luni, 15 iulie 2013

Crude,Rocked and Tattoo'd:Pink

Posesoarea a 20 de tatuaje si a titulaturii de "ultima starleta pop in viata",Pink este "subiectul" postarii din categoria "Crude,Rocked and Tattoo'd" de astazi.Si chiar daca exista deja zeci de articole in care putem admira intreaga sa colectie de tatuaje,nu puteam sa nu trec si eu in revista una din putinele femei cu statut de "diva" din industria muzicala pe care chiar le respect.Cu ocazia asta "botezam" si aceasta rubrica cu prima femeie careia ii admiram arta corporala,mai mult sau mai putin reusita,avand in vedere ca o parte din tatuaje au fost realizate in intervalul sau de varsta 12-17 ani.

Fara alte introduceri,va las sa aflati originea,istoricul si insemnatatea tatuajelor Aleciei Moore.

*Nu uitati de sondajul din dreapta paginii “Care urmeaza sa fie descrierea profilului meu de blogger?” si postarea in care gasiti cele 3 variante:  

http://warandriot.blogspot.ro/2013/07/sondajnoua-descriere-profilului-de.html

Pink poarta pe ceafa un desen aparent comun cu care se pot lauda multe asa-numite vedete constiente ca ea a inceput moda tatuajelor-cod de bara.Inafara sistemului de numere din cadrul codului propriu-zis se regaseste numar 13,norocos in cazul ei.Inafara de acesta,celelalte reprezinta data de nastere a cantaretei si data la care a fost lansat albumul M!ssundaztood-"9879",data sa de nastere,8 Septembrie 1979,iar "112001",20 Noiembrie 2001.

In aceasi zona,plus-minus,una al naibii de dureroasa cand vine vorba de tatuaje,ne atrage atentia un alt desen cu insemnatate pentru ea.In spatele urechii stangi,Pink poarta un semn tribal ce reprezinta o nota muzicala.

Facut pe vremea cand avea doar 15 ani,ingerul pazitor care se intinde dupa o stea cazatoare de pe omoplatul stang,reprezinta problemele pe care le avea atunci din cauza divortului parintilor.Unul din primele tatuaje ale artistei,care,dupa cum spune chiar ea,reprezinta exact ceea ce avea nevoie atunci-un inger pazitor.

Rareori vizibil,tatuajul din zona pelvisului reprezinta un simbol japonez corespondent iubirii,insotit de o inima.Purtand,pe langa insemnatatea clara a acestuia si memoria hobby-urilor parintilor din copilaria sa de a colectiona diferite obiecte japoneze si pasiunea pentru cultura acestora,Pink spune ca a "verificat,a verificat din nou,iar apoi a mai verificat odata" pentru a fi sigura ca simbolul reprezinta exact ceea ce trebuie in limba din care provine-"iubire".

Un alt tatuaj cu insemnatate puternica pentru cantareata(ca toate celelalte,de altfel)este jumatatea de inima in care regsim parti din cuvintele "best friends",cealalta jumatate gasindu-se pe trupul Laurei Jeanne Wilson,managerul sau de turneu.

"Help Button",pozitionat in exact acelasi loc ca precedentul,doar ca pe mana cealalta,este de asemenea un "matching tattoo",muzicianul si prietenul sau apropiat,Butch Walker purtand acelasi insemn.Pink spune despre acest tatuaj "We had been drinking. Obviously.I got a ‘help’ button tattooed on my arm so I can press it when thing aren’t going so well.It hasn’t worked yet though, I gotta get it activated!”-a fost facut in 2006,in perioada "I'm not dead".

Iubitoare de animale declarata,gata chiar sa se impotriveasca regurilor casei regale conform carora paznicii palatului regal trebuie sa poarte caciuli din blana de urs,Pink poarta pe antebratul stang imaginea bulldog-ului sau decedat in 2007 in urma unui accident stupid dupa ce s-a inecat in piscina.Elvis,pe numele sau,mai mult decat fericitul patruped s-a bucurat ca,inainte de Pink sa o aiba ca stapana pe Lisa Marie Presley,care i l-a daruit.Textul care insoteste imaginea catelului este urmatorul "A time to weep, a time to laugh, a time to mourn, a time to dance. Sleep in peace my darling, I release you.” 
 In imediata apropiere a tatuajului-tribut adus lui Elvis,Pink poarta un alt insemn care sa-i aminteasca de catelul alaturi de care a crescut,Corky,insotit de cifrele "89-03",data la care a decedat acesta-9 August 2003.De asemenea,daca ne uitam cu atentie la videoclipul melodiei "Trouble",observam numele acestuia scris pe o cruce.
 Probabil cel mai celebru tatuaj al cataretei,"What Goes Around Comes Around",a fost realizat in Philadelphia pe vremea cand aceasta avea doar 17 ani de catre un prieten "de bere",dupa cum l-a numit chiar ea.Pink spune despre acesta "t’s my only truth that never changes. I believe in karma. I believe that it comes around in both ways. I’ve watched really good people have really hard times and then all of a sudden something beautiful happens.I’ve seen instant karma and I’ve seen karma that I think takes lifetimes, and I’ve felt a lot of it.”

"Tru Luv" este al treilea si cu siguranta cel mai important "tatuaj in oglinda" pe care Pink il poarta,exact acelasi desen regasindu-se si pe incheietura lui Carey Hart,iubitul,logodnicul,sotul ei de cand...din totdeauna daca stam sa ne gandim mai bine.Pink a spus intr-un interviu in care a vorbit despre perioada in care au stat despartiti,2008-2010 in legatura cu zvonurile conform carora Carey si-ar fi sters tatuajul cu pricina "“We don’t do that. That’s the most disrespectful thing in the entire world. There was a rumor going around that Carey got his tattoos covered and I called him and I was like, ‘What are you doing?!’ He’s like, ‘Baby, I didn’t cover the tattoos. I’m never covering the tattoos. It’s all good. What are you doing today?’”
 Corespondentul tatuajului "Tru Luv" de pe cealalta incheietura reprezinta o lama sub care regasim textul cuvantul "Insecurity",facut de asemenea la o varsta frageda.Chiar daca multa lume l-a luat drept dorinta de suicid a artistei dintr-o perioada,Pink a explicat ca "Nesiguranta te omoara.",neavand nicio legatura cu sinuciderea in sine.

Cu ocazia acestei postari vom abuza si noi de un text deja bun de sters podele,folosit pana la epuizare de toti "juralistii" romani.Un tatuaj pe care doar sotul sau in vede este cel din interiorul coapsei stangi care reprezinta,dupa cum spune chiar ea,originea numelui sau de scena-rolul jucat de Steve Buscemi in filmul lui Tarantino,Resevoir Dogs-Mr. Pink.

Una dintre cele mai discutate decizii luate de cantareata se pare ca e una luata dupa o noapte alba si plina de alcool."“In my head I’m a really talented stripper.I love seeing girls with the full sleeves that have beautiful koi fish and lotus flowers and vibrant colors, but I’m all about matchy-matchy clothes, and if I had red and yellow on my arm, that would really f*ck with me.”
Gata sa fie purtate de multe vedete,nimeni nu e in masura sa le dea atitudinea potrivita-tatuajele-dragon,mai ales de marimea aceasta si pozitionate astfel isi gasesc locul pe un numar restrans de persoane,iar Pink face parte din ele.Fara o poveste speciala,in momentul in care a fost intrebata de ce a ales acea marime si acel loc pentru desen,a spus ca doar acolo i se pare ca se potrivea perfect,spunand de asemenea ca sa iti stergi un tatuaj reprezinta cel mai nerespectuos gest din intreaga lume.
Pe coperta albumului Funhouse am putut observa un alt desen pe care Pink il poarta,o bratara de picior tribala care reprezinta semnul infinitului.
 Ultimele,dar nu cele din urma sunt cele 2 tatuaje de pe partea inferioara a piciorului,4 litere in japoneza,broasca si partea dinafara piciorului care continu tatuajul precedent.
Cu siguranta simbolurile japoneze au cea mai interesanta istorie dintre toate cele 3,tatuajul fiind realizat pe cand avea doar 12 si insemnand "good luck and happiness".Pink a spus ca si l-a facut,nu neaparat pentru ca simtea nevoie sa treaca acele doua urari de bine pe propriul trup,ci pentru a-si enerva parintii.
Broasca tatuata pe piciorul stang ramane inca un mister,fiind pus de fani pe seama iubirii ei fata de animale,si,probabil avand alte doua tatuaje car sa reprezinte un tribut pentru cei doi catei pe care i-a avut in doua perioade diferite din viata,ar fi vrut sa arata ca iubeste vietatile cu blana in aceasi masura.
*Nu uitati de sondajul din dreapta paginii “Care urmeaza sa fie descrierea profilului meu de blogger?” si postarea in care gasiti cele 3 variante:  

http://warandriot.blogspot.ro/2013/07/sondajnoua-descriere-profilului-de.html

Un comentariu:

  1. Uau, nu credeam ca o sa stii ce semnificatie are fiecare tatuaj. Oricum P!nk e asa o badass...

    RăspundețiȘtergere