luni, 25 aprilie 2011

Cand te napadeste arta...


Ce poate face plictiseala din om...
Dupa mai multe zile pierduta in abisul continuu al plictiselii crancene mi-am gasit in sfarsit o ocupatie,bine o ocupatie ce mi-a adus o cearta zdravana si o camera ceva mai...colorata.Ne avand cea mai mica idee pentru a scrie pe blog am zis sa pictez ceva,ceva ce s-a transformat in diiitamai capodopera.Si astfel mi-am dovedit inca odata ce poate face un om cu o pensula,3 culori,o tar' de apa si prea mult exces de zel.
Eram singura acasa,mai mult decat plictisita si avand in vedere ca nu mi-am gasit nimic de facut am zis sa fac o pictura,ceva orice de lipit pe perete.Si avand in vedere ca am oare si ce talent la mazgaleli am luat o foaie,culori si pensule.
Cu muzica la maxim(spre tristetea vecinilor si necazul peretelui in boxe suna spre disperare Metallica)si plina de zel si talent m-am pus pe...pictat.Da nu pe pictat foaia ci pe pictat dulapu'.
Am un ditai' dulapu' in care tin mai mult praf decat carti sau mai stiu eu ce de culoare neagra pe care l-am facut intr-un asemenea hal incat Da Vinci ar fi fost mai mult decat mandru.Avand in vedere ca dulapu' era negru nu mi-a venit o culoare mai buna in minte decat rosu'...rosu sangeriu:>Si daca nu v-ati dat seama dupa coloristica blogului culorile favorite sunt negru si rosu sangeriu.Partea din dreapta e lipita de coltu' peretelui(partea aia din perete iesita in afara)si este inalt pana in tavan asa ca mi-a ramas doar partea din stanga de mazgalit avand in vedere ca partea din fata e copusa din vitrine transparente care deja erau mazaglite,de acum un an,bine sunt mazgalite cu acel gen de garfitii(daca asa se srie)cu care se screm raperii sa scrie...ca de' eu eram raper acu' un an.
Si daca credeti ca in vizorul meu a intrat doar dulapul va inselati.
Cuprinsa peste poate de pictura mea lupestra pe care o admir si acum am continuat pe perete...un perete de un alb imaculat care acum este jumate mov/rosu/negru.Zic doar jumate din simplul fapt ca cealalt jumate' e acoperita de dulap.Cum mama era plecata la dentist si a stat vreo 2 ore am avut timp berechet sa-mi termin capodopera.M-am cocotat pe un scaun si am reusit sa urc cu arta pana-n tavan si daca nu suna telefonu' cred ca-l pictam si pe ala=))
Acum da,stiu pare a basm de ala cretin cu copii impiedicati care picteaza casuta din poveste.Bine,la telefon ati ghicit,era maicamea care ma anunta ca mai intarzie...ii multumesc lui Dumnezeu ca soneria(Guns N'Roses-Paradise city)m-a trezit din mahmureala numita "arta" ca daca nu suna maicamea cea grijulie cred ca gasea si holul desenat...va intreab de unde naiba are nebuna asta atatea culori...eee am avut si eu o perioada cand cochetam cu pictatu' si am muuulte foi pictate de manuta mea iar de atunci am ramas cu niste borcane(cred)asemanatoare cu cele de vopsea de aprox. juma' de litru/kil in ce so masura ele.
However...odata trezita la realitate mai aveam putin sa-mi smulg paru' din nas cu penseta gandindu-ma cum naiba sterg comedia aia multicolora de pe perete(pe care,daca gaseam o modalitate de a o sterge cred ca o plangeam 2 zile).Si da,nu am gasit nici o modalitate de a reface peretele(si nici nu cred ca exista,l-am colorat nu gluma:))),bine daca ma intrebati ce reprezinta mazgalitura habar n-am da' avand in vedere ca-mi visez blogu' si noapte cred ca este logo'ul Rolling Stones stilizat...stilizat ceva mai mult.A venit mama acasa si...soc(soc din partea mea),singurele chestii pe care mi le-a spus au fost:
"Cand naiba ai desenat atat c-am fost plecata doar 2 ore."
Iese din camera si ma lasa masca:|Ce parinte normal la cap reactioneaza in asemenea hal cand vede juma' de camera pictat in cel mai...brutal mod posibil?
Nu stiu,aveam o senzatie ca e linistea dinainte furtunii si ma asteptam sa-mi dea un mop,o tona de carpe,o galeata ceva pentu a reface patania da'...nu mi-o facut nimic:|
Nici un :"Copil rau!" sau...da ce naiba zic?Maicamea nici odata nu a tipat la mine cand era vorba de arta si scoala...(muzica intra la arta avand in vedere ca si ea stia sa se distreze in perioada sa de glorie).
Eee da cam asta a fost patania pe care o privesc si acum si pe care v-as fi aratat-o daca telefonu' meu nu era ...ma rog trecut de furtuna(asta e alta poveste:))).
Concluzia:
Daca va paleste arta nu va sfiiti sa vo aratati pe pereti(de preferat nu),foi sau orice alta suprafata plana(sau nu)...

8 comentarii:

  1. Daca pe mine m-ar fi chinuit talentul atat de tare ai fi vazut-o pe mama umbland pe strada cu o haina din piele de Daria(c'est moi!).

    RăspundețiȘtergere
  2. si ce s-a intamblat pana la urma cu Rembrandtul de pe pereti?=))

    RăspundețiȘtergere
  3. @Wake of Saturday
    E inca acolo in toata splendoarea lui ca n-am gasit nimic cu ce sa-l sterg(chiar daca gaseam nu-l steregeam:">)si il admiiir toata ziulica(e chiar aici,in fata mea,ma inspira=)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumos :x
    Cat as vrea sa-mi bag si eu odata pensulele in peretii astia mai roz decat a lui Hannah Montana!-nu eram acasa cand parintii au zugravit si ce s-au gandit: ce culoare sa-i facem noi camera fetei? Pai, e fata, ROZ!
    De fapt, chiar mi-am bagat, dar a trebuit sa-mi acopar capodopera cu postere pentru ca, dupa tata [mama nu ar fi avut nicio treaba, si ea e cam ca si a ta] doar tiganii au peretii mazgaliti. ete scârț.
    Las` ca-mi fac eu stele pe pereti dupa ce mi zugravesc albatri :>
    Apropo, peretii tai ce culoare sunt?

    RăspundețiȘtergere
  5. @a
    Spre norocu' meu imens am o cameruta albaaaa:X
    Asa ca pot so mazgalesc cu ce culoare vreau:))
    Ma rog,partea din fata biroului e cu capodopera si partea si spatele meu e plina cu postere:X

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am 4 "legende" pictate pe perete. Ce-i drept nu eu le-am pictat. De la mine te-ai inspirat cu pictatul pe perete? Trebuia sa pui in coltul din dreapta sus TM (Trade mark). Marca Inregistrata, ca de nu cer drepturi de autor!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. @Maverick
    Bai da te-a "palit"mandria rau de tot vad ca...
    Dupa cum ai zis nu le-ai pictat tu as ac anu te poti numi artist,asa ca ca mine:>
    Si in al doilea rand nici macar nu stiu ce e pata asta de perete...nu conteaza,conteaza doar ac e superba:X

    RăspundețiȘtergere