miercuri, 7 decembrie 2011

Guns N'Roses in Rock and Roll Hall of Fame:Varianta originala,muzica buna si acel apetit nebun pentru distrugere sau imitatie jalnica si show ieftin?


A fost una dintre cele mai grele alegeri pentru introducerile de anul viitor in celebrul Rock and Roll Hall of Fame,nume ca Joan Jett si Guns N'Roses pe aceeasi lista ca "rivale" nu poate fi decat ceva nemaipomenit.
A fost o decizie cel putin bizara,intrebatoare la momentul de fata,momentul mult asteptat fiind inca pus sub semnul intrebarii.
In fiecare an,mai multe nume de baza ale muzicii rock sunt introduse in cel mai cunoscut muzeu al lumii pe diferite categorii,capul de afis pentru 2012 si cu siguranta unul dintre cele mai asteptate momente ale acestui an in materie de muzica buna este trupa Guns N'Roses.
Aceea trupa Guns N'Roses,acea combinatie magica care a facut istoria,acel complet,un total perfect ce a zguduit decade intregi(si inca o face).Ceea ce se intreaba toata lumea acum este daca vom vedea pe scena Guns N'Roses sau caricatura frumos camuflata dupa "trecerea timpului" din momentul de fata.
Vor urca pe aceeasi scena Axl Rose si Slash impreuna cu Duff McKagan,Steven Adler(sau Matt Sorum...sau de ce nu amandoi:-?) si Izzy Stradlin(sau tipul care a urmat,nu i-am retinut numele,si din nou,de ce nu amandoi) sau va fi un alt show monoton,lispsit de sare si piper,pistoale si trandafiri?
Momentan nu puteam da decat pasente,pune pariuri la fel de stupide ca situatie alarmanta actuala sau ruga ca trupa sa fie trupa din nou macar pentru cateva minute,o adevarata gura de aer proaspat pentru fani.
Dar pana cand vom vedea minunea sau declinul total eu nu pot decat sa va prezint intreaga lista cu cei ce vor fi introdusi in pretigioul muzeu,iar apoi sa ma intorc la matanii:

Guns N'Roses
Red Hot Chili Peppers
Donovan
Laura Nyro
The Faces
Beastie Boys
Freddie King
Don Kirshner
Cosimo Matassa
Tom Dowd
Glyn Johns

Atractia principala nu este neaparat introducerea celor de la Guns N'Roses,uitand sa mentionez ca,evident,cei "premiati" sunt Axl Rose,Slash,Duff McKagan,Izzy Stradlin si Steven Adler,plus Matt Sorum,Dizzy Reed si tipul a carui nume inca nu mi-l amintesc,prezenta caricaturilor fiind mai mult decat inutila si de'a dreptul "stridenta" pe scena,asa ca de voie de nevoie vor canta impreuna(acum chiar ma roade curiozitatea sa vad cum va decurge acest show).
Un eveniment controversat si intors pe toate partile,un fapt ce ne-a sters parca din vedere prezenta celorlalte nume mari de pe lista,se pare ca Red Hot Chili Peppers au un an (fiscal) al naibii de bun.

Nu voi vorbii acum despre intreaga istorie Rock and Roll Hall of Fame si modul in care Madonna se afla aici si nume ca Bon Jovi,Joan Jett sau Megadeth nu,o voi face intr-un post viitor pentru ca modul in care se decid premiile,categoriile si decernarea lor mi se pare "dezordonat".

Oricum ar fi...We'll be in the jungle!

5 comentarii:

  1. Nu m-ar mira sa-l vad acolo pe Axl si trupa lui de circari...Dupa parerea mea el este singurul vinovat pentru plecarea celorlalti din trupa...Dar ma rog,nu incep iar cu filozofiile.
    Sa fim optimisti!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tipul celalalt este Gilby Clarke. Nu cred ca e posibil ca trupa veche sa se reuneasca ... nici macar pentru ocazia asta. M-am uitat pe Youtube la un video cu Slash invitat la o emisiune de rock din state, si glumea ca 'Steven Adler is already there', Matt Sorum e posibil sa vina ... dar e imposibil sa fie el si cu Axl pe aceeasi scena.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Serban
    Asa...stiam eu ca e ceva care imi aminteste de "Gibson":)).
    Daca primesc cateva mii bune pentru show,cred ca vor calca pe orgoliu.

    RăspundețiȘtergere
  4. RHCP isi merita locul in Rock N' Roll Hall of Fame, indiferent de cat "castig" au facut sau nu (observ ca aici se masoara destul de des banutii).Formatia asta a scos intotdeauna material de calitate.Cei care sunt fani stiu.Daca nu se cunoaste subiectul, mai bine nu se comenteaza sau discuta.Apar o suita de greseli prea grave.

    RăspundețiȘtergere
  5. @DarkEmpire
    M-am invartit in jurul subiectului GN'R pentru ca ar fi show'ul anului 2012 in intreaga industrie musicala.
    RHCP sunt o trupa mare,nimeni nu te contrazice,si banii mereu conteaza,oricine ai fi,oriunde ai fi,fac o muzica "curata",si-au pastrat stilul peste ani si este de admirat.
    Multe nume mari sunt introdue anul acesta,dar cel mai asteptat show ramane cel facut(sau nu) de Guns N'Roses.

    RăspundețiȘtergere