duminică, 5 februarie 2012

Happy f*ckin’ birthday,fucker.Duff McKagan a implinit 48 de ani!


Michael Andrew McKagan s-a nascut pe data de 5 Fenruarie 1964 in Seattle,inconjurat de cei 7 frati,el fiind cel mai tanar a fost totodata si cel mai privilegiat.Cu o copilarie frumoasa,injonjurat de cei dragi,micul Andrew primeste “apelativul” Duff inca de la varsta de 4 ani cand mama sa s-a decis sa ii spuna asa,referindu-se la “ceva irlandez”.Nu dupa mult timp,cand Duff era inca un copil cu mintea frageda,mama sa a deciz sa divorteze.Acest divort nu l-a afectat aparent foarte mult pe Duff fiind un elev model si,invatat de fratele sau Bruce si un viitor bassist de succes.

Dupa cum declara el intr-un interviu,inainte de Guns N’Roses a cantat in peste 30 de trupe la diferite instrumente si voce.Unul din genurile pe care chiar daca nu le-a abordat in Guns N’Roses,le-a “interpretat” si “aratat” prin infatisare si comportament in concerte si in cantecele solo care au urmat a fost punk’ul.Un gen pe care l-a abordat in majoritatea trupelor locale in care a activat,chiar si pentru o seara .La 15 ani formeaza prima trupa,una Punk numita Vains in care este bassist si cu care lanseaza primul single din cariera,”School Jerks”.In acelasi activa intr-o alta trupa ca si chitarist.

Imediat dupa ce primele 2 trupe “de durata” nu au mers,a intrat in a 3’a,de asemenea Punk care a vea sa se dovedeasca a fiind cea mai de succes de pana acum,Fastbacks,trupa in care el era tobosar,in acelasi an devine tobosarul unei alte trupe,din nou punk,The Fartz cu care inregistreaza cateva bucati care urmeaza sa apara pe un album pe care acestia il vor lansa in 1990,fara el.

In 1983 se muta la Los Angeles unde se angajeaza ca chelner intr-un restaurant micut pe un salariu mizer.Stia ca acesta nu e drumul lui si,intre asta si noptile nebune prin cluburile din Seattle cu trupe care aparent nu aveau nici un viitor prefera a doua varianta.Cu gandul la muzica si la o posibila cariera,Duff raspunde la un anunt dintr-un ziar lansat de Slash si Steven Adler.Acesta a fost imediat angajat ca bassist in trupa ce nu avea sa dureze prea mult numita Road Crew,l-au cooptat pentru o vreme pe Ron Reyes iar in vreme ce elera solist,ei aveau sa compuna riff’ul viitorului cantec Guns N’Roses “Rocket Queen”.

In 1985,Duff avea sa paraseasca trupa formata cu cei ce urmau sa ii devina(din nou) colegi si sa il inlocuiasca pe Ole Bleich in Guns N’Roses.Axl a decis sa il coopteze pe Izzy Stradlin din Hollywood Rose iar Duff s-a gandit ca Steven si Slash (cu care a ramas prieten bun) ar fi ceimai potriviti pentru aceasta noua trupa ce se anunta a fi fenomenala.

Guns N’Roses a reusit sa faca in 5 ani ce nu au facut altii in 10,au lansat album dupa album,dar cel mai bun nu doar din discografia lor cat si unul dintre cele mai bune din istoria muzicii ramane Appetite for Destruction,albumul lor de debut fiind cel mai bine vandut album de debut din America din totdeauna.La sfarsitul anilor ’80 inceputul anilor ’90,Steven Adler avea sa fie dat afara datorita deoendentei sale de heroina,in locul lui avea sa vina Matt Sorum cu care Duff a legat rapid o prietenie,aparent nu era genul de persoana care sa nu fie de acord neaparat cu ceva,s-a acomodat repede cu toate schimbarile ce au umrat in trupa de’a lungul anilor fiind unul din cei care au ramas pana la sfarsit.

In 1995,cand in Guns N’Roses nu se mai vedea un posibil viitor,Duff a decis sa formeze o trupa cu fostul membru Sex Pistols,Steve Jones,John Taylor de la Duran Duran si fostul coleg de trupa Matt Sorum.

In 2002,Duff se intoarce la origini si formeaza alaturi de Slash si Matt Sorum o trupa care arata mai Guns N’Roses decat aceasta ultima varinta “imbunatatita” a lui Axl Rose ca fiind Guns N’Roses,Velvet Revolver.

A activat in Velvet revolver pentru 6 ani,pana cand Scott Weiland a decis sa se intoarca la Stone Temple Pilots,moment in care trupa a inceput sa decada usor usor.

Pe 14 octombrie 2010,Duff a aparut pentru prima data dupa despartirea GunsN’Roses pe aceeasi scena cu Axl Rose,fiind de asemenea primul membru din prima si unica varianta Guns N’Roses care se alatura lui Axl Rose.

Duff a fost casatorit de 3 ori;Prima casatorie a avut loc pe 28 May 1988 cu Mandy Brixx,au divortat peste mai putin de 2 ani,pe 1 Aprilie 1990,a doua oara s-a casatorit cu LindaJohnson in Septembrie '92 de care a divortat in Septembrie 1995.Pe 28 August 1999 s-a casatorit cu actuala sotie,Susan Holmes cu care are 2 fiice.

2 comentarii:

  1. wow! cred ca iubea foarte mult muzica. a facut parte din atatea trupe care n-au avut succes, dar n-a renuntat. jos palaria.

    RăspundețiȘtergere