sâmbătă, 29 octombrie 2011

Living after 00's:Velvet Revolver-Slither:


Ultima decada,anii '00 au insemnat un adevarat dezastru pentru mai toate industriile de divertisment,in special muzica.
Muzica care s-a transformat brusc in manipulare,reclama si profit,nimic mai mult.
Toate lumea inca se intreaba unde e modul de promovare al muzicii de alta data,altii se intreaba ce factor a facut trecerea de la "calitate" la "kitsch",si nu ma refer aici la o trecere de la rock la Britney Spears ci de la oameni care au muncit pentru a "devenii" legende la blonde care presteaza cu totul altceva decat muzica si astfel sunt numite "dive".
Odata si-odata tot avea sa fie,noua generatie fiind manipulata mai de orice,dar din aceasta "noua generatie" mai sunt cateva minti luminate care pot face diferenta intre "promovare" si muzica,dezgust si talent,nu ma intereseaza procentajul,nu e o statistica ci o concluzie.
De asemenea artisti
i de alta data,legendele de azi(adica persoanele ce si-au tocit talentul pentru a face muzica)continua sa lucreze,colaborari tot mai nereusite,muzica cat mai schimonosita,tone de critini si vanzari subapreciate.
Din toata aceasta lista sunt acele melodii care au pastrat acel "ceva" de alta data...muzica buna.
In aceasta rubrica nu veti intalnii neaparat melodii rock,cantat de trupe consacrate inainte de anii '90,veti gasii melodii cu versuri intelingente,instrumente pure,neprelucrate lansate dupa anii '00.
Muzica rock va exista mereu,trebuie doar sa stii unde sa cauti.

Dupa aceasta introducere pompoasa ma voi straduii sa descriu si melodia pe cat se poate,la fel de bine.
Nu am ascultat Velvet Revolver in viata mea,fiind "convinsa" ca e o jignire adusa muzicii bune,o amintire stearsa a GN'R si o imitatie jalnica.M-am inselat.
E altceva.Nu este nici GN'R,nici un rock asemanator anilor '80,au incercat sa "se dea dupa tendinte" si au facut o treaba buna,zic eu.
Beat'ul anilor '80,'70 se simte in orice melodie,e unic,Velvet Revolver nu il are,are altceva,ceva mai fresh,incercat de putine trupe tinere de teama sa nu fie numite "comerciale",multi au spus acelasi lucru si despre ei(printre care si eu).

Pana cand am ascultat prima lor melodie,"Slither",melodie ce se afla si in Top 100 Greatest Hard Rock Songs(Vh1),ok,e buna,dar nu atat de buna,dar poate reprezenta lenejr rock'ul anilor '00.
Mi-a placut ce a facut Slash cu aceasta trupa,are mai multi trandafiri decat GN'R in sine,niste solo'uri (inca) demetiale si e o formatie cat de cat interesant(nu prea inteleg la ce serveste chitaristu' ala mic si aschilopat care nu se incadreaza deloc in peisaj,dar cand il ai pe Slash la chitara,Duff la bass si Mat la tobe nu poate sa nu iasa ceva...muzical.

"Slither" este cu siguranta una dintre cele mai bune melodii pe care Velvet Revolver le puteau lansa vreodata,abia acum am observat ce nume interesnat are tru
pa:)),inca nu stiu cum ar suna in traducere libera dar cand combini catifeaua cu pistoalele nu are cum sa nu iasa ceva cel putin artistic,extras de pe albumul Contraband(coperta a carui album Slash o are tatuata pe antebratul drept),lansat pe 8 Iunie 2004,este cel mai bun cantec al formatiei pana la ora actuala,alaturi de "Fall to pieces" si "Dirty Little Thing".
Pe locul 35 in Top'urile din Marea Britanie si pe 56 in USA,cantecul a fost numit unul dintre cele mai bune in care apare Weiland.
Riff'urile de la inceput,bass'ul lui Duff si chitara lui Slash l-au facut sa fie cantecul "semnatura" a formatiei si la fie pozitionat pe locul 85 in Top 100 Greatest Hard Rock songs de catre Vh1,de asemenea in 2005,au fost premiati la Grammy cu "Cea mai buna prestatie rock".Toti membrii trupei au contribuit la text,partea muzicala fiind creata de Duff si Slash.
Cat despre videoclip...mi-ar fi placut sa vad o gagicuta ceva mai "dotata" la volan dar atata timp cat ii ai pe Duff McKagan(la bustul gol)si Slash unul langa altul(chiar si la 40+...impecabil)nu are cum sa nu fie ceva hot.Aschiuta' ar trebuii sa nu se mai lase prada amagirilor si sa isi ascunda boasele aproape inexistente,peretele cu cranii e grozav si...cum dracu' sa lipseasca curvele din asa ceva?


"Slither" Mainstream Rock Tracks 1
Modern Rock Tracks 1
The Billboard Hot 100 56

Versuri:

When you look you see right through me
Cut the rope, I fell to my knees
born and broken every single time

Always keep me under finger
That's the spot where you run to me
might see some type of pleasure in my mind

Yeah, here comes the water
It comes to wash away the sins of you and I
This time you'll see



When you seek me you'll destroy me
Rape my mind and smell the poppies
born and bloodied every single time

Always keep me under finger
That's the spot where you might linger
might see some type the pleasure in my mind

Yeah, here comes the water
It comes to wash away the sins of you and I
This time you'll see
Like holy water
It only burns you faster than you'll ever dry
This time with me

[guitar solo]

When you look you see right through me
Cut the rope, I fell to my knees
Fallen and broken
Every single time

Yeah, here comes the water
It comes to wash away the sins of you and I
This time you'll see
Like holy water
It only burns you faster than you'll ever dry
This time with me

Un comentariu:

  1. Ma crezi sau nu,chiar acum ascultam Slither(fara sa stiu ca urma sa citesc postarea asta).E piesa mea preferata de la VR,iar Duff...demential.0:22(la videoclipul pe care l-ai atasat tu) mooor! :))
    Inca ma amuza pantalonii solistului(iar am uitat cum il cheama).

    RăspundețiȘtergere