luni, 11 februarie 2013

Marlania la concerte si purtatorii de "joben"

La aproape o saptamana de la experienta traita la Bucuresti(vorbesc despre concertul sustinut de Slash,Myles Kennedy,Todd Kerns,Frank Sidoris si Brent Fitz la Sala Palatului.Folosirea numelui lui Slash exclusiv fiind un alt lucru care ma deranjeaza teribil)am inceput sa comentez mai pe indelete aparitiile asa numitilor "fani".Comportarea romanului de rand cu pretentii de rocker si purtarea absolut groteasca a acestuia in prezenta unei adevarate desfasurari de forte,modul in care se eticheteaza pe Facebook si in caz de diaree,pentru a cita un "clasic" si rapiditatea cu care o pereche de tate diforme daca e sa ma intrebati pe mine deschide chiar si usile culiselor e incredibila.
Incredibila este si fascinatia romanului pentru turma,pentru "raspandirea informatiei" printre cei 30.000(da,stiu ca numarul maxim e de 5000) de prieteni de pe Facebook,Twitter,Hi5,MySpace si toate celelalte retele de socializare pe care pana si matusa-sa de la Pietricica de Jos are cont.

Nu te poti prezenta la un concert de acest gen cu pretentii de om inteligent,principala "scuza" pentru care unii sunt rockeri in ziua de azi este inteligenta si modul "sanatos" in care ii privesc ei pe toti cei din afara cu sictir,gandire ma mult decat diforma,a fi rocker insemnand sa ai idei proprii,preferinte proprii,creier propriu si niciun pic de spririt de turma.Dupa cum ziceam,nu te poti prezenta la un acest gen de eveniment cu ideea principala de a te poza cu scena ocupata de sunetisti.Nu poti folosii zambetul de "Te rog nu-mi da un pumn in gura!" in fata paznicilor doar pentru a ajunge sa stai cu partea dorsala pe marginea scenei goale la pauza dinaintea concertului doar pentru a avea o poza la care poti adauga ca descriere "Mai aproape de Slash" sau "La cateva minute/metri de Slash" si o eticheta tampa,trecand la loc pagina oficiala a evenimentului care pana la urma e...eveniment,nu loc.La fel de bine nu poti purta un joben de dimensiunile organului sexual din dotare pe varful capului si sa ai pretentia de a arata cel putin decent,autentic fiind un cuvant pe care,in cazul de fata,urechile tale refuza sa-l auda.Nu arati ca Slash daca porti o palarie luata din bazar cum nu arati ca Alice Cooper daca abuzezi de conturul de ochi al maicatii asa cum nu esti rocker daca te aflii in primul rand la un concert de acest gen ci daca il intelegi.

Judecand dupa copiii de bani gata din primul rand care i-au bagat sub nas tigai(tablete) tot concertul lui Myles,parerea lor despre "fanii" muzicii bune din Romania si viitorul acesteia e mai mult decat denaturata.
Din nou,nu voi intelege niciodata de ce simt unii nevoia sa vina la un concert ca la muzeu,sau singura miscare pe care o fac sa fie un eventual scarpinat in fund daca simt nevoia.Am avut nenumarate experiente de acest gen si,pe langa fanii adevarati si specimenele care au nevoie de etichetare pe Facebook si mana libera si plina de bani de la parintii,la orice concert de acest gen vei intalnii acea patura care prefera sa nu schiteze nici un gest,in cazul de fata,ridicatul in picioare fiind singurul efort fizic depus pentru artistii care slabes doua kilograme pentru a face un fata lor un show de zile mari.

La polul opus,insa,se afla copilele decoltate pana la buric care,"nimeni nu stie cum" au ajuns in "Loja oficiala",margina acesteia devenind verde de la cat au frecat-o cu gura si push-ul de la sutien in speranta ca Todd va mai intoarce inca odata capul spre ele spunandu-le ceva intr-o limba a carei prezenta in programa scoala li se pare de prisos.Trebuie sa fii ipocita mai ales ca fata sa spui ca nu ti-ai dori sa atragi atentia artistului favorit sau unui artist rock de renume in general.Ok,inteleg ca vrei ca toti sa se uite la tine pentru inteligenta,amuzament,spirit de observatie sau orice altceva ti-a mai pus Sfantu' Duh la cutia cu "lucruri bune" da' pana sa ajungi sa schitezi un gest sau sa scoti doua cuvinte din care reiese daca ai sau nu materie cenusie,fizicul este primul care "sare" in fata si orice artist plecat in turneu va fi in cautare de "groupies"(de data asta si-au cam luat teapa,probabil lozinca conform careia "In Romania se gasesc cele mai frumoase femei" se aplica doar in reclamele la branza de vaca,"femeile frumoase" fiind plasate undeva pe campurile mioritice printre ugerele vacilor si turmele de oi,tonele de fond de ten care incearca din rasputeri sa ascunda un ten pe care s-au dat bataliile dintre turci si romani,o conformatie asemanatoare cu a unei noptiere,un machiaj absolut ingrozitor si niste gheare mai mari ca penele de chitara fiind orice dar nu mentiuni aferente cuvantului "frumos",acesta fiind prototipul standard de posesoare a varstei legale prezente la concert)da' sa te admire persoana respectiva pentru eventualul fizic placut pe care il posezi si sa te spanzuri tu deasupra unei bare pozitionate relativ sus(numiti-ma sadica,da' as fi ras mai mult sau mai putin infundat daca una din copilele de maxim 15 ani in cauza ar fi picat direct in cap)tragand cu disperare de o carpa si asa decoltata pe care o "porti" pentru a-ti scoate in evidenta "calitatile" pe care nu crezi ca le ai,e deja penibil.
Sa mai zic inca odata de blonda lesinata care a lins toate usile si "ecusoanele" celor din staff pentru a incerca sa ajunga in culise?Nu cred ca mai e nevoie,oricum e o imagine care merita vazuta de orice potentiala actrita porno.

Copii,prezenta la un concert de acest gen nu va face "rockeri",intelegerea acestuia va mai ridica respectul de sine cu un nivel iar etichetarea alaturi de oamenii de la paza din fata scenei va arunca din nou in rahatul de care tocmai incercati sa va scuturati.

2 comentarii:

  1. fost-am amu-s câţiva ani la un concert HIM la Sibiu; Sibiul, oraş frumos. şi atât. acolo altă paranghelie. adică indivizi la patru ace, păpuci de lac, ţinute de seară la dame. şedeau frumos, cu mâinile încrucişate şi se holbau ca viţelul la ce se poate holba şi respectivul; numai că el are o scuză, e doar viţel. atmosferă demnă de Tezaur folcloric, mă aşteptam să apară Marioara Murărescu pe scenă dintr-o clipă în alta...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevar graiesti ca si in exemplul de fata,toti aia de la asa-zisa paza si agaricii care "au acces peste tot fara niciun motiv" aratau de parca erau scosi de pe bancile FBI-ului gata sa sara pe un eventual terorist ascuns in sala.Penibil...

      Ștergere