joi, 27 septembrie 2012

Music is still alive:Lana Del Rey

 Daca la Jessie J infatisarea destul de des intalnita in ziua de azi si sound’ul destul de “comerical” ma deranjau intr-o anumita masura,bilele albe fiind intr-un numar mult mai mare,Lana Del Rey ma “satisface” la un singur capitol,conceptul. Daca alte cantarete inca isi cauta un stil aparte sau sar de la un stil la altul de la album la album sau de la melodie la melodie,Elizabeth pe numele sau adevarat a avut un concept bine stabilit in minte,o imagine pe care a pus-o in practica si i-a iesit destul de bine,daca trecem pe langa buzele alea de cal excitat,preformantele live care sunt de tot rahatu’ si relatia cu Axl Rose(sau ma rog,noaptea)care se pare ca a tras-o in jos,fiind acoperita de un nor permanent de cand au aparut poze cu cei doi la intrarea unui hotel la 23 noaptea.Nu ma declar fan si sunt mult mai muuuulte minusuri decat plusuri cand ma uit si ma gandesc la ea,dar conceptul e ala care imi place,inafara de concept nu cred ca mai e ceva care sa-mi placa la ea:-? cu exceptia melodiei “Summertime sadness”,da,cred ca asta e tot.Acum stati si va intrebati cel mai probabil ce naiba cauta aici daca nu-mi place nimic la ea.Uneori poti fi urata in dragi,total netalentata sau afona(nu e neaparat cazul de fata)dar sa ai atitudine si o viziune,un concept ceva mai diferit(si ma rog,diferite modalitati de a ajunge “in varf”)si chiar sa reusesti,de asta se afla ea aici,nu pentru ca are o voce de nota 10,nu are voce mai deloc si canta mereu de parca ar fi beata sau mai rau,fata imi displace din diferite motive(destul de evidente cred)dar nu conteaza,are o viziune,lucru care le lipseste multora din industria muzicala,daca ma intrebati care dintre reprezentantii ultimei generatii de muzica chiar a vrut sa fie intr-un studio de inregistrari,pe scena,sub lumina reflectoarelor vo dau ca exemplu pe ea,a venit cu o idee proprie si nu a asteptat ca casa de discuri sau managerul sa-i gaseasca o personalitate,sa vina o droaie de stilisti si sa o aranjeze dupa noua “personalitate”,sa-i puna un nume care sa se potriveasca si sa il promoveze la maxim.Nu stiu ce a facut pentru a ajunge in varf si uneori am tendinta de a acuza pe nedrept(pentru aia care ma mai fac geniala,asta nu e genialitate,e prostie,mai am si eu scaparile mele...),poate nu a facut nimic,poate chiar e o fata inocenta,poate e ultima femeie usoara de pe pamant,nu am de unde sa stiu cu siguranta,cert e ca are o viziune,lucru care ma incanta la maxim,are ceva in cap si a vrut cu adevarat sa fie acolo si chiar daca canta ingrozitor se simte in fiecare nota si din fiecare gest ca se simte bine pe scena aia pe care chiar daca nu o satapaneste prin voce face sa para ca intreaga lume e a iei pentru ca asta e viziunea ei de muzica,viziune pe care putini,prea putini o au.

3 comentarii:

  1. Cand am vazut-o pentru prima data la TV credeam ca melodiile sunt de prin anii 80 si o vedeam in prezent ca pe o ''batranica'', dar chiar am fost surprinsa cand am aflat ca de fapt este ''noua'' :)) .

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu o ador pe Lana Del Rey.Ea are voce,dar o voce mai diferita,numai ca live se cam prosteste..Oricum,cred ca este extraordinar ca ea compune toate melodiile,ideile si conceptele videoclipurilor sunt tot ale ei si niciun roi de stilisti nu se invart in jurul ei,ea alegandu-si singura hainele&co.(ma rog,asta nu prea ar conta atat de mult).
    Btw,mie una imi place.

    RăspundețiȘtergere
  3. O ador pe fata asta. Nu are o voce extraordinara, dar stilul vintage din videoclipurile ei si melodiile m-au fermecat.

    RăspundețiȘtergere