joi, 29 martie 2012

Music it's still alive:Adele


Astazi incepem o rubricapoate prea optimista pentru acest blog(asa,pentru a da apa la moara celor care sustin asta).
Cu un titlu mai mult decat evident,in aceasta noua rubrica vom promova,asculta,ridica in slavi si ce mai vreti voi artistii noii generatii,adevaratii artisti care nu au pierdut gustul muzicii,care nu au devenit diferite marionete indreptate doar catre partea materiala si care inca stiu sa scoata o nota muzicala cu instrumente,voce sau alte mijloace "pure".

Si chiar daca am mai facut o postare dedicata Adel
e acum ceva timp(devenind si una dintre cele mai citite de pe blog,nimic surprinzator)ma repet si spun ca Adele este un artist adevarat.
Nu a umplut scena de dansatoare in costumatii sumare,nu a tinut sa aiba o imagine de bomba sexy(desi dupa opreatia la corzile vocale a slabit enorm si arata foarte bine),are doar melodii bune in palmares,show'uri cat mai "naturale",un look intotdeauna "cuminte"(mi-a placut sa vad ca si-a pastrat aceasta infatisare chiar daca noul fizic ii permite sa poarte haine mai "putin acoperitoare"),acompaniament care chiar stie ce face si
muzica,cu siguranta un strop de muzica in toata mocirla de azi,si nu e singura(spre extazul meu).
Am fost uimita sa vad ca,intr-o epoca a sanilor cat mai labartati,a fundurilor lasate si machiajului proeminent care sa se asorteze cu chilotii sclipitori o cantareata in adevaratul sens al cuvantului,purtant o rochie pana sub genunchi cu parul prins in coc a ajuns la perormanta de a avea o melodie transmisa pe toate canalele TV,prosturile de radio si creea o adevarat isterie prin simplitate si muz
ica buna.
Daca ar fi fost vorba despre o noua aparatie dezabracata cu melodii anoste ca toate celelalte evident,masele ar fi sarit spunand ca a atins celebritate p
rin alte "mijloace",si stiind cam cum ajungi pe o scena in ziua de azi probabil as fi afirmat acelasi lucru,doar ca nu e cazul lui Adele.Si nu o spun pentru ca,in momentul in care s-a lansat era ceva mai plinuta si toti au spus ca probabil niciun "nume important" nu ar fi vrut "acel ceva" cu ea,o spun pentru ca chiar nu pare genul,nu pare sa aiba ceva pe constiinta si nu pare sa vrea sa starneasca controverse,vrea doar sa faca muzica(si o face foarte bine).
De asemenea am fost uimita sa vad cata ipocrizie exista in lume,nu poti ca azi sa asculti o melodie de club,sunetul clasic al farfuriilor transtite de pamant iar maine sa asculti o melodie,muzica creeata de un pianist si o voce angelica,pur si simplu nu poti,e o lege nescrisa.Ei bine nu,se intampla si chiar daca majoritatea nu au nici cel mai mic simti al muzicii o asculta si se mai si considera experti(poate ca lagarele de concentrare erau inca bune si astazi).Iar eu una am un r
espect enorm fata de ea,nu doar pentru ca face muzica buna ci si pentru faptul ca a doborat mitul conform caruia toate aparitiile din media trebuie neaparat sa aiba dimensiunile corespunzatoare manechinelor diforme,Adele fiind o femeie cu adevarat frumoasa.

Din fericire Adele nu este singura aparitie muzicala imbucuratoare a ultimilor 5 ani si mai urmeaza multi altii care inca ai simtul fin al muzicii bune.





2 comentarii:

  1. Chiar imi place si mie vocea ei. Din fericire mai vin si ali artisti tineri cu muzica buna. Era o poza tare pe 9gag despre muzicieni. Se intitula "great musicians are..." un cerc in 3 parti. 60% "dead" 30% "old" si 10% "young". Foarte reprezentativ din pacate. Mie unul imi place si Gaga mai ales dupa ce am auzit-o in duet cu marele Tony Bennett. S-o imbraca ea ciudat, bizar sau sumar dar vorba aia, nimeni nu intelege geniile!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar geniala Gaga nu e,dar trebuie sa recunosc ca,pe langa toate compromisurile pe care le-a facut pentru a devenii vedeta tipa are voce,canta bine si la pian si din tot amalgamul de melodii pe care le-a lansat "You and I" si "Marry the night" sunt chiar bune.

      Ștergere