miercuri, 20 iulie 2011

Always in charts:Bon Jovi-Wanted dead or alive


A fost printre ultimele melodii ale trupei de care am auzit,si chiar daca este una "semnatura" nu mi-a atras atentia probabil si nu am fost curioasa sa vad despre ce este vorba.
Ei bine,dupa ce am dat click s-a schimbat situatia si a intrat undeva in varful listei cu melodii favorite.Poate datorita faptului ca,mie personal vocea lui Jon mi se pare mult mai pura si plina de suflet decat in alte cantece poate pentru ca participa si Richie.
Extrasa de pe albumul Slippery When Wet,un album ce a avut mai mult decat un impact exploziv in lumea rock'ului cat si in lumea muzicii dar si o priza impresionanta la public,primul album din istorie care a fost de 3 ori in Top 10 Billiboard.
Cantecul a fost scris de Jon si Richie si de asemenea a fost mai mult decat bine plasat pe locul 7 in Billiboard Hot 100 si pe 13 in Mainstream Rock.
Jon a povestit cum inspiratia i-a venit cand intr-o dimineata era in autocar cu trupa si se gandea la viata de rock-star.Banii cheltuiti pe fete,bautura si tot timpul pe drumuri.Acesti factori imbinati cu eroii batrani din Vest l-au facut sa scrie "Wanted dead or alive".Cantec care a fost mult influnetat de "Turn the page" a lui Bob Seger.Cat despre videoclip acesta este o combinatie classic alb-negru cu imagini din diferite concerte din Chicago,Minnesota,Pittsburgh etc.
Melodia a aparut in inceputul filmului Harley Davidson and the Marlboro Man si va fi cantat in "Rock the ages",unde este interpretata de Tom Cruise care a tinut sa se intalneasca personal cu Jon pentru a-l intreba cum e sa fi un "rock-star" adevarat.

Versuri:

It's all the same, only the names will change

Everyday it seems we're wasting away
Another place where the faces are so cold
I'd drive all night just to get back home

(Chorus)
I'm a cowboy, on a steel horse I ride
I'm wanted dead or alive
Wanted dead or alive

Sometimes I sleep, sometimes it's not for days
And the people I meet always go their separate ways
Sometimes you tell the day
By the bottle that you drink
And times when you're alone all you do is think

(Chorus)

I walk these streets, a loaded six string on my back
I play for keeps, 'cause I might not make it back
I been everywhere, and I'm standing tall
I've seen a million faces an I've rocked them all

I'm a cowboy, on a steel horse I ride
I'm wanted dead or alive
I'm a cowboy, I got the night on my side
I'm wanted dead or alive
And I ride, dead or alive
I still drive, dead or alive
Dead or alive [x4]

2 comentarii: