sâmbătă, 1 octombrie 2011

"We are the champions",cea mai atractiva melodie


nme.com a publicat de curand un studiu realizat de Universitatea Goldsmiths,Londra ce si-a propus sa gaseasca "Cea mai atractiva melodie".
Daca ar fi sa ne luam dupa rezultatele sondajului(caci da,este un sodaj),"We are the champions",din repertoriul formatiei Queen este cea mai atractiva melodie a tuturor timpurilor.
Acestia au intrebat mii de oameni cu vedere la titlul celei mai atrcative partituri si care sunt cele 4 insuri ale acesteia:
fraze muzicale lungi,schimbari de tonalitate,interpreti de gen masculin si calitatile vocale duse la un alt nivel.
De aici a rezultat ca "We are the champions" este cea mai placuta,atrcativa,auditiva piesa compusa vreodata.
Pe aceeasi lista se afla un numar mare de partituri ce fac parte din genul pe care cei ce odata au intrat aici inseamna ca il traiesc cu fiecare particica din creier si trup.
"The final countdown",Europe a avut de asemenea o pozitie favorabila,"Fat lip" de la Sum 41,The Automatic-Monster si "Nothing else matters",Metallica.

Acum ca am scris toate datele oficiale ar fi de prost gust sa nu va "incant" cu o parere persoanala despre lista in cauza.
S-ar putea sa ma insel dar cred ca aceeasi universitate a facut un top cu cele mai bune solo'uri de chitara ,cel cu zei ai rock'ului si multe alte liste cat de cat mai ...:-?elaborate.
Socant pentru unii ca o melodie rock sa fie pe locul 1 intr-un top al celor mai auditive,linistitoare,atractive melodii scrise vreodata,si o chestie absolut normala pentru cei ce stiu cu adevarat ce inseamna muzica rock,dar nu intram in detalii de genul asta,comentam doar in jurul acestei piese muzicale si al acestui top.
Am cautat si restul listei pe interenet,in zadar se pare,sunt de'a dreptu' curioasa sa vad ce alte melodii sunt considerate de "specialisti" ca fiind cele mai atractive,si chiar daca nu am gasit restul melodiile locul 1 mi se pare pe cat de atractiv pe atat de evident...
"We are the champions" este o piesa de baza in orice top muzical facut vreodata si nu doar ca o capodopera a rock'ului ci una dintre cele mai mari realizari ale industriei muzicale.


12 comentarii:

  1. Culmea,azi am ascultat-o toata ziua.
    Oricum,ca si in cazul "The Final Countdown","We Will Rock You" si "I Love Rock'n'Roll",multi nu stiu cine canta aceasta piesa(acesti 'multi' sunt de obicei din astia care n-au nici cea mai mica legatura cu muzica buna).

    RăspundețiȘtergere
  2. @Andreea McKagan
    Eu una cred ca m-am nascut cantand "I love rock n'roll",am aflat de Joan abia peste 13 ani...

    RăspundețiȘtergere
  3. "No time for loser!" Încă îmi amintesc cu stupoare cum a putut "cânta" (dacă nu e prea mult spus) curvița de Inna :|
    Dar apoi mi se luminează fața de fiecare dată când văd că lumea își mai amintește de ceea ce a fost odată adevărata muzică. După cum a spus și Paula Seling la X Factor: "Nu se va mai naște un The Rolling Stone!" (din păcate...)

    RăspundețiȘtergere
  4. @MiRu
    Ciudat:-?m-am uitat si eu la X Factor si nu am prins faza asta...
    Anyway...rock'ul nu moare niciodata,muzica comerciala se stinge in cateva luni/ani...rock'ul ramane.

    RăspundețiȘtergere
  5. Se pare ca (inca) sunt apreciate si melodiile vechi si de altii care nu sunt rock-eri, ca ar fii imposibil sa fii votat la sondaj doar rock-eri. Cand ii aud pe unii de varsta mea ca nu le mai place o melodie pentru ca este veche(adica de acum juma' de an:)) ) mi se face greata si le raspund:"Eu ascult muzica anilor '80".

    RăspundețiȘtergere
  6. @Inocent Phantom
    Rock'ul e nemuritor!

    RăspundețiȘtergere
  7. Tin sa cred ca acei "multi" au totusi un gram de autenticitate in ei care nu a murit inecata in mocirla aia de lalaiala fara sens(adica muzica proasta) pe care o auzim peste tot...si de aceea probabil ca mai stiu si ei cate ceva legat de muzica adevarata.

    RăspundețiȘtergere
  8. Melodia e superba,merita locul 1 .

    Ce mai faci Anais?..nu am mai intrat de o groaza de timp pe niciun blog;;)

    RăspundețiȘtergere
  9. @AndreeaF
    Desi te vad mai mereu pe mess si chiar ma gandeam ce faci se pare ca nu te-am intrebat.
    Eu,nu chiar bine...astept valul de inspiratie ce,in trecut venea mult mai usor:))

    RăspundețiȘtergere
  10. :)))) mi-o placut asta " in trecut":)))
    Dapoi sunt ocupata cu scoala..da pe mess oricum mai intru

    RăspundețiȘtergere
  11. Asa si e. La toate comopetitiile die ca sunt sportive sau nu, atunci cand se decerneaza medaliile se aude "We are the champions". O piesa pe care orice om de orice varsta trebuie sa o stie!

    RăspundețiȘtergere
  12. @AnaisC. (ma trezesc sa-ti zic dupa 10 ani -.- Scuze) Nu stiu daca a dat sau nu faza la TV pentru ca eu nu ma uit la X factor. Am auzit doar de un tip care a cantat destul de bine o melodie veche si ca a inceput juriul sa se certe din cauza lui (patetic) asa ca am cautat pe net sa ma uit.

    RăspundețiȘtergere