luni, 10 octombrie 2011

Scorpions la Cluj:5 ore agonizante in asteptarea legendelor,rock'ul prezentat la adevarata sa valoare si o prestatie mai mult decat impecabila:


Acum 2 zile,pe Cluj Arena s-a petrecut acel ceva ce dovedeste ca rock'ul nu tine cont de varsta,loc,timp,vreme sau public.
Dupa muzica populara,un rock romanesc stalcit si Voltaj(plus curvele din dotare ca...deh,fara ele nu se poate)au intrat in scena adevaratele voci,legendele pentru care fiecare dintre noi am platit,la care,dupa 5 ore de asteptare ma mir ca am mai putut sa stau in picioara(dapai sa ma mai si scutur...).
Organizarea tipic romaneasca,probe de sunet de peste 2 ore,muzica populara si rock romanesc(cica):

Chiar daca nu face parte din acest sub titlu,voi scrie cateva randuri si despre cum m-am descurcat eu prin Cluj si onoarea de a intalnii 2 din cititorii mei fideli(Innocent Phantom si Maverick).
Ca sa fiu sigura ca ajung la timp,pe o distanta relativ mare si incalcita,am plecat inca de la 6 dimineata...ma rog,am ajuns undeva la 3,m-am dus la hotel,m-am schimbat si da sa-l caut pe nea' Sebastian(Maverick:))),care e pare ca e mai "bomba" decat mine si chiar daca e cetatean cu acte in regula al Clujului se pare ca nu stie unde e a' mai mare manastire din oras.
Ma rog,finally dau de el si ajungem la stadion(cu maicamea pe post de taximetrist,evident:))).
Am fost placut impresionata de imaginea in ansamblu a cladirii,o cladire cu un design "futurist" ceva cam nereusit,dar oricum ceva frumos,plus ca avea si lift.
Cautam ca orbetii intrarea pentru Golden Circle ca,deh...tebuia sa stau in fata scenei la primul meu concert de anul asta(si ce mai concert!).
Intrarea propiu-zisa s-a facut la 16:00,si dupa cum stiti,Scorpions aveau sa cante de la 21:15.In programul dinaintea legendelor au aparut nume ca Pacifica,Voltaj,unu' care canta populara si habar n-am cum il cheama,Semnal M si Sensor.Ceva mai bine in comparatie cu numele ce aveau sa "incante" urechile spectatorilor duminica,nume ca Loredana Groaza,Smiley,Horia Brenciu(cand il vad mi se fac matele sul),la fel ca si sambata,pana la adevaratele nume pentru care a platit rockeru' roman,Smokie.
In prima instanta s-au facut probe de sunet pentru Voltaj in jur de 1 ora,1 ora jumate.Cablurile electrice ce trebuiau sa fie acoperite de nu stiu ce fel de plastic care,ma rog,trebuie sa fie bine prins,mesteru' de serviciu,singura persoana care m-a tinut sa nu adorm,Sebastian a descoperit America(adica ca oricand ne puteam trezii cu curu'-n flacari datorita firelor descoperite),fire pe care au stat mii de oameni(printre care si eu).
Dupa vreo 3 ore si cateva minute de populara chinuita ma suna Cristina(Innocent Phantom) si dau cu ochisorii si de ea,de care am aflat ca va fi la fata locului abia cu o noapte inainte concert,si asa am cunoscut 2 dintre persoanele ce fac WarN'Riot sa functioneze in aceelasi timp(ce tare sunt:))).

Dupa ore chinuitoare,populara de balta si nitica' muzica buna dam si noi cu urechile de ceva cat de cat ascultabil:

Si chiar daca au trecut doar 2 zile de la eveniment se pare ca memoria ma lasa cand am mai mare nevoie de ea si nu mai stiu oridnea propiu-zisa a trupelor,stiu doar ca dupa 2 ore de probe de sunet a intrat in scna ametitu' ala cu figuri de popo ce a dat niste dume de "smecher" de te lasau masca(cica),a suflat intr-un fluier(cred ca asa se numeste),si-a facut si o ametita numarul pe langa el,si gata populara.
Ii multumesc sfantului Apostol ca a avut Sebastian un IPod cu Metallica(ma rog,cat am putut sa ascult)ca altfel muream naibii pe fond nervos.
Dupa populara,cred ca prima trupa care si-a facut aparitia a fost Pacifica,Semnal M si Sensor(nu mai stiu sigur ordinea).Dupa acestia din urma au urcat pe scena cei de la Voltaj,care,pana la punctul in care sa isi faca aparitia pe scena fufele ce ridica rating'ul la Cronica Carcotasilor,"bebelusele" totul a fost ok.
Cu ocazia melodiei mai mult decat nereusite despre profa' de franceza,gremana sau dracu' stie pe care baietii au compus-o,probabil intr-un moment de impotenta morbida.
A fost una dintre ultimele melodii interpretate de Voltaj pe scena,ca daca bagau curvele mai devreme,probabil aruncam cu primul obiect casant pe care il gaseam.Moment in care,ne uitam unu' la altu' si incercam sa intelegem locul pipitelor,avand in vedere ca prestatia trupei,per total a fost chiar bunicica si momentul in care au spus sa aprindem telefoanele,pe fandul negru' sa vazut mai mult decat superb(eu una as fi preferat niste lumanari...da de unde naiba ca la intrarea mai aveau putin si se uitau si in chiloti).

O prestatie de nota 10,varsta de aproape 70 de ani,un detaliu neimportant si solo'uri la tobe si chiatra absolut demetiale,intr-un cuvant:Scorpions:

Dupa ce Voltaj si-a facut numarul si au iesit din scena ,un zumzet general parca pusese stapanire pe stadion si toata lumea astepta cu sufletul la gura primele acorduri de chitara.
Si cum prostia si organizarea anapoda in stilul specific romanilor,dupa ce ca au tras de timp mai sa-l rupa,a trebuit sa asteptam si montarea ecranelor gigantice pe care au rulat tot felul de imagini,coperete ale legendarelor albume si imagini cu publicul.
Cat au aranjat(vreo juma' de ora)scena pentru adevaratul concert al serii,pe fundal s-au auzit timid melodii gen "Jaded","Enter Sandman" sau "Rockstar",numa' asa sa nu se lasa cu gatu' uscat(nu le-a prea reusit).
La 21:15,Scorpions au urcat pe scena si inca de la primele acorduri mi-am dat semaa ca va fi un concert fara greseala,scena pentru Scorpions arata perfect,ecranele uriase si efectele speciale au facut deliciul publicului(da' din partea mea puteau sa apara doar cu chitarile,tobele,3 microfoane si niste boxe).
Concertul a inceput in forta cu melodii de pe ultimele albume,mai putin "legendare",pe care nu toate lumea a stiut sa le cante,dar e de apreciat ca au "bajbait" cuvintele,undeva pe la jumatea prestatiei,James si-a facut numarul cu un solo la tobe absolut extraordinar,unul dintre cele mai bune momente ale serii,a fost la inaltime si la propiu si la figurat,fiind urcat si coborat de niste lanturi.La un moment dat a luat microfonul si a strigat "Romania kick ass"si s-a dezbracat la bustul gol,spre deliciul pblicului(si al meu:-")lasandu-se sa se vada celebrul tatuaj cu "Rock N'Roll forever".Momentul in care s-a catarat pe tobele,si asa la inaltime si a baut berea aia cu atata patos ma fauct sa vreau sa sar pe scena(nu de alta da' 7 ore am stat fara strop de apa).
Nu dupa mult timp a urmat si un solo de chitara,de asemenea fara greseala.Plus ca in timpul fiecarei melodii au stat doar pe rampa pentru a fii cat mai aprope de public si,cu adevarat Scorpions este o trupa care stie sa interactioneze cu public extraordinar de bine.Ultimele 3 melodii au fost "Stil loving you","Wind of change" si "Rock you like a hurricane",dupa ce trupa s-a retras,luminile s-au stins si asteptau strigatele pline de regret ale publicului,cateva minute mai tarziu au revenit si ne-au incantata cu 3 dintre melodiile ce i-au propulsat in varful industriei muzicale.Melodii care puteau fi urmate,insa de alte capodopere ca "No one like you" sau "Send me an angel",peste care au trecut sambata seara...

Evenimentul a fost unu reusit,zic eu,regret ca nu am facut poze si ca nu am filmat nimic,nici eu nici Sebastian,acum ultima speranta mai ramane la Cristina,care sper ca a imortalizat momentul.Oricum,nici o oza nu ar fi putut "invia" trepidatia,vibratia trupei si a creierilor mei pe care i-am scuturat 2 ore fara pauza.Oricum ar fi,si oricat de bine realizata ar fi o fotografie sau o inregistrare la u concert rock,mai ales unul sustinut de veterani nu se poate compara cu senzatia nemaipomenita pe care o simti cand esti acolo.Trebuie sa traiesti asa ceva ca sa stii despre ce vorbesc.
Eu una am trait evenimentul de plin si chiar daca am vazut un mare rahat,peste toate scafarliile care,odata cu intrarea trupei in scena s-au adunat ca paduchii cat mai in fata pot spune ca a fost extraordinar,si in momente din astea urasc faptul ca n-am 2 metrii(spre deosebire de altii care au vazut tot:-")

1.Ati fost la Scorpions?Daca da,cum vi s-a parut?
2.Pentru cei care ati fost:Ce melodii credeti ca ar mai fi trebuit interpretate?Pentru cei care n-ati fost:Cum ar arata un tracklist la un concert Scorpions in viziunea voastra?
3.Care este melodia voastra favorita din repertoriul Scorpions?

7 comentarii:

  1. 1.Nu
    2.Nu sunt o fana infocata,deci nu stiu atatea melodii cat sa formez un tracklist
    3.Holiday si When The Smoke Is Going Down

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici nu sti cat am asteptat postarea asta :D

    RăspundețiȘtergere
  3. @Andreea McKagan
    Is soo good to be back:))
    Da' parca mai bine era la Scorpions=))
    A fost absolut superb,demetial,fara de greseala...chiar imi pare rau ca n-ai mers,avand in vedere ca ne-am intalnit mai multi(ma rog,3,da era bine sa fii si tu acolo).
    Daca viitoare daca nu vii,pe cuvantu' meu ca te trezesti cu mine in fata geamului:)).

    RăspundețiȘtergere
  4. A fost extraordinar, desi mie unul imi pare rau ca nu au cantat si "Send me an angel". Organizarea a cam lasat de dorit, ma refer la tampeniile alea de cabluri de electricitate la care aveai acces extrem de usor...Te rog, la faza aia cand nu stiam unde esti nu erai langa o manastire, ci langa o catedrala (te rog..:)))Important e ca (cu mare greu) ne-am gasit unul pe altulsi am ascultat adevarata "muzica pentru suflet" (desi era sa intram in parcare si nu la Golden Circle, mai tii minte?). Scorpions s-au prezentat magistral, desi au avut ceva probleme la aterizarea pe aeroport. Dupa mine cel mai tare moment al serii a fost solo-ul de tobe al lui James care a fost la inaltime de-a dreptul!

    1. Glumesti, nu? Cine a confundat Piata Avram Iancu cu Piata Unirii? Si by the way, aia nu era o manastire ci o catedrala, se iarta oricum suntem "satanisit", nu?
    2. Am mai spus-o. Send me an angel e regretul meu pentru seara respectiva.
    3. Aia care nu au cantat-o sambata seara :|

    Si inca doua lucruri...pana au pregatit scena pentru Scorpions a mai fost o piesa care nu ai mentionat-o: Run to you a lui Bryan Adams! Nu imi spune Sebastian....ma enerveaza...parca as fi un batran :)). Spune-mi Sebi...simplu:D

    RăspundețiȘtergere
  5. 1) Am scris si pe blog, asa ca nu mai rezum acum . . dar intr-un cuvant, superb.
    2) Mi-ar fii placut mult sa cante si "You And I".
    3) Sunt multe, dar in ultima vreme ascult mult "The good die young". O fredonez destul de des, mai ales dimineata dupa ce ma trezesc:)).

    RăspundețiȘtergere
  6. @Maverick
    Baby,eu am fost prima data in Cluj si de unde sapca mea sa stiu daca aia e biserica sau manastire(ultima data cand am calcat in asa ceva a fost acum 5-6 ani:|).
    Tu te-ai nascut,ai crescut si ar trebuii sa stii fiecare coltisor din Cluj,asa ca tu esti ala care nu a priceput,punct:)).
    Da,n-am sa uit asta niciodata:)).Send me an angel trebuie cantata la orice concert Scorpions...oricum a fost superb.
    Cat despre melodie...sincera sa fiu nici nu am auzit-o:)) si "Sebi" suna mult prea cocalaresc,pentru mine ramai Sebastian...daca nu-ti convine esti Maverick:)).

    RăspundețiȘtergere
  7. @Innocent Phantom
    Eu am o obsesie bolnava deja pentru "In trance".

    RăspundețiȘtergere