sâmbătă, 31 decembrie 2011

Always in charts:Cream-Sunshine of your love:


Disraeli Gears ramane in istoria muzicii ca unul dintre cele mai "ciudate" albume,sunetele psihedelice incorporate sugestiv au facut deliciul acestuia.Cream a ramas primul "spuergrup" din lume datorita diferentelor muzicale la care aspriau cei 3,multi inca sustin ca "Sunshine of your love",care contine elemente din cantcele africane si tot albumul in general au pus bazele genurle jazz fusion si rock progresiv.
Albumul a fost lansat in Noiembrie 1967 si a ramas singurul album al trupei premiat cu aur in USA.
Cantecul a fost csris de Pete Brown si Jack Bruce,iar majoritatea efectelor speciale nemaiauzite pana atunci au fost aduse de Clapton.
Insipiratia le-a venit dupa ce Bruce si Eric au fost la concertul Jimi Hendrix Esperience din Saville Theatre,dupa recital Bruce
a plecat acasa si a inceput sa compuna versurile impreuna cu Brown.
Bruce isi aminteste cum a luat bassul si a inceput sa scrie,s-a uitat pe fereastra si soarele rasarea,de aici si versurile "It's getting near dawn and lights close their tired eyes."
Mai apoi Clapton a venit cu "podul" muzical si isi aminteste cum solo'ul a iesit dintr-o greseala,incercand sa gaseasca "formula magica",si dupa cateva ore,lasand chitara la o parte,s-a hotarat sa mai incerce odata.
Baker a adus anumite accente din muzica africana in acest cantec,majortatea compozitiei muzicale fiind a lui.

Revista Rolling Stones a plasat cantecul pe locul 65 in Top 500 Greatest Songs of All Time,Q Magazine pe locul 19 in Top 100 Guitar Tracks si VH1 l-a numit al 44'lea cel mai bun cantec hard rock.

Fiind vizibil influentat de sound'ul specific Jimi Hendrix,cantecul a avut(si inca are) o influenta de neegalat in istoria muzicii rock,fiind una din acele compozitii care a deschis drumuri noi in creatie.
Artisti precum Jimi Hendrix,Ozzy Osbourne,Toto,Living Colours,The Police,Santana sau Blood,Sweat & Tears au facut un cover dupa el.

Versuri:

It's getting near dawn,
When lights close their tired eyes.
I'll soon be with you my love,
To give you my dawn surprise.
I'll be with you darling soon,
I'll be with you when the stars start falling.

[Chorus:]
I've been waiting so long
To be where I'm going
In the sunshine of your love.

I'm with you my love,
The light's shining through on you.
Yes, I'm with you my love,
It's the morning and just we two.
I'll stay with you darling now,
I'll stay with you till my seas are dried up.

[Chorus]

[Repeat Second Verse]

I've been waiting so long
I've been waiting so long
I've been waiting so long
To be where I'm going
In the sunshine of your love.


3 comentarii: