duminică, 20 februarie 2011

Sarbatoritul zilei:Kurt Cobain(Nirvana)


Astazi,pe data de 20 Februarie avem 1 sarbatorit!
Am fost extrem de mandra sa deschid televizorul ,stiind ca azi este ziua unuia dintre cei mai importanti oameni din lumea rock'ului si sa vad,pe VH1 Top 10 Nirvana/Pearl Jam.Se pare ca nu au uitat chiar toti unele legende,care din pacate nu mai sunt printre noi.
Kurt Cobain(d.5 Aprilie 1994):
Kurt Cobain s-a nascut pe data de 20 Fenruarie 1967 in Aberdeen Washington.Copilaria lui fiind marcata de divortul celor 2 parinti pe cand el avea varsta de doar 7 ani.Dupa divortul celor 2 parinti ,Donald Cobain si Wendy Cobain,mama acestuia a observat o schimbare in comportamentul lui Kurt,era mult mai retras.In 1993 el a declarat:"
Îmi amintesc că, dintr-un motiv sau altul, mă simțeam rușinat. Mi-era rușine de părinții mei. Nu mai puteam să dau ochii cu unii dintre prietenii mei de la școală, deoarece îmi doream cu disperare clasica, știi tu, familia tipică. Mamă, tată. Îmi doream acea securitate, așa că mi-am detestat părinții timp de câțiva ani din cauza asta."Dupa cativa ani de convietuire cu mama sa,Kurt se muta la tatal lui ,dar datorita rebeliunii de care dadea dovada dormea mai mult la prieteni.Adolescenta a fost de asemenea grea pentru el,fiind prieten bun cu un coleg homosexual lumea il considera si pe el asa.Intr-un jurnal personal scriind:"Nu sunt gay,dar mi-as dori sa fiu doar ca sa-i enervez pe homofobi".In aceelasi interviu din februarie 93' a mai declarat ca obisnuia sa scrie cu vopsea "God is Gay",iar in 1985 a fost arestat pentru ca a scris "Ain't got no how watchamacallit" fiecare "T" fiind scris mult mai mare decat celelalte litere.La scoala ura in special orele de sport,el fiind pasionat de arta.Cu toate astea tatal lui a insistat sa se inscrie in echipa de wrestling a liceului.Desi era destul de bun,el ura acest sport.
A inceput sa se duca la concertele punck-rock din Seattle,unde si-a gasit libertatea dar si prieteni pe viata,membrii trupei "The Melvins" ce mai tarziu avea sa influenteze stilul formatiei Nirvana.L
a mijlocul clasei a 10-a s-a mutat inapoi cu mama sa.La 2 saptamani inainte de absolivire si-a dat seama ca nu are cum sa-l termine,mama lui dandui un ultimatum -ori isi gasea o slujba ori pleca.Dupa 10 zile,Kurt si-a gasit hainele si alte lucruri impachetate in cutii,fiind nevoit sa plece.A stat la mai multi prieteni si dese ori in pivnita mamei sale.Si-a gasit un servici si in 85' s-a mutat impreuna cu un prieten intr-un apartament inchiriat.Dupa cateva luni nu a mai avut bani sa platesca chiria si s-a vazut nevoit sa traiasca sub un pod,aceasta experienta stand la baza cantecului "Something in the way".Un an mai tarziu s-a mutat in prima lui casa in care locuia singur si muncea intr-o statiune de pe coasta la mai binede 20 mile de Aberdeen.
Cativa ani mai tarziu,Cobain il intalneste pe Kirst Novoselic cu care duce o munca grea de convingere,care pana la urma da roade,acestia 2 exersand in camera de sus a salonului unde mama lui Novoselic era patron pentru ca mai tarziu sa inceapa nebunia "Nirvana".Pana in 1991 cand l-au gasit (si pastrat) pe Dave Grol ca baterist ,acestia au schimbat multi altii.Odata cu Grohl a venit si cel mai de succes album,"Nevermind" ce contine hit'ul "Sme
lls like teenage spirit".
Pe data de 24 Februarie 1992 se casatoreste ,in Hawaii cu Courtney Love(numita de revista Rolling Stones cea mai controversata femeie din istoria muzicii rock),acesta fiind insarcinata cu copilul lor .Pe 18 August s-a nascut fetita lor,Frances Bean Cobain."Cea mai controversata femeie din istoria muzicii rock" nu era deloc placuta de fanii trupei,fiind acuzata ca profita de sotul ei pentru celebritate si fiind deseori comparata cu Yoko Ono iar relatia celor 2 fiind comparat cu cea dintre Lonnon si Yoko Ono.
Rusinat de propiul tratament pe care si-l aplica(heroina),Kurt suferea de mic copil de bronsita si o boala neidentificata la stomac.Problema cu heroina a afectat turneul de promovare a albumului Nevermind,dar venirea pe lume a copilului pare sa-l aduca pe calea cea buna.Dupa turneul de promovare al celui de-al 2-lea album,Incesticide dependenta a revenit.Au urmat supradoze,prima in New York cand sotia lui nu a chemat ambulanta si a preferat sa-l resuscideze singura,iar a doua in Roma in Martie 1994 ,o combinatie de Rohypnol si alcool.A fost de acord sa urmeze un program de reabilitare,ca dupa cateva zile sa fuga sarind gardul.S-a intors in Seattle iar familia si prieteni nu l-au mai gasit,sotia lui l-a dat disparut si a mai declarat ca are in posesie un pistol si intentii sinucigase.Aceasta a mai angajat si un detectiv particular,pe Tom Grant.
Pe 8 Aprilie 1994 este gasit impuscat in cap in casa din lake Washington ,de catre un electrician.Verdictul politiei fiind sinucidere.Cobain a fost incinerat iar cenusa a fost impartita astfel:
O treime a fost imprastiata intr-un templu Budist din Ithaca ,o treime in raul Wishkah si restul a fost dat sotiei sale.Si in ziua de azi parerile sunt impartite,multi crezand ca Cobain a fost impuscat de sotia lui.

5 comentarii:

  1. Of Doamne, era sa uit de ziua lui. Nirvana ramane printre cele mai bune, daca nu cumva cea mai buna trupa grunge ever. Ar mai fi poate si Ramones desi ei cochetau mai mult cu punk-rockul!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Maverick
    Cum sa uiti?
    De asta exista blogu' asta:P
    Nu scap nici o ocazie sa va mai bag o informatie,2 in creieras:))
    Si da,Kurt Cobain,si mia ales Nirvana au ramas in memoria noastra si in istoria acetui stil muzical(grunge).

    RăspundețiȘtergere
  3. Kurt a fost,este si va fii o legenda. Dar niciodata nu am putut sa o sufar pe Courtney Love.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Amfetamina
    Incercand sa fiu impartiala si sa nu jignesc fanii lui Courtney nu am putut scrie in poost ca,poarerea mea este c a contribuit in materie de 70% la moartea lui Kurt,unul dintre cei mai buni in domeniu.Nu spun ca la omorat ea,cum se vehiculeaza,spun ca la adus in pragul nebuniei si mai apoi al sinuciderii,daca nu era ea nu isi lasa copilul singur,sunt 100% sigura.

    RăspundețiȘtergere