marți, 20 septembrie 2011

Religia in scoli-"Maltratarea" adevarului,comportamemt rasial considerat normal si profesori mult prea incompetenti pentru a sustine o lectie


Inca de acum mai bine de 3-4 ani cand ne-au bagat pe gat orele de religie obligatorii am zis ca e una dintre cele mai tampite "realizari" ale scolli primare.
Nu voi mai ocupa spatiul pretios pentru a preciza ca da,cred in Dumnezeu,ca nu,inca nu mi-au crescut cornite(da' ar fi bestial) si ca urasc religia in general,o "industrie" de pe urma careia pot si scosi bani frumosi(biserica,vanzari,minti spalate etc etc),una dintre cele mai banoase "industrii" mascate din lume la ora actuala,nu credinta ci o marsavie grasa.
Oricum,pentru asta voi face un post special,acum voi incerca sa ma axes stric pe orele de religie pe care un ateu' le suporta cu prisosinta.
Incep prin a spune ca sunt catolica,alaturi de alti 5 elevi de clasa a 8-a dintre care unu' care prefera sa cante "Highway to hell" decat sa spune "Tatal nostru" si...ma rog ,restu tocilare cu papuci pe nas si creier de greiere calcat de tractor care stiu totul mecanic.
Eu,a' mai tuta din incaperea aia nici macar nu stia cuvintele de la romanul numit "rugaciune" pe care a trebuit sa il recitam ca roboteii.
Faza deja repetitiv de enervanta in ultimii ani,fapt normal in mai orice scoala,nu doar din Romania(cred:-?)care,ma rog,trebuie suportat cu prisossinta.
Daca aceasta ar fi fost singura problema in acea juma' de ora agonizanta(din cauza numarului mci de elevi s-a ajuns la doar juma' de ora pentru astia catolici).
Odata ce mi-a observat tricoul cu Appetite for setruction,celebra cruce in capetele careia au fost amplasate membrii trupei Guns N'Roses si-a facut o maare cruce ca,vezi Doamne piei Satana.
Cu mult subinteles,chiar daca nu s-a holbat la mine,am prins exact mesaju',ei,si daca la faza asta se astepta sa imi dau triocu jos si sa raman in ce dracu' avea pe sub el,s-a inselat amarnic,bonus mi-a si sunat telefonu' cu "Paradise city",moment in care a vorbit ceva despre "Satana si tehnologoia".
Mai pe romaneste,tot ce merge pe curent,baterie,satelit,gaz,pietre frecate sau mai stiu eu este patruns de satana,dupa aceasta afirmatie de tot rahatu'(adica,prietene,eu stiu ca tehnologie e un mare cacat-una din acele chestii pe care le uram si fara de care nu putem traii-da' sa zici ca e cuprinsa de Satana,da-o dreacu' de treaba) la care eu am avut groaznicul tupeu de a o intreba:
"Da' dvs. nu aveti telefon?"
Intrebare care a ramas fara raspuns pana cand,dupa vreo' alte 10 min. i-a sunat un "arou" de ala de pe vremea incasilor,suprinzator cu o melodie de club...da'o naibii.
Bine,pe mine nu ma interesa faptul ca avea sau nu telefon,ca vorbea sa nu...da cand a inceput sa ne vorbeasca de "Crez",secte,Sf. Treime,Isus si toate balmajelile neadevarate pe care le-a scos pe gura am zis ca asistam la o exorcizare in direct:|
S-a intins cu burdihanu' pe tabla,si-a bulbucat ochii la triocu meu,o inceput sa rahneasca pana sa,naiba mai stie cum de a avut plamani.
Am vazut multe chestii ciudate,stupide,"nelalocul" lor in toate viata mea,da in halu' asta,rar mai vezi.

Pentru mine de obicei conteaza doar 2 secunde pentru am da seama cum arata situatia,un om sau aorice altceva.
Ca sfarsit de idee as vrea sa precizez un lucru foarte important des intalnit mai in toate institutiile numite "scoli".
Orele de religie sunt o "panarama" totala,cel putin la noi unde ultimele jeguri profesorale de cea mai joasa speta vin sa ne insufle crezuri neadevarate,pe care ei le considera ca fiind cele mai buna,sa ne explice cum o femeie trebuie sa fie loiala barbatului si sa nu si-o puna pana la casatorie(:|)nu stiu ce legatura are cu religie,dar asta este o alta informatie mutialata insuflata de scoli,cum ca femeia trebuie sa fie sub p*la barbatului,sa nu aiba drept la nimic,sa spele cactu' copiilor si izmenele boului.
Si daca toate astea ar venii din partea unui barbat ar fi numit misoginism,dar cand o femeie considera ca toate acestea sunt normale...apai,"domle" asta e prostie clara.
Da,ma rog,deviem...ora de religie,cel putin la mine este un portal de informatii mutialate,utilizate gresit si insuflate pe cele mai nepotrivite cai.
Mi se rupe in 14 ca ma cred satanista,ateu sau cum pula mea ma mai cred...(oops am uitat sa pun *;)))sunt constienta de faptul ca se uita urat la mine si ma considera "neobrazata" pentru faptul ca stiu cea ce gandesc si ce incearca sa faca cu elevii slabi de inger si pentru faptul ca am propia personalitate de care nu se atinge nimeni si sunt de asemenea constienta ca biserica,religia cu toate regulile ei tampite,asa cum este perceputa in special de romani,faptul ca ii stoarce pana la ultimul banut si de faptul ca "religia" va fi o controversa,un subiect sensibil,care alaturi de "sex"(sper ca ati inteles filozofia)vor vinde intodeauna.
Sper ca am trecut prin toate punctele prin care voiam sa trec.
Nu uitati,credeti in Dumnezeu,Scooby-Doo,in nimeni,in Satana in cine vreti voi,dar nu va lasati manipulati de regim si perceprile gresite ca fiind considerate sanatoase.
Biserica estea doar un "borde" mascat,religia asta cum este ea vazuta e un mare rahat.Crezi in Dumnzeu,perfect,fa o rugaciune din varful patului,al muntelui sau unde vreti voi dar nu va lasati manipulati de cei ce incerca sa spele si ultima ramasita de creier.
Pentru cei ce au inteles ce am vrut sa zic prin acest post,felizitari,inca nu aveti creierul spalat,daca nu ati priceput nici pe dracu' nici nu va mai osteniti sa comnetati,sau,nu comentati sa mi-ar placea sa rad o tara.
And now...intrebarile:))

1.Ce parere aveti despre "biserica" si conceptul de religie asa cum este perceput de romani?
2.In ce credeti?(orice)
3.Cum arata ora voastra de religie?
4.Sunteti de acord cu ce am scris mai sus?

10 comentarii:

  1. 1. De multe ori ma gandesc ca cei care considera ca(,)crestinismul reprezinta ipocrizie, si-au dat seama ca(,)crestinii sunt ipocriti(nu toti crestinii, ca nu pot fii poti la fel). Religia in sine se presupune ca reflecta adevarul, deci n-are cum sa reprezinte ipocrizie.
    2. Cred in Dumnezeu, pentru ca "am fost invatata" sa merg la biserica de mica. Plus ca am citit muulte articlole in netu' asta mare despre teorii plauzibile legate de inceputul universului si concluzia la care s-a ajuns e ca unica solutie este sa existe un creator.
    3. Pana acum nu am facut anul asta . . profesorul ne-a zis sa mergem acasa(aveam ultima ora). Oare de ce?=)) Iar orele de anul trecut erau "OK".
    4. Intr-o anumita masura. Mi-a placut intrebarea "Da' dvs. nu aveti telefon?". BTW, multi profesori au melodii club in telefon, poate asa considera ca sunt si ei "cool":)).

    RăspundețiȘtergere
  2. 1.Biserica este furt pe fata...Dupa ce ca "sarmanele" babe au 2 lei pe luna pensie,le mai pune sa dea si leturghia(sau cum s-o numi) vreo cativa zeci de lei.Plus banii de ingrediente pentru coliva,lumanari si ce se mai pune in "cosnita" de biserica.Ma rog,romanii nu te vor vedea niciodata bine daca nu esti un "bun crestin",imediat ce iesi din cuvantului lui Dumnezeu te catalogheaza drept "satanist" sau "desfranat".

    2.Cred in mine.

    3.Foarte tare...daca am si face vreo ora de religie...adica intr-a 7-a faceam,insa anul asta ne trimite acasa.Se pare ca in fiecare marti intre orele 13-14 se "iveste cate o problema" iar saramanul profu' trebe sa plece in treaba lui la ma-sa.In anii trecuti mai mult radeam...nu cu el ci de el.Este prost.Vorbeste cateodata cu un accent de copil,apoi se rasteste brusc si incepe apoi sa rada malefic.Ma sperie omul asta.Nici nu stiu cum de a devenit prof de religie.Numai colegii mei stiu cat l-am blestemat si l-am injurat atunci cand anul trecut mi-a spus ca "daca nu voi lua calea bisericii ma va lasa corigenta".Prefer sa ard de vie decat sa ma calugaresc:-&...Iar in mare parte din ora vorbea la telefon cu niste barbati.Ne-a venit prin minte ca ar fi gay,mai ales ca poarta niste pantaloni mulati oribili.
    Apropo:telefonul lui ii suna cu "Ave Maria" :)) Ne-am p*sat pe noi de ras cand am auzit prima oara.

    4.Foarte de acord.

    RăspundețiȘtergere
  3. 1.Pai n-am mai calcat intr-o biserica de cand eram copil, asa ca nu prea stiu multe si nici nu doresc:>.Suntem o tara foarte spirituala si cu credinta adanca, ceea ce este si factorul principal care determina cresterea analfabetismului (zic eu).
    2.Uneori in Satan, uneori in nimeni.Nici eu nu stiu in ce cred :))
    3.N-am avut probleme si profesorul nostru nu e rasist.Daca esti ateu/satanist s.a.m.d. nu-ti reproseaza.
    4.In mare parte da.

    RăspundețiȘtergere
  4. 1,2.Pentru mine credinta e ceva personal,nu am nevoie sa merg la biserica de 5 ori pe saptamana,sa imi fac cruce din 2 in doua ore sau sa pup moaste pentru a crede in Dumnezeu.Am credinta,dar cred a oamenii au ridicat religia la rang de superstitie.Cred ca Dumnezeu e mult mai abstract decat sustin fanaticii.
    3.In generala era super,vorbeam cu profa despre diferite chestii care ne framanta,despre viata in general.Acum,la liceu,profu' ne pune sa-i spunem "saru' mana,parinte profesor",ne binecuanteaza de 20 de ori pe ora si nu accepta ideea ca vreun elev de-al lui sa apartina altei religii sau sa fie ateu.
    4.In principiu,da.

    RăspundețiȘtergere
  5. 1.Sunt mai multe categorii de credinciosi in Romanica:cei care merg la biserica atunci cand simt nevoia,pentru ca asa vor,fac 2-3 rugaciuni si pleca,cei care nu se duc la biserica mai deloc,care considera ca a avea credinta reprezinta constientizarea ca exista ceva mai mare si mai puternic decat ei,care nu-si dau drumu de bara de la autobuz cand stau storciti ca niste sardine ca sa-si faca cruce,fanaticii care de cele mai multe ori n-au ce sa puna pe masa,dar pun 1 leu(=o paine )in Cutia Milei,care se duc sa ia apa sfintita(nu juma' de litru,bidoane de 5 litri)si o pastreaza tot anu' intr-un colt din bucatarie,care se injura,se imping,se omoara ca sa atinga nu stiu ce icoana facatoare de minuni,care de cele mai multe ori sunt bolnavi si tin post negru o zi intreaga si nu-si iau medicamentele care ii tin in viata,pentru ca ii ajuta Dumnezeu,mai exista si bogatanii(de cele mai multe ori politicieni) cu viloace si piscinoace care spun:"M-a ajutat Dumnezeu sa am toate astea!"(e ca si cum ar spune ca i-a ajutat Dumezeu sa fure si sa ia oamenilor painea de la gura).
    2.Cred in Dumnezeu.
    3.Deocamdata e cam ciudat,am impresia ca profu' nostru se impartaseste cam des cu vinul sfant.
    4.In mare,da.

    RăspundețiȘtergere
  6. Religion is hate
    Religion is fear
    Religion is war!

    Religion is rape
    Religion's obscene
    Religion's a whore!

    (Slayer - Cult)

    RăspundețiȘtergere
  7. Băă, cuvântul pentru verificare de la comentariul precedent era "fortza". =))

    RăspundețiȘtergere
  8. 1.Eu nu cred in Biserica si mi se pare un cacat.Numa mosi,babe,copii si retarzi religiosi gasesti acolo.Dar din punct de vedere religios,romanii sunt indiferenti..Adica ei cred in D-zeu,da nu se obosesc sa merga la biserica sau sa se roage.
    2.Eu am momente de agnosticism,si momente in care intr-o "putere supranaturala" care tine universul in ordine.
    3.Pai la ora de religie era misto,ca profa noastra din gimnaziu nu era fanatica religioasa si asculta Iron Maiden,Metallica si Janis Joplin.Da acum ca am trecut la liceu...profu nostru de religie a terminat la Politehnica in Buc,da a avut el nush ce revelatie si si-a dat seama ca tre sa se duca la Teologie.
    4.Sunt total de acord.Sa bagi religia ca materie obligatorie e o mare aberatie si tampenie.

    RăspundețiȘtergere