu.

    RăspundețiȘtergere