duminică, 24 aprilie 2011

Alter Bridge-Blackbird,cel mai bun solo de chitara?


Cam asa reiese dintr-un sondaj realizat de revista Guitarist.Bine,eu am vazut stirea asta de acum vreo luna dar m-am luat cu alta mai "de actualitate" si am uitat sa va cer si voua parerea in legatura cu acest top,ce mie personal mi se pare de toata rusinea(poate sunt prea dura da'...).
Se pare ca editorii revistei si-au indemnat cititorii sa faca un top 20 solo'uri de chitara,top pe care apoi l-au supus unui al doilea sodaj pentru a stabili ierarhia finala.
Nu au fost surprinsi sa vada melodii precum "Stairway to heaven","Eruption" sau "Sweet Child O'Mine" dar au fost surprinsi sa vada ca 16,52% au votat pentru "Blackbird" ce automat se duce pe pozitia fruntasa.
Va prezint intai tot top'ul facut cu(scuzati-mi expresia)curu':
1.Alter Bridge-Blackbird(
Mark Tremonti & Myles Kennedy)
2.Van halen-Eruption(Eddie Van Halen)
3.Guns N'Roses-Sweet Child O'Mine(Slash)
4.Guns N'Roses-November rain(Slash)
5.Pink Floyd-Confortably Numb(David Gilmour)
6.Dream Theater-Hollow years(
John Petrucci)
7.Dream Theater-Under a Glass Moon(John Petrucci)
8.Led Zeppelin-Stairway to heaven(Jimmy Page)
9.Lynyrd Skynyrd-Free Bird(
Gary Rossington & Allen Collins)
10.Megadeth-Tornado of Souls(Marty Friedman)
11.Jimi Hendrix-Voodoo Child
12.Steve Vai-For the Love of God
13.Jimi Hendrix-All Along the Watchtower

14.Eagles-Hotel California(Joe Walsh & Don Felder)
15.Dire Straits-Sultans of Swing(Mark Knopfler)
16.Led Zeppelin-Since I've Been Loving You So Long(Jimmy Page)
17.Gary Moore-Still got the blues
18.Michael Jackson-Beat it(Eddie Van Halen)
19.Manic Street Preachers-Motorcycle Emptiness(James Dean Bradfield)

20.Jethro Tull-Aqualung(Martin Barre)

Acum,logic trebuie si o justificare din partea mea pentru care am spus ca este facut cu partea dorsala.Pai nu e evident?
Nu ca as avea ceva impotriva celor de la Alter Bridge,chiar ma mir ca cineva mai face rock in ziua de azi(bine,putin intins catre zona comercial'ului,da' tot rock se numeste)dar nu cred ca poti compara solo'uri ca cel din "Stairway to heaven" sau "Free bird" cu un solo facut de mintile tinere ce au facut o melodie buna dar nu atat de buna incat sa fie numit "cel mai bun solo de chitara din toate timpurile".De 2 ori Jimi Hendrix,Slash si Jimmy Page,uite legende ce au ramas in istorie datorita solo'urilor impecabila si inca am ramas "benoclata" intrebandu-ma unde e Metallica?:|
Vad un Megadeth,ce hai sa fim seriosi au niste solo'uri de exceptie da' n-ai cum sa il omiti pe Kirk Hammett intr-un top despre solo'uri de chitara:|.
Poate agndesc eu prea departe(sau ma rog,in urma cu 20-30 de ani) dar chiar adca sunt o impatimita a rock'ului classic si o ascultatoare inraita a rock'ului mai tanar imi pot da cu parerea,o parere sincera si cred ca si impartasita ca nu are cum ca Alter Bridge sa aiba un solo mai bun decat Led Zepp,Eagles,Slash sau David Gilmour,dupa cum am mai spus nume legendare.
Oricum sunt prea multe "nereguli" la acest sondaj pentru a mai comenta referitor la ce a-si fi adaugat sau sters eu...
Observ,cu stupoare ca rock'ul classic nu mai este apreciat la adevarata sa valoare(ce noutate)si din aceasta cauza imi ridic un mare semn de intrebare si ma ambitionez si mai atre sa spun ca lupt pentru muzica adevarata.
Se pare ca am uitat sa va spun Paste fericit,avand in vedere ca a fost Invierea si am dus o lupta apriga cu maicamea sa nu ma deplasez pana la biserica(nu,nu m-am transformat in satanista,cum ar spune unii ci doar mi se face rau cand simt miros de tamaie(oi fi drac=)))si cand stau in gloate transpirate si pline da mai stiu eu ce intr-un frig intepator.)Whatever,trecand pe langa elementele mai putin placute mai pastrez si eu oleaca din traditie si va spus:
Hristos a inviat!
Paste fericit si sa va aduca iepurele ala(care nici pana-n ziua de azi nu stiu ce reprezinta)tot ce va doriti.

4 comentarii:

  1. NU cred. E definitiv topul? Ce cretini au votat? Defapt fiecare are dreptul sa isi spuna parerea pana la urma, nu? Cel mai bun solo al tuturor timpurilor este cel al lui Slash din November Rain, parerea mea!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Maverick
    Si mai sunt multe melodii cu solo'uri extraordinare(a meu ramane cel din Sweet Child O'Mine)si da...e intr-un fel ,ma rog nu e definitv cred ca se mai face unul anu' viitor tot prin aceeasi revsita:-?

    RăspundețiȘtergere
  3. @Mihu_90
    Alt eprubetic?:|
    La dracu' 2 doar 30 lei o cutie cu 5 prezervative:>

    RăspundețiȘtergere