vineri, 1 aprilie 2011

Melodia zilei:Lynyrd Skynyrd-Free bird

"Free bird" e acel gen de cantec ce te face sa te ridici din cea mai adanca mocirla si te face sa te simti liber.Ca o...pasare libera.Care zboara unde vrea ea,cand vrea ea,pentru cat timp vrea ea.
Mie inca mi-e greu sa cred ca asemenea capodopere muzicale care iti starnesc toate amintirile si sentimentele din strafundul sufletului au fost inlocuite de ...sunete infecte.
Oricum,macar le mai avem si daca peste zeci de ani,poate nu o sa mai existe YouTube,VEVO,etc...sau ma rog,chiar o sa fie mai multe corporatii care ne vor restrictiona accesul la muzica buna doar pentru ca nu stam in USA(da,si pe mine ma macina ciuda ca nu stau pe "pamantul fagaduintei",da' chiar in halu' asta?Asta e rasism,frate)cum ziceam poate ca intr-o zi melodii precum "Stairway to heaven","Free bird","Master of puppets" sau orice alt fel de muzica adevarata ce are mai mult de 3 minute de "balacareala"ieftina.
Parerea mea:
A fost prima melodie care ma facut sa fiu liberaaa asa...sa zbor unde "vrea muschii mei".Si Lynyrd Skynyrd au un efect enorm asupra mea,la fel ca melodia "Still unbroken" care ma face sa sparg peretii doar cu privirea(sau ma rog...asa cred eu:)))da' oricum senzatia e al naibii de placuta...la fel ca libertatea cu care imi umple sufletu' melodia asta.Oricum,nu cred ca exista vreo melodie rock care sa nu exprime ceva,ceva orice,ciuda,sentiment,pasiune,tristete,o melancolie de aia de te baga in cea mai de ra*at stare posibila orice senzatie cunoscuta de omenire,nu conteaza ce fel de senzatie conteaza ca e o senzatie(sau mai multe),sunt pline de sentiment...
Am vazut un interviu undeva la un top facut de Vh1,parca Top 100 Greatest Hard Rock songs unde,bine inteles se afla si "Free bird"unde unul din invitati(cei de la Whitesnake sau Sebastian Bach,nu mai stiu sigur)isi aminteau cum toata lumea flutura lumanari in aer cand cei de la Lynyrd Skynyrd cantau "Free bird",era ca un simbol,cu imaginile aferenta parca m-au trimis undeva inapoi cu 20 si ceva de ani in care lumea chiar stiau ce este aia MUZICA.Si ce sa mai spunem de unul dintre cele mai celebre solo'uri de chitara?Allen Collins a facut unul dintre cele mai bune pentru una dintre cele mai bune melodii.De asmenea versurile au fost scrise de el impreuna cu Ronnie Van Zant.
Versuri:
If I leave here tomorrow
Would you still remember me?
For I must be traveling on, now
'Cause there's too many places
I've got to see

But, if I stayed here with you, girl
Things just couldn't be the same
'Cause I'm as free as a bird now
And this bird, you'll can not change
Oh, oh, oh, oh, oh

And the bird you cannot change
And this bird you cannot change
Lord knows, I can?t change
Bye, bye, baby it's been a sweet love

Yeah, yeah
Though this feeling I can't change
But please don't take it so badly
'Cause the Lord knows
I'm to blame

But, if I stayed here with you girl
Things just couldn't be the same
'Cause I'm as free as a bird now
And this bird, you'll can not change
Oh, oh, oh, oh, oh

And this bird you cannot change
And this bird you cannot change
Lord knows, I can't change
Lord help me, I can't change
Lord I can't change

Won't you fly high, free bird, yeah?


2 comentarii:

  1. Asa de mult ma relaxeaza piesa asta...stau in pat si o ascult cu ochii inchisi! Ma mai latra Bubu, dar trec peste! Mergeam zilele trecute pe autostrada cu decapotabila, cu pleata in vant si cu piesa asta in difuzoare. Cat de frumos o fost!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Maverick
    Bietu' Bubu =))
    Asa-i,o melodie superba
    Numai buna de vara:XHai ca nu mai e mult

    RăspundețiȘtergere