miercuri, 9 februarie 2011

Trupa zilei:Bon Jovi

In primul rand vreau sa-mi cer scuze pentru ca nu am mai scris nimic de 2 zile.Scoala,vremea rea etc,etc:))
Dar am revenit si am revenit in forta cu una dintre cele mai mari trupe rock ale lumii,cu o trupa ce va avea concert in Romania si eu nu mai pot de nerabdare.Da,vorbesc de trupa ce a scos cele unele dintre cele mai bune melodii romantice si unele dintre cele mai cunoscute melodii rock,trupa mea de suflet,Bon Jovi.
Ideea de trupa a venit de la Jon Bon Jovi,solist,chitarist si cateodata pianist al trupei.Ceilalti membri sunt:
Richie Sambora(chitara,chitara bass),David Bryan(pian,orga,orga electrica),Tico Torres(Tobe),si in fosta componenta John Alec Such(chitara bass)
.
La varsta de 13 ani,Jon a incep
ut sa cante la chitara si pian.3 ani mai tarziu,la 16 ani il cunoaste de David Bryan si formeaza un cover band intitulat:Atlantic City Expressway.Dupa cover band a inceput fenomenul mondial numit Bon Jovi.Formatia canta in diferite cluburi din New Jersey (orasul natal al lui Jon,Richie si David).Totul se schimba,insa cand Derek Shulman le propune un contract cu Poly Gram records.Dupa contract si cu un nou manager,Doc McGhe lanseaza si albumul de debut intitulat Bon Jovi,pe 21 Ianuarie 1984.Discul nu a fost prea bine primit de fani,acesta s-a vandut in 500.000 de copii.
Trupa Bon Jovi este lejer numita cea mai buna trupa pop-rock a anilor 80'.
In anii 90',trupa opteaza pentru balade si elementele de hard rock se simt mai mult."Bed of roses" si "Always"(numita una dintre cele mai bune melodii romantice ale tuturor timpurilor)sunt cele mai bune exemple.
Dupa primul album,trupa tinteste si mai sus si sustine concerte alaturi de legende are rock'ului precum:
Scorpions,Kiss si ZZ Top.Dupa un an de la albumul de debut,lanseaza 7800'' Fahrenheit.Al 3-lea si cel mai bine vandut (se pare ca 3 este cu noroc),mai deloc criticat si iubit de toata lumea solist ...pardon ,album:)) a fost Slippery when wet."You give love a bad name" si "Livin' on a prayer",2 dintre cele mai hit'uri ale trupei au fost pe acest album.Albumul care a fost vandut in 26.000.000 de exemplare si este considerat unul dintre cele mai bune albume rock ale tuturor timpurilor.
2 ani mai tarziu,Bon Jovi a fost cap de afis alaturi de legende precum Metallica,Anthrax si Cinderella la Monsters of rock.Al 4-lea album ,si de asemenea un succes inegalabil,fiind considerat o capodopera pop-rock,New Jersey este lansat in 1988 si contine hit'uri precum "I'll be there for you" si "Bad medicine".Cuo noua "fata",mai melancolica,se pare ca in urmatorii 2 ani baietii se ocupa de diferite proiecte solo,ramanand inca o formatie ,una dintre cele mai bune:D.Jon a inregistrat un album solo cu un soundtrack pentru filmul Young Guns II,acest cantec fiind "Blaze of glory",in acelasi an castigand globul de aur.In 1992 au lansat Keep the faith,piesele "Bed of roses","Keep the faith" si "In these arms" au intrat rapid in top 4.In 1994,Alec John Such(chitara bass) paraseste trupa,motivul nefiind cunoscut nici pana in ziua de azi.In acelasi an lanseaza un "greatest hits" intitulat Cross road.In anul 2000 a fost lansat Crush,fiind cel mai d succs album de la Keep
the faith in coace.5 ani mai tarziu,in 2005 se lanseaza "Have a nice day",al 9-lea album de studio.In in 2007 ,Lost Highway,al 10-lea album,acesta debutand direct pe prima pozitie in Billiboard.In acelasi an Richie Sambora,unul dintre cei mai buni chitaristi din istorie a fost internat intr-o clnica de dezintoxicare,acesta avand probleme cu alchool'ul.
Discografie:
Bon Jovi-lansat in 1984
7800'' Fahrenheit-lansat in 1985
Slippery when wet-lansat in 1986
New Jersey-lansat in 1988
Keep the faith-lansat in
1992
Cross Road-lansat in 1994
These days-lansat in 1995
Crush-lansat in 2000
One wild night-lansat in 2001
Bounce-lansat in 2003
This left feels right-lansat in 2003
Have a nice day-lansat in 2005
Lost highway-lansat in 2007
The Circle-lansat in 2009

4 comentarii:

  1. De ce am vazut eu numai acum articolul asta?
    Felicitari pentru el, este foarte reusit!
    Apropo, stiind ca este si trupa ta preferata, as vrea sa te intreb, care este melodia ta favorita de la ei? ;;)
    Stiu ca toate sunt minunate, dar toti avem o melodie referata (:

    RăspundețiȘtergere
  2. @a
    Da,stiind ca e trupa da preferata iti spun ca e si trupa mea prefearata.
    Multumesc pentru felicitari;)
    Cat despre melodia preferata ...mi-e al naibii de greu sa aleg una singura da'...daca vrei iti fac un top 5,nu le pot pune intr-o ordine,imi sunt la fel de dragi toate.
    top 5:
    5.This ain't a love song
    4.You give love a bad name
    3.Bed of roses
    2.Always
    1.I'll be there for you
    Cam astea ra fi:x
    A ta care e ?:>

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai, la fel ca tie, imi e greu sa aleg una, dar imi plac foarte mult Only Lonely, mai de la inceputul carierei lor, si la fel ca tie, Bed of roses, Always, si.. Keep the faith :x!

    RăspundețiȘtergere
  4. @a
    Si pentru mine cele de la inceput(Only lonely,Runaway,She don't know me)vor ramane printre cele mai bune pentru ca ele au inceput "nebunia" Bon Jovi...

    RăspundețiȘtergere