vineri, 16 septembrie 2011

Adele,o voce mare,un stil total opus celui cautat ca fiind "cool" in ziua de azi si o persoana ce a doborat multe idei preconcepute


Auzisem prima data "Someone like you" undeva la inceputul anului pe VH1,de asemenea singurul canal muzical pe care mai dau din cand in cand si care a abuzat pana la n-a mai putut de aceasta melodie.
Eram fascinata de modul in care poate suna o melodie in adevaratul sens al cuvantului in vremurile acestea,cand muzica buna numa' ascultata nu e.
O voce curpinzatoare si un pian,o inregistrare live,o performanta pe care unii n-ar putea sa o atinga nici dupa muuulte modificari ale vocii si de playback nici nu poate fii vorba.
Nu este rock,nici o vad cantand rock,dar este un stil care imi place,are melodii care imi plac si in special imi place ea ca persoana.
Chiar daca am mai spus asta de mai multe ori,o sa ma repet si voi spune ca nu ascult doar rock,rock'ul a pus bazele,ma rog si mai toate subgen'urile.
Blues,Jazz,Soul si de ce nu si pop de calitate fac parte din playlist'ul meu.Si avand in vedere ca muzica buna este in proportie de 89% reprezentata de rock atunci nu mai trebuie facute ale paranteze.
Auzisem o voce mare,stiam ca poate sa cante si abia dupa ce s-a terminat melodia mi-am dat seama ca..."Nu e un chiloti,nu are silicoane si nici nu e genu' de terfulita blonda care sa isi vanda fundu' si tatetele plasticate pe bani frumosi."
Este o tipa plinuta,cu niste trasaturi superbe,o rochie cat se poate de decenta si o coafura banala as putea spune.
Imi placea,dar cel mai mult imi placea reactia publicului fata de performanta ei,imi placea ca nu trebuie sa isi treaca microfonu' printre picioare,sa isi arate toate alea sau sa mimeze masturbarea pe scena pentru a face publicul sa exalte,sa fredoneze alaturi de ea si mai mult,sa o aclama chiar daca,vezi Doamne este "grasa".
Un termen des folosit in zilele noastre,un termen imediat urmat de bulimie,anorexie si de ce nu moarte,un termen al naibii de familiar in lumea vedetelor,vedete care ar apela chiar si la cele mai extreme gesturi pentru o farama de celebritate.
Oameni nu stiu cumm sa isi unsuseasca acest cuvant si daca cineva este "plinut",cum e in cazul de fata nu inseamna ca este o ciudatenie nemaivazuta,un extraterestru venit de pe alta placeta,ba mai mult,este o femeie superba cu niste trasaturi mai mult decat perfecte(eu una ador ochii verzi) iar buzele ei pot spune o intreaba poveste.De asemenea,e simpla,si pariez ca daca ar avea cu 25 de kile' mai putin tot simpla ar fi si ar stii sa se foloseasca de acest atuu pentru a demonstra ca poti si salaba si deloc vulgara,sa faci muzica(adevarata) fara sa iti arati toate orficiile.
Imdeiat ce am auzit melodia "Someone like you",mai apoi preluata de multi,multi artisti a urmat "Rolling in the deep",cele 2 ce au consacrata in doar cateva saptamani si propulsta pe primele locuri in mai toate top'urile.
De asemenea imi placea,si era al naibii de linistitor si in aceelasi timp "dubios" pentru creierul meu ca dupa un heavy metal adevarat sa ascult Adele.
Vedeam tot mai multe stiri,sedinte foto si barfe legate de aceasta cantareata pentru ca,da,este cantareata,o cantareata in adevaratul sens al cuvantului si observat cum popularitatea ei crestea in fiecare zi.Incepeam sa ma intreb care e "secretul".
Nu buci,nu pop ieftin,nu Biber,nu carne cruda,nu vulgaritate ci doar talent pur.
O chestie pe cale de disparitie industria muzicala in ziua de azi si insusiri pe care daca nu le ai nu te poti face remarcat pe langa blondul si cracii din lumea muzicii de azi.

Stiusigur ca nu melodia a fost elementul cheie care m-a facut sa o admir ci mai mult puterea de caracter,a fost ceva diferit,a fost probabil ceva socant ,a fost si este simplu si la obiect,talent pur si atat.
Nimic mai mult,nu s-a facut cunoscuta prin imagine,o relatii cu un ftbalist,o orgie cu mai stiu ce "macho man" ci doar prin talent.Fapt care m-a uimit si bucurat in aceelasi timp.

Voiam sa abordez acest subiect de mai mult timp pentru ca,dupa mine,Adele ramane unul dintre cele mai bune lucruri din cate putea sa se intample indutriei muzicale in momentul de fata.Sper ca nu a fost nimic socant pentru voi faptul ca dupa 5 zile revin cu o postare total deplasata de subiectul rock,dar,ma repet,e o binecuvantare pentru industria muzicala actuala,o gura de aer si un branci catre cazan dat pipitelor ce se f*ta pe bani si au pretentii de vedeta si nu de dame de companie.
Sper ca va plcut aceasta postare si da,ati ghicit,AnaisC si-a reintrat in ritm(se pare ca am recuperat insipiratia de la dracu':))).

1.Obisnuiti sa ascultati stilul cantat de Adele?
2.I-ati mai ascultat melodiile si inainte?
3.Vi se pare o voce buna?

4 comentarii:

  1. 1.Uneori
    2.Da,cand nu prea am ce face dau si pe la Adele
    3.Una din cele mai bune voci ale muzicii usoare de azi.

    "Fac muzica pentru urechi,nu pentru ochi"-Adele.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu o vad superba:x nicidecum grasa,doar plinuta:) si cum ai zis si tu,cu niste trasaturi perfecte.
    1-Da,cateodata
    2-Da
    3-nu buna..foarte buna

    RăspundețiȘtergere
  3. 1.Uneoriu,da
    2.Da
    3.Foarte buna
    Adele arata ca poti face muzica buna si fara sa te dezbraci.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa`i dea Dzeu multa sanatate sa poata ajunge si mai departe de atat

    RăspundețiȘtergere