luni, 25 februarie 2013

Interviu cu Ovidiu Anton(Pasager,finalist Eurovision)

Puteti nota ziua de azi in calendar ca fiind prima in care am luat un interviu serios.Fericitul posesor numarul 1 de "interogatoriu muzical" este Ovidiu Anton,care a ajuns in finala de la Eurovision cu melodia "Run away with me"(http://warandriot.blogspot.ro/2013/02/finalistii-eurovision-2013-prestatii-si.html).

Pe 30 Martie 2012 a avut loc ultimul concert al trupei Pasager in Joy Pub,Bucuresti.Fanii au cunoscut trupa ca un "supergrup" format din nume deja mari pe scena muzicala romaneasca,devenind rapid una dintre cele mai bune trupe de cover-uri inca din anul 2008 cand au luat fiinta.Cu Ovidiu Anton ca solist vocal,Calin Grigoriu la chitara,Dani Vlad la bass,Doru Diaconu la tobe si Gabi Nistorescu la clape,trupa a devenit rapid una din favoritele publicului Bucurestean,cantand in mai toate weekend-urile in cluburile de profil din capitala.

Ovidiu a mai participat si in 2012 la preselectiile Eurovision impreuna cu Calin Grigoriu,atunci cu melodia "I walk alone",cea mai apreciata de catre juriu,lucru care l-a motivat sa vina cu o noua compozitie si anul acesta,"Run away with me" ducandu-l in finala.

1.Cum s-a ajuns la aceasta piesa?De ce ai ales sa mergi cu ea la Eurovision?

S-a intamplat ca Run Away With Me sa fie piesa la care lucram in acel moment, inspiratia a venit mult mai repede motivat de experientele placute din anii trecuti si fiind cea mai proaspata creatie a mea, bineinteles ca am simtit sa o promovez.

2.Care sunt influentele tale muzicale?Cine te inspira si cum te-au marcat in cariera?

Influentele mele se trag din rock-ul anilor 70 - 80, dupa parerea mea ani de aur pentru acest stil care nu este unul efemer. 

3.Am vazut ca "It's only about Rock N'Roll".De cand a insput sa fie astfel si cum te-ai apucat de muzica? 

Despre cand m-am apucat de canta , sincer nu imi amintesc despre mine fara sa cant. Acum 25 de ani stiu cu siguranta ca am primit prima chitara pentru ca deja simteam nevoia sa invat sa ma acompaniez. Inca de la cea mai frageda varsta m-a atras rock-ul , este in sufletul meu si acum si nu este doar un simplu stil de muzica, este un alt fel de a trai. 

4.Alaturi de cine iti doresti sa canti/inregistrezi?

Tot ceea ce imi doresc este sa cant si sa inregistrez in continuare alaturi de bunul meu prieten , Calin Grigoriu, cu care am orchestrat ambele piese din eurovisionul ultimilor 2 ani. 

5.Cum ti s-a schimbat viata de cand cu Eurovisionul?

Nu pot spune ca Eurovisionul mi-e schimbat viata dar sunt convins ca a reprezenta Romania in ultima faza a concursului este o experienta care iti poate schimba cariera radical.

2 comentarii: