luni, 5 septembrie 2011

5 Septembrie 2011,ziua in care Freddie Mercury ar fi implinit 65.Legendele nu mor,Show must go on!

Orice titlu' de genu':
"Cea mai mare voce","O prezenta magnifica in industria muzicala","Cel mai bun solist" etc etc.
ar fi fost de'a dreptu' de prisos in cazul lui Freddie Mercury.
Genul acela de solist cu o voce magnifica si ceva mai mult,si daca unii incearca sa caompenseze lipsa abilitatilor muzicale prin tinute extravagante,paiete,sclipici,efecte speciale si miscari care sa te lasa cu gura cascata,in cazul lui Freddie nu era nevoie,si totusi le facea,era mai mult decat standardele permiteau in acea vreme si daca facea toate astea in ziua de azi muzica nu ar mai fi fost la fel.
Evident,stiam ca azi,5 Septembrie,unul dintre cei mai buni din bransa avea sa implineasca 65 de ani daca nu se stingea pe 24 Noiembrie,1991,la 45 de ani dar pur si simplu nu ma asteptam din partea Google'ului sa il serbeze prin cel mai bine realizat "doodle" de pana acum.
Nu voi sta sa scriu intreaga biografie a legendei in cauza,pentru ca,cu siguranta ascultatorii de muzica buna si fanii adevarati Queen stiu mai bine si decat Wikipedia intreaga viata,toate controversele,versurile nemaipomenite si vocea de aur ale lui Freddie Mercury.
Dupa data de 24 Faberuarie 1991,intreaga indutrie muzicala a fost spulberata de o,vezi Doamne "bronsita"care l-a doborat .Cei mai mari ai rock'ului si nu numai s-au grabit sa il omagieze prin catece,carti,articole,declaratii iar durerea din sufletele fanilor era de nestapanit.
Este bine-cunoscuta orientarea sexuala a acestuia si chiar daca multi oameni l-au blamat pentru asta,Freddie a reusit sa mai doboare un record si sa demonstreze ca nu conteaza ce orientare sexuala ai,poti avea una dintre cele mai bune voci ale rock'ului,poti fi un showman adevarat si solistul uneia dintre cele mai mari trupe rock ale tuturor timpurilor.
Mi-a luat ceva sa realizez ce proportii uriase are aceasta trupa,ce compozitori de prina mana sunt in ea si ca fiecare in parte sunt numarul 1. la instrumentul pe care il practica dar pana la urma,dupa cateva ascultari bune de "Bohemian Rhapsody" si "Too much love will kill you" am realizat calitatile lui Freddie,maretia acestei trupe si acel ceva ce o face una dintre cele mai mari din istoria rock'ului.
Si daca v-am obisnuit cu biografii intregi,paragrafe amanuntite din wikipeida si informatii de te ametesc,la aceasta postare o voi lasa asa.
Vorbim de un zeu al muzicii in adevaratul sens al cuvantului si chiar nu vreau sa dau un search pe Google pentru a afla cate si mai cate,ce am avut pe creier am scris si atat ramane.

Merita sa intrati pe Google.com si sa vizionati tributul adus lui Freddie Mercury si cu siguranta trebuie sa ascultati fiecare cantec in parte din discografia Queen.
Va las cu cateva dintre cantecele mele de suflet ale formatiei si cu un gust amar la gandul ca acum multi ani o legenda ca Freddie avea sa se nasca,sa ne dea muzica buna si apoi sa se retraga,sa lase cortina sa cada si urmatorul show sa nu mai aiba loc niciodata.












1.Cateva randuri in care sa va aratati admiratia fata de un adevarat zeu al rock'ului:
2.Legendele nu mor asa ca mai dati-o dracu' de "Rest in peace",cea mai de pret mostenire a lor e muzica,e cu noi si mereu va fi.Rock'ul si legendele nu mor!
3.Si voua vi se ridica parul pe mana la ascultarea melodiei "The show must go on"?
4.La naiba,sunt mandra sa fiu satana!

8 comentarii:

  1. 1.Cateva randuri am scris si eu pe blog,doar atat sa pot face pentru Freddie.
    2.Legendele nu mor niciodata,doar avanseaza intr-o stare superioara spirituala
    3.Mi se ridica parul si mi se face pielea de gaina numai din primele 10 secunde
    4. Keep rockin'

    RăspundețiȘtergere
  2. 1. Ce se mai poate zice? Se mai pot asculta doar melodiile care au ramas pentru a nu murii niciodata. Nu Freddie Mercury ar fii trebuit sa moara ci cu siguranta alte persoane(nu intru in detalii, sa nu fiu rea).
    3. Si nu doar la melodia asta.
    4. Me too \m/

    RăspundețiȘtergere
  3. 1.Poate ca Dumnezeu l-a luat ca sa ii arate ce inseamna rock'ul.:(
    3-Hell yeah:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai nu e cum a zis el,adica "Cand o sa mor cui o sa ii pese?Oricum mie nu".Se astepta sa moara,iar melodia The show must go on,din cate stiu are legatura cu moarte lui si mostenirea pe care o lasa lumii.Oricum sunt un fan al foarmatiei Queen(dupa ce auzi melodii gen "The show must go on","we are the champions","bhoemian rhapsody" nu prea ai cum sa nu ajungi fan Queen).Sunt total de acord ca el a avut cea mai "Rock" voce din istorie(cu toate ca sunt fanul si altor solisti foarte buni cum ar fi Axl sau Steve).Am lungit-o cam mult.Concluzia e "The show really must go on"(really e de la mine)

    RăspundețiȘtergere
  5. in timp ce citeam articolul,mi s-a facut pielea de gaina de vreo trei ori...

    RăspundețiȘtergere
  6. 1.Freddie a fost,este si va fii tot timpul unul dintre cei mai buni cantareti din istoria muzicii.Cum spunea chiar el,"I won't be a rock star.I will be a legend"
    2.Legendele nu mor niciodata.
    3.Da

    RăspundețiȘtergere