miercuri, 26 octombrie 2011

Televiziunea romana in cautare de noi talente(imagine,gropite,craci si fundulete)!Cautatorii de "comori" sunt,evident,non-talente.


De cateva luni bune a dat molima in mai toate televiziunile ce...inevitabil s-au transformat in brand imediat dupa ce si-au introdus una/doua/1000 pipite ce se flutura-n chiloti in program.
Pe langa funduletele apetistante(plasticate),orice trust ce se respecta musai trebuie sa aiba un show de genul "Romanii n-au tarate".
Daca nu se chinuie saracii cu 3 afoni total netalentati ce nu au facut absolut nimic pentru a fii ei "cautatorii de talente" intr-un studia de joasa speta undeva la kilometru' 0 in Buftea atunci nu se pot rivaliza cu Antena 1,asta e regula showbiz'ului romanesc.Sa nu mai vorbim de faptul ca aceste dovezi evidente de prostie si neprofesionalism au un rating nebun...de ce m-as mira,intr-o tara in care Maricica de pe centura ajunge "diva"?

Cum muzica comerciala este intr-adevar "comerciala",odata de la lansarea unei noi "melodii" din vastul repertoriu al unuia dintre sobolaneii afoni ai industriei muzicale romanesti,celebritatea nu dureaza mai mult de 2 saptamani.Bine,saracii de ei se chinuie sa o promoveze si sa o mai promoveze prin Carrefour in Constanta da...fara rost,show'rile in chilotei minusculi sau playback facut cu microfonu' la stomac se duce si el dracu' odata si,romanu iubitori de "ciuperci" asteapta urmatorul fir de par blond rasarit di "bordelul vocilor" din Romania.
Dar...totusi,si pentru a fi curva cu renume de "diva" trebuie sa prestezi mai mult,nu-i evident?Nu ti-o mai pui cu orice student ce plateste cu bonuri de masa,nu o faci cu pasiune,rebeliune sau mai stiu eu ce sentiment cu iz de "stupid",o faci cu cine ti se spune,cand ti se spune si mai important,cum ti se spune.
Ei bine,si pentrua fii "curva" trebuie indeplinite niste conditii...iar fetitele care o pot presta intr-un anumit fel pe un anumit "microfon" nu sunt multe,si chiar daca de 3 ori pe saptamana vedem un "nou venit" in industria muzicala romaneasca,acestia nu sunt de ajuns.Nu sunt de ajuns si cetateanul umil,rabdator si patriot pentru "frumusetile mioritice" are un respect deosebit...replica standar fiind "Mama,ce-as mai f*teo pe asta.",ar f*teo,n-ar "asculta-o" la nesfarsit scotand tot felul de orgasme muzicale mai mult sau mai putin retusate.

Ideea de baza,pe care presupun ca nu multi au prins-o si tinut-o bine este ca pana si orice industrie cat de mizera ar fi ea,are nevoie de un "refresh"(fapt inexistent in lumea rock'ului,nu ca s-ar putea un termen de comparatie intre cele doua)si pana si muzilica din Romania are nevoie de tot felu' de gauri noi.
Si ce s-au gandit ei?Scoatem si un produs bine ambalat,o poveste gen "16 frati,parinti calcati de tren,cancer si foame"niste lacrimute,il promovam putin,timp in care crestem reting'ul alarmant,atat de alarmant incat alte programe trebuiesc scoase din grila si in final ii dam drumu' sa zboare dupa ceva promovare ieftina pe la Pro FM,un cec din care statul isi ia 99%,premiul final pentru "castigator" fiind pretul aferent unuia de tramvai si iata cum mai apare un nou nume "mare" in industria muzicala din Romania.


Inca de cand a fost inventata ea televiziunea,au fost in cautare de senzational,cat mai multa "chiele" goala si subiecte de tot rahatul pusa in rama.Televiziunea romana este un amalgam de idei,sentimente si pozitii care de care mai ciudate si vaste.
Pe langa monden,tabloide si Acces Direct,mai sunt cateva proiecte TV ce au "zguduit" mass-media romaneasca in ultimii ani : show'rile de talente.
Multi dintre cei ce fac parte din "noua generatie" considera ca "Romanii n-au tarate" a fost cea mai revolutionara emisiune de acest gen scoasa vreodata la rampa in Romania...dar daca eu stau sa ma gandesc ceva mai bine,cred ca Megastar a fost prima porcarie de acest gen ecranizata in adevaratul sens al cuvantului in a noastra tarisoara,cel putin prima de care stiu eu.

Formatul era unul classic:
O prezentatoare tampa,cu cracii pana-n gat si o dexteritate cu care tinea microfonul ceva de te-apuca plansu'.
Juriul era format din cele mai idioate prezente din mass-media romaneasca(CRBL si Iantu),Adrian Despot fiind cat de cat ok.
Concurentii de ultima speta,niste dudui cu craci ca paiu',voce 0 si un aspect de mahala.
Probabil singura chestie cat de cat originala si desprinsa din realitate era segmentul "funny",in care ne erau prezentati Top 10 specimene ce si-au incercat norocul si ne-au desprins noua ceara de urechi cu "calitatile" lor vocale.Din cate stiu eu,Prima TV a avut un succes nebun cu acest format de emisiune in grila lor de programe si era isterie nationala cand erau preselectii pentru MegaStar.

Dupa acesta care,datorita ciudateniilor care isi faceau aparitia la "preselectii" a devenit o chestie "nemaivazuta",ceva cautata tot mai mult de populatia de rand ce era atrasa de tit ce avea iz de stupid...
Au mai urmat cateva sezoane,ceva mai ample si mai...ciudate(nu mai stiu exact numarul lor).
Dupa aceasta dovada clara de "rating degeaba" au urmat ani de'a randul muuulte concursuri de acest gen,care nu se bazau doar pe "muzica",cum au declarat chiar ei.

"Romanii n-au tarate",de exemplu este,fara doar si poate cel mai de josa speta dintre cele ce au urmat.
De asemenea,doi dintre "jurati" fiind alte 2 personaje care pe mine ma dezgusta,literalmente,Andra si Mihai Petre,emisiunea lui Moisescu fiind chiar bunicica,dar,de asemenea a scazut in ochii mei cand l-am vazut alaturi de cei 2 la masa juratilor,si cum banii nu sunt niciodata de ajuns,orice contract cat de banos ar fi,daca as fi in locul lui nu as fi acceptat...nah dupa ce l-am vazut pe Alice Cooper(de exemplu) cu "Keisa" nu ma mai mira nimic,mai ales compromisurile facute de romani,ieftine,ca de obicei.
"Preluat" de la britanici,"Romanii n-au tarate" a fost o revelatie pentru fiecare fatuca cu aspiratii de vedeta ce cred ca pot conduce lumea cu un microfon,familiar de altfel.Faceau tumbe,miorlaiau,isi scotaeau laptele pe nas,ochi,c*r,orice orificiu accesibil sau se faceau de ras,numa' asa,de dragu' artei...orice pentru un rahat de "celebritate" de guma,dobandita numai in Romania,odata ce esti curva sau patetic esti vedeta in tara asta...am ajuns de tot rahatu'.

Dupa aceasta nebunie nationala au urmat alte,si alte spectacole ce au devenit la scurt timp "atractia" principala din circul numita "canal TV" de care apartin.

Antena 1 ne ameninta inca de anul trecut cu,bine inteles o alta emisiune preluata de afara(in scurt timp sa vedem si un "Romanian Idol"...ma intreb ce Steven Tyler vor gasii pentru juriu si pe ce post se va difuza acesta,avand in vedere ca Antena si Pro'u au deja ceva asemanator in grila).Odata cu prima editie(la cata reclama i-au facut nici nu ma mir)a devenit cea mai vizionata emisiune TV din Romania...sa ma mir?
"Sa inceapa muzica!" a fost lozinca care,dupa prima editie s-a schimbat in "Muzica a inceput!",asta da originalitate:> si cu care ne-au omorat neuronii rand pe rand un an intreg pana sa ma conving ca am avut dreptate,e o porcarie.
Cum eu nu prea dau prin fata televizorului,am prins doar cateva momente mai mult sau mai putin cruciale din evolutia acestui "show de proportii",momente ca atunci cand un nene' trecut de primele 7 tinereti a venit si a cantat o melodie Guns N'Roses(probabil primul momen de muzica buna din cadrul acestui circ)in stilul lui Minculescu,o duduie cu fustita inflorata si gropite nevinovate(shit:|)a corcit "You shook me all night long",si momentul care a pus pe jar o tara intreaga,Deep Purple-Solider of fortune.
Cu siguranta "cea mai impecabila" interpretare a acestei melodii de catre un amator.Nu imi mai amintesc numele tipulu,dar sunt sigura ca stiti depsre ce vorbesc,blondu' cu freza gen anii' 70 si o voce absolut superba,daca e sa ne luam dupa statistici,cum ca eu as fi impotriva a tot ce zice "majoritatea" ar trebuii sa spun ca a fost jalnic,eo bine nu a fost,s-a descurcat remarcabil la o melodie inteligenta si "veche",dupa cum a numit-o "Primul cocalar al romaniei",neterminatu' ala cu botic si circumvolutiuni de la,probabil cel mai stupid radio din istoria Romania,ala care face ca albina.
Si daca tot am ajuns la juriu,hai s aleg cateva cuvinte...pai,Ghita asta de care v-am zis,unu' cu numa pornografic(nici pana in ziua de azi nu am aflat cine dracu' e...nu ca ar conta) si Paula Seling,care pe mine ma dezamagit.
Bine,clar,nu e genul meu,are o voce frumoasa,stie sa aprecieze muzica buna,dar mi se pare mult prea...dulce pentru aceasta industrie,plus ca toate femeile din juriu stau la mijloc,niciun nu este "lider",in acest caz Morar fiind ciobanu' si mereutrebuie sa fie ele cele care bocesc,se consuma pentru fiecare concurent si le pasa de povestea de viata.Inca odata,manipulare mass-media,logic,nu?
Bine,nu mai reflectam asupra acestui subiect ca,din cate stiu a facut-o destul de mult presa ultimilor saptamni imediat dupa "incident".
De asemenea,concurentii s-au impartit pe 3 categorii,iar categoria "grupuri" a trebuit sa interpreteze "Let it be",The Beatles,cu aceasta ocazia am auzit ceva mei nereusit ca o manea,"Let it be" in varianta rap,sa ma ierte "Da-zau":|.Si unul din concurentii din grupa Paulei Seling a cantat "Imagine" a lui John Lennon,astea ar fi,in mare(v-am spus,nu urmaresc X Factor)singurele momente de muzica buna.

Si,am lasat pentru final,probabil cea mai reusita emisiune de acest gen de la Megastar in coace,Vocea Romaniei.De asemenea copiata de afara(dah),am vazut cu mult inainte sa apara si la noi acest nou format de emisiune o editie din tara fagaduintei unde o tipa imbracata in tinte,rasa in cap,cu o atitudine exact pe gustul meu si cu o voce mare a interpretat "Piece of my heart",Janis Joplin si a intors toate scaunele...in final a ales-o pe Christina Aguilera,ma rog:)).
Urmaresc acest show cat imi permite timpul,stiu ca e undeva marti seara si,de exemplu la ultima editie nu m-am uitat dar mai vad ceva stiri pe internet.
Puteti observa,de asemenea cum aceasta emisiune nu este atat de promovata de mai toate site'urile de mondenitati,ci sta intr-un con de umbra sub X Factor,datorita muzicii bune,ca tre' sa recunosc frate,cat de mult imi displace juriul (daca eu as participa si as intoare toate scaunele,pe bune ca habar n-am pe cine as alege,imi displac in mod egal,cel putin pentru Groaza,Brenci,Smiley si Moga simt un sentiment profund de greata...ah,astia-s toti,shit:|).
Nu este cel mai fastuos platou TV din istoira televiziunii romane,dar mie nu imi trebuie un milion de reflectoare si buget de multe 0'uri pentru a face un show bun,unde e muzica buna,e calitate(dupa mentalitatea mea).
Deci inafara de juriu,o parte din concurenti si criteriile dupa care sunt alesi(inca nu am inteles care sunt acestea) emisiunea chiar este reusita,pana acum vazand doar capodopere muzicale si atat,plus ca "aspectul" ne fiind luat in seama de la primele 2 note,un alt lucru pe care il detest la emisiunile de acest gen,doar muzica conteaza intr-adevar(nu ca aici nu ar fi o buba,ceva...o gasesc eu si pe aia:))).

Cam atat ar fi pentru aceasta editie de critici si pareri...pana data viitoare ,ramaneti cu muzica buna,ca atat ne-a mai ramas si cu intrebarile ce urmeaza:

1.Obisnuiti sa va uitati la acest gen de emisiuni?
2.Care dintre emisiunile de acest gen,difuzate in momentul de fata vi se pare cea mai buna?
3.Daca ar fi sa cantati(daca nu voce,precizati instrumentul)in cadrul unui show de acest gen,in care trebuie sa impresionati de la prima nota,ce melodie ati alege?

2 comentarii:

  1. 1.Nu,m-am uitat doar la Romanii au talent.Oricum,m-am uitat doar pentru preselectii,pentru ca ma fac sa rad.M-am uitat si la o parte din preselectiile de la American Idol,dar numai pentru Steven Tyler.
    2.Am auzit ca Vocea Romaniei e cea mai ok,dar nu m-am uitat.Am prins doar putin din X Factor intr-o zi,chiar atunci cand Emil a cantat Solider of fortune si mi s-a acrit cand am vazut reactiile.
    3.Cred ca Luna amara-Rosu aprins.

    RăspundețiȘtergere
  2. 1.Obisnuiti sa va uitati la acest gen de emisiuni?
    Nu
    2.Care dintre emisiunile de acest gen,difuzate in momentul de fata vi se pare cea mai buna?
    Vocea Romaniei
    3.Daca ar fi sa cantati(daca nu voce,precizati instrumentul)in cadrul unui show de acest gen,in care trebuie sa impresionati de la prima nota,ce melodie ati alege?
    Queen-Somebody to love

    RăspundețiȘtergere