sâmbătă, 1 septembrie 2012

Saturday Rocks:20 Famous Gay Singers(list)



Cu siguranta multi nu vor intelege continutul acestei postari,cu siguranta multi nu inteleg de ce sustin relatiile gay de orice fel.Daca faceti parte din aceste categorii si ati dat din intamplare peste acest post sau pur si simplu v-au atras "limbutele" va sugerez sa iesiti acum.

Am incercat sa vin cu niste argumente pentru fiecare cantaret in parte,incercand sa imi dau si o parere personala.Tin sa mentionez ca informatiile sunt luate de pe site'urile de profil sau din biografiile fiecarui artist,cu siguranta o parte din ele au ramas la stadiul de zvonuri,nefiind confirmate inca de persoana in cauza,acolo unde acesta sunt cunoscute ca simple zvonuri am precizat,daca mai sunt anumite informatii inca "neoficiale" pe care nu le-am notat ca fiind astfel va rog sa imi atrageti atentia.

Mai vreau sa precizez si ca acest post nu jigneste pe nimeni,dupa cum am spus mai sus,eu sustinand intotdeauna ideea de bisexualitate,lesbianism sau homosexualitate,idei care au fost contrariate in repetate randuri de a lungul anilor,lucru care nu il veti regasii la mine asa ca daca nu sunteti de acord cu acestea va rog sa comentati in limita bunului simt. 


1.Dusty Springfield
Dusty Sprinfield a spus pentru prima data care este adevarata sa orientare sexuala in mijlocul anilor ’70

“I couldn’t stand to be thought to be a big butch lady.But I know that I’m as perfectly  capable of being swayed by a girl as by a boy.More and more people feel that way and I don’t see why I shouldn’t.”
Declaratiile au contrariat si extazat in acelasi timp,devenind subiect de discutii a celor “anti-gay” si un adevarat idol pentru cei ce ii impartaseau orientarile.Odata cu prima declaratie pe care a dat-o in legatura cu adevaratele sale orientari sexuale,asa numitele “iubite” presupuse ca ar fi ajuns in patul ei au iesit si ele in fata cu tot felu’ de “secrete”.
“I got her to sing to me in bed,and that was like-my God-ecstasy.I remember making her sing “Breakfast in bed.” spunea Carole Pope
Chiar si managerul ei de la acea vreme s-a aratat deranjat de declaratiile sale spunand ca o sa ii strice imaginea,Dusty a continuat insa sa declare si sa povesteasca diferite relatii pe care le-a intretinut cu femei fara nicio retinere,astfel devenind una din primele vedete care a facut publice astfel de declaratii si prima care a luptat pentru lesbianism. 

2.Steven Tyler
Si solistul Aerosmith intra in categoria celor ce au intretinut relatii cu persoane de acelasi sex,in cazul lui,o experienta deloc placuta dupa cum ne-a spus in biografia “Does the noise in my head bother you?”
“Gay sex just doesn’t do it for me. I tried it one time when I was younger , but I just didn’t dig it.”

 
3.Shinead O’Connor
Shinead a avut intotdeauna o viata personala...colorata,casatorita de 4 ori,ultima avand loc acum cateva luni dupa doar 7 zile de relatie,sexualitatea ei a fost pusa la indoiala pornind de la caracteristica sa de baza:parul scurt.A spus ca prin acest “look” vrea sa schimbe imaginea fata de femei si sa arate ca ele detin controlul.In 2000 dadea un interviu pentru revista Curve "I'm a dyke ... although I haven't been very open about that and throughout most of my life I've gone out with blokes because I haven't necessarily been terribly comfortable about being a big lesbian mule. But I actually am a dyke.". 3 ani mai tarziu spunea pentru The Independent “"I believe it was overcompensating of me to declare myself a lesbian. It was not a publicity stunt. I was trying to make someone else feel better. And have subsequently caused pain for myself. I am not in a box of any description.". Intr-un final a recunoscut ca a avut relatii cu doar 3 femei.

4.Kate Pierson
Solista trupei B-52’s a declarat public de nenumarate ori ca este lesbianca,avand o relatie cu Monica Coleman de 10 ani.

5.Little Richard
Little Richard a fost cu siguranta una dintre cele mai “discutate” celebritati cand vine vroba de orientarea sexuala.Nu a declarat niciodata cum ca ar fi gay sau bisexual,dar declaratiile apropiatilor si zvonurile au facut delicius presei ani buni.In biografia scrisa de Charles White “The Life and Times of Little Richard” se vorbeste despre abuzul de droguri si orientarile sexuale ale artistului,reiesind astfel ca a fost gay(nu stim exact pentru ce perioada)dar ca s-a “curatat” de homosexualitate dupa ce l-a descoperit pe Dumnezeu si a devenit crestin.

 
6.Elton John
La inceputul anilor ’60,Elton John se casatorea pentru prima data cu Linda Woodrow,pe 14 februarie 1984 casatorindu-se pentru a doua oara cu Renata Blauel,castaorie care,spunea presa de atunci a fost doar de fatada.Intr-un interviu acordat revistei Rolling Stone in 1976,Elton recunoscand ca este bisexual.Dupa ce a divortat de Blauel in ’88 a spus ca se simte bine gay.
In 1993 a inceput o relatie cu David Furnish,relatie care s-a oficializat legal in 2005,primul copil al cuplului fiind nascut printr-o mama surogat pe 25 Decembrie 2010,Lady Gaga fiindu-i nasa.

 
7.Sarah Bettens
Cantareata de origine olandeza in varsta de 39 de ani a avut inca de la inceput un numar mari de fani gay,ea luptand intotdeauna pentru drepturile acestora si nesfiindu-se sa recunoasca ce orientari sexuale are,desi nu a facut-o nicidata oficial pana in 2002 cand a declarat pentru FaceCulture.nl ca este lesbiana,solista si chitarista K’S Choice pleca dupa concerte impreuna cu fanele sale,cel putin asa spun zvonurile.

 
8.Mick Jagger
Mick Jagger a avut probabil una dintre cele mai...diversificate vieti sexuale din istoria muzicii rock,a facut sex cu peste 4.000 de femei si barbati,povestea dintre el si David Bowie nefiind singura de acest gen.Poate acestea sunt zvonuri,nefiind confirmate inca,poate sunt reale,nu stim,dar stim sigur ca povestea de dragoste dintre el si David Bowie a existat cu adevarat,fiind unii din putinele celebritati de acelasi sex care au trait o adevarata poveste de dragoste.


9.Billie Joe Armstrong
Billie Joe Armstrong se poate numii un tip implinit,are o familie frumoasa,doi copii si o cariera in ascensiune,nici zvonurile despre “sexualitatea dubla” nu i-au afectat viata de familie,ceea ce ne demonstreaza ca sotia lui,Adrienne
“I think I’ve always been bisexual.I mean, it’s something that I’ve always been interested in. I think everybody kind of fantasizes about the same sex. I think people are born bisexual, and it’s just that our parents and society kind of veer us off into this feeling of Oh, I can’t. They say it’s taboo. It’s ingrained in our heads that it’s bad, when it’s not bad at all. It’s a very beautiful thing.”


 
10.Janis Joplin
Si Janis Joplin intra in categoria “gay’lor de o noapte”,in cazul ei,lesbienelor.Cu o viata nu tocmai usoara si influentata de droguri,Janis cauta afectiune,nu conteaza din partea cui si daca primea un “Te iubesc” de la o femeie ajungea cu ea in pat.Dupa moartea sa au aparut tot felu’ de zvonuri cum ca ar fi fost celebra pentru orgiile cu un numar mare de femei pentru ai domina pe barbati,zvonuri inca nefondate.Totusi,un prieten apropiat a declarat ca a facut dragoste cu femei de cateva ori,toate fiind prietene apropiate sau pe care le cunostea de mult timp.

 
11.Rob Halford
Rob Halford ramane,cel putin pentru mine cel mai atipic cantaret gay.De obicei cei ce fac parte dintr-o trupa metal par destul de atipici odata ce le aflii adevarata orientare sexuala si multi cand aud acest termen “gay” se asteapta la o persoana firava,fara aparare care se sperie si de o rafala de vant.Si nu spun ca este atipic pentru ca este opusul acestei descrieri,ci spun asta pentru ca atunci cand am aflat am fost oarecum socata,desi eram “obisnuita” cu termenul asta,stiind ca nume Elton John sau Freddie Mercury sunt gay,nu te astepti sa vezi un solist metal cu o alta orientare sexuala,si sa mai fie si mandru de asta,de asta,Rob ramane pentru mine cel mai atipic si “favoritul” din aceasta lista.
In 1998 a spus:
"I think that most people know that I've been a gay man all of my life, and it's only been in recent times it's an issue that I feel comfortable to address ... something that I feel has a moment, and this is the moment to discuss it."
Zvonurile cum ca ar fi gay au inceput inca de la constumatia scenica,majoritatea costumelor pe care le poarta in concerte fiind din latex,si cum presa nu mai acea ce sa scoata se lega de fiecare detaliu.Mai tarziu a declarat pentru Behind the Music ca managerul de atunci al trupei si casa de discuri nu ar fi fost de acord cu o asemenea declaratie,suferind si de depresie din cauza asta si devenind chiar dependent de droguri si alcool.


12.Mika
Nu sunt cel mai mare fan Mika,dar e ceva diferit,ceva care in anumite momente chiar imi place.Michael Holbrook Peliman,pe numele sau real a starnit numeroase discutii inca de la inceputul carierei vis-a-vis de sexualitatea lui.Intr-un final,acum cateva luni a recunoscut ca este bisexual,dupa cativa ani buni in care mass-media a cautat o imagine care sa-i dovedeasca adevarata orientare sexuala,Mika a spus in sfarsit care e aceasta.
”Uite,am recunoscut ca m-as putea indragosti de un barbat.Insa,la fel de bine ma pot indragostii si de o femeie.Si intotdeauna am spus ca nu are de ce sa imi fie rusine cu acest lucru.Nu cred ca a existat vreo rectie negativa cu privire la sexualitatea mea.”

 
13.George Michael
Indoielile presei legate de sexualitatea solistului au avut in totdeauna un loc “special” in cariera lui.Pe 7 Aprilie 1998 avea sa fie arestat intr-o toaleta publica de catre un politist sub acoperire care a vrut sa demonstreze adevarata sa orientare sexuala
“I got followed into the restroom and then this cop—I didn't know it was a cop, obviously—he started playing this game, which I think is called, 'I'll show you mine, you show me yours, and then when you show me yours, I'm going to nick you.”
Dupa acest incident,Michael a lansat videoclip’ul piesei “Outside” care avea legaturi evidente cu acea seara.Dupa toate acestea,relatia sa cu Kenny Goss a fost facuta publica 3 ani mai tarziu,nemaifiind un secret pentru nimeni ca George Michael este gay.Intr-un interviu acordat in 2007 a spus ca si-a ascuns adevarata orientare sexuala pentru a nu o supara pe mama sa.

 
14.Joan Baez
Cantareata de folk acum in varsta de 71 de ani a luptat intreaga cariera pentru drepturile gay’lor.Desi relatiile ei cu femei nu au fost un subiect “fierbinte” pentru mass-media,celebritatile din anii ’60-’70 fiind cunoscute(de catre ei)pentru relatiile de tot felul,Joan a recunoscut ca a intretinut relatii sexuale cu femei si ca i-a placut.Desi a fost impreuna cu nume ca Bob Dylan sau David Harris i-a a spus ca femeile sunt cea mai placuta companie.

 

15.Roddy Bottum
Chitaristul Faith no More a devenit dupa ce a declarat in 1993 ca este gay unul din principalii cantareti metal care si-au exprimat adevarata orientare sexuala.Cantecul “Be Aggressive” are ca subiect principal sexul oral,”I Swallow,I Swallow,I Swallow” facand evident referire la organul sexual masculin,fiind prima melodia de acest gen cantata de barbati.Roddy nu s-a sfiit niciodata sa spuna cine este cu adevarat,lucru care il apreciez.

16.Joan Jett
Pentru mine notiunea de “gay sau bisexual” are un singur inteles si acela definit.Cu siguranta fiecare a avut nebuniile sale in tinerete,starurile rock ceva mai multe si varianta de a te culca cu o persoana de acelasi sex dupa cateva pahare bune de bautura nu este exclusa.A doua zi poti regreta,sau poti descoperii ca iti place,nimic anormal,fiecare om isi cunoaste trupul,limitele si placerile pana moare,dar de aici pana la a fi “gay” e cale lunga.Sa intretii o relatie pur fizica cu o persoana de acelasi sex tine doar de ordinul placerii,daca incepi sa simti ceva mai mult fata de aceea persoana,ei bine abia atunci esti gay.
Joan Jett e prima femeie care a infiintat o trupa in care niciun barbat nu-si avea locul,a facut asta la o varsta frageda,15 ani incepand sa cante prin cluburile din LA,viata de acolo fiind una deloc roz si eventualele relatii cu colegele de trupa fiind deloc de neglijat.Nu a dat niciodata un raspuns oficial la aceasta intrebare,dar a  spus in timpul unui concert ca da,este lesbi,de atunci pornind “banuielile” reporterilor cum ca ar fi intretinut relatii sexuale cu colega sa de trupa,Cherie Currie,fiind si ea cunoscuta pentru relatii cu persoane de acelasi sex.Acum nimeni nu stie exact daca toate acestea sunt adevarate,si chiar daca ar fi nu e absolut nimic gresit in asta.Dar de la a petrece o noapte cu o persoana de acelasi sex si pana la a fi “gay” e cale lunga...


 
17.David Bowie
Povestea dintre David Bowie si cel mentionat mai jos,Mick Jagger este deja arhi-cunoscuta,odata cu lansarea ultimei biografii a acestuia(puteti vedea un review aici: http://warandriot.blogspot.ro/2012/08/mickthe-wild-life-and-mad-genius-of.html )devenind din nou un subiect “fierbinte” de discutii,dar zvonurile cum ca Mick Jagger nu ar fi singura iubire de acelasi sex din viata lui sunt numeroase,si l-au ranit atat de tare incat cei doi s-au despartit(acestea au ramas la stadiul de zvonuri pana la ora actuala).Apropiati au spus in acele vremuri(inca mai spun)ca dragostea dintre cei doi a fost una pura si fara prejudecati,cand erau impreuna uitau ca sunt David Bowie si Mick Jagger,erau ca doi copii care se descopereau reciproc.Desi niciunul din cei doi nu au dat vreodata declaratii oficiale privind relatia care le-a adus atata notorietate,Bebe Buell,fosta sotie al lui Steven Tyler isi petrecea mai tot timpul in preajma trupei Rolling Stones in acea perioada,spunand ca in timpul orgiilor,David nu ii acorda atentie decat lui Mick.David este in prezent casatorit cu Iman,modelul care a apare in videoclip’ul “Rembeber the time”,Michael Jackson,aceasta declarand ca nu are nicio problema cu sexualitatea sotului ei.


18.Linda Perry
A scris cantece pentru Pink,Christina Aguilera si Alicia Keys,insa relatia dintre ea si Pink fiind una speciala.In vreme ce divortul parintilor inca o tulbura,Linda a ajutat-o sa se ridice si a lansat-o in muzica,dupa ce a castigat o anumita notorieatate luand-o “in vizor” pe Christina Aguilera,inca de atunci toate ziarele de scandal au ineput sa scrie ca cele doua au avut o relatie mai speciala,Pink fiind foarte tulburata cand s-a “despartit” de Linda,toate acestea au fost doar zvonuri,insa.
De fiecare data cand a fost intrebata ce orientare sexuala are,Linda a dat un raspuns ferm “It’s just my life.”.In luna aprilie a acestui an s-a afisat cu actrita Clementine Ford la L.A Gay & Lesbian Center,acestea fiind foarte intime una cu cealalta.La cateva zile dupa aparitie,Clementine a declarat intr-un interviu ca are o relatie cu Linda.
“Every time I do an interview, she asks, 'Did you mention me?' We go to events together and we don't try to hide anything. We're just a couple. We're both like, "I can't wait to show you off."


19. Tiziano Ferro
Cantaretul de origine italiana(pentru a nu spune ca imi neg originile)a recunoscut ca este gay si ca e mandru de asta intr-un interviu pentru Vanity Fair Italia acum cativa ani.
"Acum câţiva ani am început să mă analizez. A trebuit să accept o serie de lucruri legate de relaţia mea cu homosexualitatea. Astfel, la sfârşitul anului trecut am ajuns la concluzia că vreau să trăiesc acea parte din mine, să încetez să o consider un monstru, ceva negativ.”
Prima data cand a aincercat sa-si recunoasca adevarata sexualitate a fost in adolescenta,spunandu-i iubitei sale ce simte cu adevarat:
"I-am spus că eu cred că sunt atras şi de băieţi. A râs blând de mine şi mi-a spus că asta nu poate fi adevărat. Nu pot să învinovăţesc pe altcineva în afară de mine. Nici măcar acum nu-mi pot explica de ce am considerat homosexualitatea o boală. Am fost atât de furios legat de zvonurile că aş fi gay, nu pentru că nu aş fi vrut să se ştie acest lucru ci pentru că voiam să am un barbat în viaţa mea care să fi justificat bârfele. În schimb eram singur. De ce? De ce ar trebui să trăiesc o viaţă dublă de care nu sunt capabil? Ma enervează când aud vorbindu-se despre acceptarea homosexualităţii.O familie care îmi acceptă orientarea şi atât nu îmi ajunge, vreau să înteleagă şi să continue să fie lângă mine. Acelaşi lucru e valabil şi în cazul prietenilor.”


 
20.Freddie Mercury
Freddie Mercury are cu siguranta cea mai controversata cariera sub sintagma de “cantaret gay”,moartea sa fiind si azi un “model” de ce nu e bine sa fim cu adevarat ceea ce simtim ca suntem si sa negam faptul ca suntem gay,bisexuali sau lesbi,fanaticii religiosi incercand(in zadar)in perioada imediata mortii sale sa intoarca toti fanii Queen impotriva comunitatii gay care,evident era “malefica”.
Sexualitatea sa a fost tot timpul un subiect sensibil,atat pentru el cat si pentru presa,atunci cand a fost intrebat de New Musical Express “So how about being bent?",Freddie a raspuns:” "You're a crafty cow. Let's put it this way; there were times when I was young and green. It's a thing schoolboys go through. I've had my share of schoolboy pranks. I'm not going to elaborate further."
In lunile urmatoare,aparitiile publice impreuna cu partenerul sau Jim Hutton fiind ceva mai “reci”,dar relatia dintre cei doi neluand niciodata sfarsit.Tot mai multe publicatii au avut ca subiect principal sexualitatea lui pentru luni bune,cei de la Gay Times facand chiar articole intregi in care isi exprimau opinia despre adevarata lui “fata”.
Pentru mine Freddie Mercury va ramane in totdeauna un zeu,si probabil unul dintre cei mai “linistiti” artisti cu o diferita orientare sexuala,nu a facut niciodata mare tam tamin legatura cu asta,nu a stors bani de pe urma ei,nu si-a scos in fata relatiile(o relatie de peste 10 ani fiind cu Hutton care,in ciuda tuturor criticilor a continuat) viata sa personala fiind chiar personala,lucru care il apreciez enorm,a facut cariera cu vocea si nu pe seama altor lucruri.Din pacate s-au gasit destul de multi plecati cu pluta pe Jiu care sa inceapa sa-l denigreze imediat dupa ce s-a stins,pe 24 Noiembrie 1991,fiind infestat de ani buni cu SIDA,pana si boala fiind un lucru care l-a tinut pentru el,cantand pana in ultima clipa.

2 comentarii:

  1. Lucrul mai putin placut este ca oamenii se leaga de aceste aspecte cand vine vorba de artisti , uitand ca ei de fapt trebuie apreciati pentru muzica si performantele lor , nu sa fie criticati pentru viata lor.Pana la urma sunt si ei oameni si au dreptul sa faca ce vor cu viata lor , important este ceea ce fac in cariera .

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu sunt nici sustinatoare a oamenilor care privesc "altfel" sexualitatea,nici contra.Pur si simplu,i don't give a single fuck.Asta se aplica si in cazul oamenilor obisnuiti pe care ii vad zilnic pe strada si in cel al vedetelor de talie internationala.Cred ca cel mai bine ar fi ca lumea sa nu mai tina cont de aceste lucruri mai mult de fatada si sa treaca peste faptul ca idolul lor e gay.De parca muzica produsa de homosexuali ar suna altfel...:|

    RăspundețiȘtergere