luni, 3 octombrie 2011

Cum se "creste" un blog,cum treci peste momentul in care nu mai ai unghii de ros,nivelul constant la care trebuie sa stai si alte nimicuri folositoare


Multi dintre noi nici macar nu stiu ce-i acela un blog,informatie de care daca nu dispui esti un om...mort.
Cum e si in cazul Facebook'ului,blog'ul este acea casuta care face diferenta intre lumea virtuala si cea reala,o diferenta socanta dar totusi placuta pentru cei ce prefera sa isi omoare zile,luni,ani din viata pe un scaun in fata ecranului nociv...ma rog,nu discutam riscurile(care sunt muuult mai multe decat avantajele unui blog)ci despre cum se intretine acesta,evident prin vizualizari,cum capatam aceste "vizualizari",un cuvant atat de dur in blogodfera,cum le mentinem si cu stam mereu pregatiti cu coatele ridicate pentru un eventual conflict.
Sper ca,mai ales pentru bloggeri incepatori(va vorbeste maestrul:)))aceasta postare sa fie pe cat posibil de ajutor.

Inceputul,mereu greu si pragul de 1000,aparent imposibil de atins:

Acum 9 luni(nu-mi vine sa cred ca a trecut atat) m-am hotarat,sau mai bine zis am "gresit" facand WarN'Riot,al 11'lea sau al 12'lea blog ce,evident avea sa fie sortit esecului inca din primele 3 zile de folosire.
Probabil nu multi dintre voi stiu ca mi-am bagat nasucul mai de mult in ceea ce reprezinta blogosfera si acest colisor ce asteapta sa ia cu asalt tot internetul.
Am facut-o prin diferite bloguri:
muzica(proasta),modenitati(Doamna apara si pazeste),cocalari/pitipoance,wrestling(vremuri frumoase:))) si tot felul de nimicuri ce aveau sa fie date dracu' odata si odata.
Trecutul meu in blogosfera de care nu sunt foarte mandra,dar luand in considerare ca am fost unul dintre cei mai inforcati fani Hannah Montana pot traii cu asta.
Odata ce am facut WarN'Riot,intr-o joaca,ca toate celelalte parca o galeata plina cu inspiratie a fost arunata catre mine si,parca de nicaieri am inceput sa scriu.
In nestiinta am gasit in fond pe care il voi pastra ca un "simbol" al acestui blog(evident,"limbutele",logo'ul Rolling Stones)sa speram ca nu ma va acuza nimeni de plagiat infantil...mi-au venit idei peste idei,inceputul era promitator si ma uimeam pe mine insumi cu cata pasiune puteam pune in fiecare rand scris,in comparatie cu celelalte care nu insemnau nimic mai mult decat timp irosit si subiecte copiate de pe alte site'uri.
Dupa ce eram convinsa ca asa ramane,tot mai multe idei dadeau navale in capul meu si singurul element care lipsea erau...vizualizarile.
Scriam de'a pajistea pe un fond alb-rosu si nimeni nu imi citea aberatiile...
Pot spune ca "pagina" de pornire pentru cele 56.000 vizualizari de acum a fost TPU,probabil stiti la ce ma refer...
Site pe care nu mai dau azi,avand in vedere ca deja am castigat o oarecare notorietate mi-am persmis sa imi iau nasul pe sus sa ma las "sponsorizata" cu cat mai multi vizitatori de centrul de comanda,Google.

Primele 1000,declinul,extazul si apoi urmatoarele 50.000:

Odata ce te lasi de "reclama infantila" si renunti la ati mai promova blogul pe diferite site'uri,prin a lasa link'ul pe diferite pagini cat mai populate etc etc...
Dupa ce ai realizat cat de cat ceva cu propia creeatie te lasi purtat de val si pe nesimtite te ia in primire Google'ul,site'ul "suprem" ce a creeat blogspot,site pe care habar n-am cum mi-am facut cont si,ulterior blog...ce mai conteaza?:-j
Dupa ce ai terminat cu promovarea de carton,cum am zis si mai sus,urmeaza pragul cel mare,eu una cand am vazut 10.000 am zis ca al' mai tare blogger procurat vreodata de Google insusi.
Bine,odata ce ai atins pragul de 1000,vin de la sine,cei 1000(dintre care 999 is cocalari)stiu de blogul tau,la randul lor il promoveaza,te urmaresc,eventual te baga si la Blogroll pe blogurile propii si astfel obtii acea notorietate despre care vorbeam.
Tu stai,creezi,bei o bere,meditezi si vizualizarile(cu cometariile aferente la pachet)nu contenesc sa apara.
Odata ce cat mai multi oameni(de toate natiile si culorile) au dat odata click pe link'ul blogului tau,daca au habar de muzica buna,puteti fii convinsi ca vor intra si a doua oara.
Cu siguranta,nu toti sunt de acord cu ce scrii tu,este si normal,si abia acum intervine "inconvenientul" in toate treaba asta...
Din cei 50,40,30,10 mii s-or gasii cel putin 100 cu gura mare(si alta parte mica) pentru a comenta fiecare virgula pe care o pui,punct(care era de fapt un rahat e musca pe ecranul lor),litera in + sau - si cea mai mica expresie fara sens.
Si dai si sapa pana dai de apa,bine,in cazul meu doar o mazga putulenta ca atata timp cat am, inspiratia acasa ii bag o replica din aia de nu se mai ridica 2 luni,plus ca odata ce ai dobandit o oarecare notorietate,evident ai si persoane care tin cu tine,te aproba,sprijina...de ce nu critina(mereu constructiv) care nu inceteaza sa atace pe acel cineva care,de la distanta pute a cocalar si mai are si tupeu sa dea pe aici.
Odata ce ai trecut peste toate cele mentionate mai sus inseamna ca ai stofa de blogger si o simpla "seceta inspirationala" nu te va rapune asa ca keep writin',baby...*va vorbeste omu' care nu-si mai gaseste gramu' de inspiratie de vreo luna*:-".

Google,cea mai buna cale pentru a mentine cititorii la un nivel constant:

Google este nava mama,Google este site'ul in jurul caruia se invarte blogosfera,Google'ul este punctul central si...evident,Google'ul te sustine in "cariera" ta de blogger.
Obisnuiesc sa ma uit la statistici de cateva ori pe zi,nu difera nimic daca e sa ne uitam in mare,cele mai multe sunt facute pe spatele imaginilor numeroase postate pe blog si daca pe Google dai cautare pentru "Guns N'Roses logo" iti apare automat logo'ul trupei,imagine de pe WarN'Riot,odata ce ai dat click pe imagine,posesorul acelui blog(in cazul de fata eu)se face cu o vizualizare.
De aici reiese si cele 2.483 vizualizari de la postarea "Logos",o lista cu logo'urile trupelor pe care le ascult in mod constant.
De asemenea folosirea etichetelor cu(,)cele mai cautate expresii/cuvinte/fraze cautate pe Google este un mod bun de promovare,desi mi se pare putin stupid,atata timp cat o postare se refera la cu totul si cu totul altceva nu poti folosii cuvinte gen:Lady Gaga,Justin Bieber,Rihanna,pop,curve,sex sau mai stiu eu ce alte stelute inca vanate de CNA(da,stiu ca nu exista asa ceva pe internet da' nu ma risc).Si nu doar etichetele dar si majoritatea cuvintelor folosite in postare sau,de ce nu,titlul.
Ca un rezumat ar fi:
Folositi cat mai multe imagini,odata ce blogul vostru are muuulte imagini in jurul unui subiect acestea vor aparea pe pagina principala.

Odata ce ai un numar rezonabili de cititori,trebuie sa-i mentii(usor de spus,greu de facut):

Pare ceva absolut normal,si odata ce ai reuzit sa strangi cateva zeci de mii de vizualizari pe ceea ce scrii tu,ar trebuii sa fie mai mult decat simplu sa le mentii,si de ce nu inmultesti.
Si odata ce ti-ai castigat un numar rezonabil de cititori fideli,poti fi sigura ca acestia se vor intoarce pe blogul tau,ideea e sa capeti noi "adepti ai satanei"(citat din Tanti McKagan).
Ei bine,nu poti face nimic altceva decat sa continui sa muncesti in masura egala,si de ce nu mai mult decat pana acum.
Odata ce te-ai vazut cu un blog pe care primesti feedback imdeiat,cu zeci de postari si persoane care te aproba si de ce nu felicita te simti "tare" si au tendinta sa te lasi pe o ureche,asta e singrul risc pe care il poti atinge dupa ce ai gustat din "celebritate".
Veti observa ca daca pe zi,cu postari constante(1-2/zi)aveati un numar de 200 viuzalizari(sa spunem),odata ce nu postati o saptamana acestea vor incepea sa scada simtitor si vor oscila intre 80-120(vor fi zile in care nu veti trece nici de 50).
Deci,ca un sfat legat de inmultirea "adeptilor" si pastrerea lor la loc sigur cam asta ar fi,eu una cand vad o tona de viuzalizari facute "din greseala",cautand o poza,un citat sau un titlu ce coincide cu unul de pe blog nu ma simt cu nimic mai bine ca atunci cand nu as avea nici una.Dar atunci cand vad ca cineva a cautat "Anais Cesarotto" sau "WarN'Riot",ei da,atunci e ceva:)).


Si acum ca am trecut prin mai toate fazele pe care ar trebuii sa le cunoasteti pentru a va tine blogul la un nivel constant(evident,este mereu loc de mai bine) trebuie neaparat sa fac o precizare:
Am scris toate acesta in calitate de "blogger mai vechi",nu cu un aer de superioritate sau mai stiu eu ce...cum a fost si acea postare in care va explicam modalitatea mea de a face un top,toate cele prezentate mai sus sunt doar niste sugestii,si am luat numere de ordinea miilor referitor la blogul meu,deoarece nu stiu de ce numar de vizualizari dispuneti fiecare dintre voi,asa ca veti putea sa va insusisti fiecare fraza scrisa mai sus.
Acum ca am scapat si de explicatie care imi statea pe suflet inca dinainte sa fac aceasta postare as vrea doar sa va mai dau o ultima sugestie,ceva mai ertistica(care probabil o sa vi se pare o porcarie,unora dintre voi,sau,cine stie...imi veti da dreptate):
Trebuie sa faci un blog,sa incepi orice in viata(deja o dam pe lucruri marete:)))doar atunci cand ai o stare de spirit buna,cand esti convins ca e momentul,in cazul meu nimic premeditat,doar o spontaneitate inspimantatoare cateodata:-?.Nu te sfii sa incerci lucruri noi(cu blogul tau)referitor la poze,subiecte,fond'uri etc etc...dar fii sigur ca salvezi varianta originala(aici ma refer la schimbarile de ordin estetic)in caz ca noua "fatada" nu este cea dorita...e locul tau si poti face ce vrei cu el,baga-i undeva pe cei ce comteaza fara rost si apreciaza orice critica constructiva,comteaza cu zambetul pe buza chiar daca la inceput ti se pare...ahh~X(.

Cam asta a fost pentru acum,sper ca am ajutat bloggeri incepatori si astept orice fel de comentariu din partea bloggerlor cu experienta referitor la "modul meu de operare".

1.Va ajutat aceasta postare?
2.Ce orice alt subiect de acest gen ati vrea sa abordam intr-o postare viitoare?
3.Cum faceti voi sa mentineti vizualizarilela un nivel constant?
4.Cum faceti sa "castigati" cat mai multi vizitatori pe blogul vostru?


4 comentarii:

  1. Acum ca am citit ce ai scris, cred ca mi-aduc aminte cum a ajuns prima data pe blogul tau (chiar am ajuns intr-o zi sa ma intreb asta). Cel mai probabil am cautat o poza si mi-a aparut si "warandriot", era cam pe atunci cand am inceput sa ascult rock. Mi s-a parut interesant si de atunci am continuat sa intru.
    P.S. Eu pentru a "castiga" cat mai multi vizitatori(desi inca nu sunt prea multi) imi fac "reclama" in special printre colegi si prieteni, da' nu numai.
    P.P.S. Succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  2. 1.Desi am vechime pe blogger(blogul il am de 3 luni,insa am cont de un an si ceva-),m-a ajutat umpic.
    2.Stii ca nu ma pricep sa dau sugestii.
    3.Pai,nu prea fac nimic.Si se vede.Cele mai multe vizualizari le-am avut in iulie.Apoi,am inceput sa lipsesc cu saptamanile(stiti voi,vacante,tabere,plecari,etc.) si au scazut alarmant.Inainte daca aveam 2000-3000 de viewuri pe luna,acum(adica de la inceputul lui septembrie) abia daca am facut si eu vreo 700-1000.Si oricum,decat sa intre un nenorocit de cocalar si sa-mi creasca numarul vizualizarilor cu o unitate,mai bine ma lipsesc.Prefer sa fiu citita doar de ascultatori de muzica buna care ma si inteleg.
    4.Uneori,cand imi mai amintesc de fapt,mai las linkul blogului pe TPU la raspunsuri.In rest...nu stiu.L-as pune si pe facebook,insa sunt niste persoane care nu as vrea sa vada ce scriu eu aici.Ce amai buna modalitate este promovarea blogului tau pe alte bloguri.

    Felicitari pentru WarN'Riot.Este la fel ca o revista care as citi-o zi si noapte.
    Tu ai fost ca un fel de muza pentru mine atunci cand am facut Real Music Zone.
    Inca am pastrat mesajul de la tine de pe TPU,cand ne-am cunoscut prima oara:
    ""Nu te cunosc dar incep sa te iubesc avem aceeasi varsta aceeasi trupa de suflet si aceleasi...ofuri sa le spuneam asa .Presimt eu ca o sa fim prietene foarte bune
    (aici mi-ai dat id-ul,insa probabil ca nu vrei sa fie facut public)
    add ca sa ne mai spunem offurile si ca sa facem si lumea sa inteleaga ce este muzica intra pe
    www.WarAndRiot.blogspot.com
    Intru si eu pe al tau;)""
    Adica,nu stiu,daca nu era WarN'Riot,poate ca nu imi mai faceam blogul,nu imi mai spunea nimeni Tanti McKagan(cand imi vad 'numele' scris in vreo postare de-a ta mi se lumineaza fata) si as fi ramas un troll pe net.
    A,si ador jargoanele si replicile tale.Eu una trebuie sa ma gandesc mult ca sa scot o replica buna,in schimb tu le dai pe banda rulanta :))

    Inca o data,felicitari si esti ca o sora virtuala pentru mine :))
    Cred ca te-am dat gata cu toate siroposeniile astea,dar asa este!
    Tine-o tot asa!\m/

    RăspundețiȘtergere
  3. @Andreea McKagan
    Ohh da...noroc ca am nadragii de piele si de pe ei curg lacrimile:))
    Apreciez tot ce ai spus si iti poti imagina cum imi creste sufletelu' la fiecare felicitare o primesc,ba mai mult,cand vad ca mi-am atins scopul de a marii(cel putin blogosfera)cu inca un adept care isi face blog de muzica buna.
    Sunt sigura ca va venii clipa in care sa ne cunoastem si in viata reala(I can't wait):)).
    Multumesc pentru tot!

    RăspundețiȘtergere