duminică, 19 februarie 2012

School of Rock[lectia 1]:Tricourile cu trupe/logo'uri rock-Unde si cand se poarta


Nu am transformat acest loc intr-una dintre cele mai detestate institutii din istorie si nici nu mi-am facut carte de munca primind un salariu mizer la sfarsit de luna si plangand in fata camerelor celor de la Acces Direct ca nu am ce manca pentru ca mi-a taiat Basescu din salar.
Am vrut doar sa fac o rubrica speciala in care incerc sa ma invat in primul rand pe mine,cat si pe cei incepatori in ale rock'ului cu ce se mananca acesta.Desigur,nimeni nu e in masura sa va spuna cum sa va purtati/imbracati dar mai sunt acei cativa putini care sunt la inceput de drum sau acei multi,multi de tot care confunda acest stil de viata cu ceva total gresit si il percep caatare,dar voi incerca pe cat posibil sa nu ii comentez pe acestia ci sa va(ma)ajut sa in
telegem diferite lucruri legate despre "cum sa fii rocker",suna al naibii de cocalaresc dar asta e,viata merge mai departe.
Si pentru cei care nu se incumeta sa citeasca randurile(mai mult decat putin,daca e sa ma intrebati pe mine)va scriu doar cateva cuvinte:
Rock'ul nu e o materie ci o arta.


Dar cum o rubrica nu se poate tine cu 8 cuvinte,ma voi incumeta sa sc
riu cateva in plus.
Una din principalele probleme ale oamenirii este ca nu stie cand sa se opreasca,motiv pentru care unii pierd averi la bursa,cariere de
invidiat sau chiar viata(aviz amatorilor),aceasta problema poate fi pusa si peste subiectul pe care il dezbatem azi.Modul in care se imbraca persoanele care asculta rock este deseori exagerat,si nu ma voi referii acum la piele in exces,lanturi,fier(sa fi sigur ca fulgeru' nu nimereste pe langa),frizuri mult prea tapate sau machiaj din exces(ma refer aici si la fete si la baieti).

Unii percep imbracamintea de rocker,fiind unul din aceste specimene care,bine inteles sunt conturate in jurul unui stereotip tampit conform caruia daca nu ai un aspect aparte nu esti nimic.Poti asculta muzica adevarata fra asa te constumezi ca un papitoi din anii ’80 pe tocuri inalte,machiaj strident si par mare,haine sfasaiate sau colanti stramti si colorati chiar daca nu iti plac doar pentru a fii “cool”.Dar nu vorbim despre imbracaminte in general(dar daca maa cunoasteti macar putin stiti ca ajung de la fizica cuantica la blues in cateva secunde prin randuri de multe ori necitite,boala grea)vorbim strict de tricouri,tricouri pe care eu una le port in aara oricarei ocazii speciale.

Sindrom care i-a afectat pe multi,transformand tricourile cu trupe/artisti/logo’uri rock intr-un “must have” de’a lungul anului,365 de zile,iarna,vara,rece,cald,ploaie,seceta nu conteaza tin musai sa poarte tricourile cu artistii preferati.Moda care i-a lovit din pacate si pe cei care nu stiu mai nimic despre artistii respectivi si daca porti un tricou cu Guns N’Roses nu cred neaparat ca trebuie sa cunosti membri trupei si macar o parte cat de mcia din cariera lor,cunostinte pe care posesorii acelor tricouri nu le au din pacate.Din persepctiva mea nu este nici o problema daca porti aceste articole vestimentare in majoritatea timpului,tricouri pe care daca le asortezi cu o camasa sau o jacheta pot devenii chiar interesante,dar atunci cand porti aceste tricouri fara a avea habar de artistii pe care ii porti mi se pare o lipsa de respect,respect pe care majoritatea nu il cunosc si daca vad un nume cunoscut pe un raft despre care,evident nu stiu nimic tind mortis sa il cumpere.

De partea cealalta sunt insa ceilalti care considera purtatul tricourilor de acest gen mereu ceva “ieftin”,momentul oportun cand trebuie purtate fiind un concert cu una din acele trupe.Aaa da…sau persoanele care merg la un concert Scorpions(de exmplu)si vin imbracati intr-un tricou AC/DC sau Iron Maiden sau orice alta trupa care nu face parte din acelasi gen muzical.Ori mergi la un concert Eric Clapton cu un tricou Megadeth.

E ca atunci cand asculti o melodie si abia intelegi la ce se refera versurile sau abia descoperi acel artist dar te consideri deja un cunoscator al genului/trupei.

Acestea fiind spuse mai ramane sa va intreb pe voi cand si cum purtati tricourile,daca faceti asta doar la ocazii speciale si daca vedeti un tricou cu un artist pe care il cunoasteti dar nu face parte din favoritii vostrii il cumparati?Daca mergeti la un concert al unei trupe purtati un tricou cu o alta?

6 comentarii:

  1. Eu am un singur (!!) tricou de acest gen, unul cu Metallica - si pe asta mi l-a luat un unchi din Spania, pentru ca in orasul meu nu se gasesc (si nici nu cumpar de pe net sau din alt oras). Pana acum l-am purtat de vreo 3 ori in cateva luni, la scoala si odata cand am fost plecata din oras.
    Prin asta se poate deduce si faptul ca nu imi cumpar cu formatii pe care nu le ascult (cum nu am nici cu cele pe care le stiu bine). Asa fac si in cazul cartilor, spre exemplu. Chiar dupa concertul Scorpions, am mers cu maica-mea intr-o librarie si am gasit acolo o multime de carti despre AC/DC si solistul acesteia (daca nu ma insel). Si a zis ca daca vreau pot sa-mi aleg ce carte vreau, da' am refuzat, din simplul fapt ca nu ascut trupa asta mai deloc sau doar ocazional.

    Apropo, tu cu ce trupe ai tricou? (stii, sunt Curioasa din fire).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca stau sa ma gandesc bine nu am prea multe tricouri cu trupe rock(sau ma rog,am mai putine decat te-ai fi asteptat:)))
      Am 3 cu AC/DC,unul cu Jimi Hendrix,unul cu Iron Maiden,2 cu Alice Cooper,1 cu Guns N'Roses,1 cu Bon Jovi si 1 cu Scorpions.

      La capitolul carti(cu muzicieni,bine inteles)stau mai bine:))

      Ștergere
  2. Tricouri port mai tot timpul,vara,iarna,zapada,soare,ploaie acida...Daca e frig iau o jacheta peste sau o bluza pe sub...daca e cald le port ca atare-iar asta nu se aplica numai la tricouri cu trupe,ci la tricouri in general.Nu cred ca trebuie sa se iveasca o ocazie speciala sa port un tricou cu o trupa...
    Mi se pare stupid sa merg la concert Guns N'Roses cu tricou cu Metallica.Aici tine de respectul tau pentru trupa care concerteaza...
    Eu am 4 tricouri,unul cu Guns(care deja s-a invechit,dar il bag in colectie),cu AC/DC,cu Nirvana(nu l-am purtat prea des pentru ca am constatat ca este foarte scurt) si al 4-lea cu System Of A Down.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu le port cand simt nevoia. Merg cu tricou Rammstein in mall (da, soc, eu merg in mall...mai mult pentru cinema). Tricou Queen, RHCP, Whitesnake, Bon Jovi, Jimi hendrix etc la faculta..in fine...cand cum. Eram intr-o zi in autobuz si in spatele meu s-a asezat o mama cu fetita ei iar eu cu o casca in ureche, alta atarnand am auzit-o pe fetita susotind catre mama 'ce are baiatul asta pe tricou, cine ii nenea ala, e asa urat' etc :)). Era vorba de Alice Cooper. Si acum marele final (drum roll please)......inainte sa ma dau eu jos din autobuz ma intorc catre ea si ii zic (politicos): cand o sa cresti o sa vezi diferenta dintre hannah montana si nenea asta. Tin sa iti spun ca amandoua au ramas poker face( nu ma refer la lady gaga)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mergi la mall?:|MERGI LA MALL.
      Am ramas socata de la prima ora a diminetii...

      Ștergere
  4. Socant, dar nu am (deocamdata) nici un tricou cu o trupa. Daca as avea nu le-as purta peste tot, daca ascult AC/DC nu inseamna ca o sa iau un tricou cu mine sa arat peste tot ca vezi Doamne, ascult rock. Ascult, imi place si gata, nu trebuie sa semnalizez neaparat. Si daca merg la un concert B.B. King nu iau un tricou cu Anthrax, asta e clar.

    RăspundețiȘtergere