vineri, 4 noiembrie 2011

Rosu si Negru in programa scoalara pentru clasa a VIII-a


Incep prin a-mi exprima regretul fata de absenta mea nejutificata de pe blog si prin a spune ca nu incerc sa gasesc vreun motiv pentru care inspiratia nu ma mai viziteaza...asta-i viata de blogger,ce sa-i faci?

Dar trecand peste politeturile cu care nu v-am obinuit,prefer sa trec direct la subiectul acestei postari insipide.
Dupa 8 ani de scoala stupida si 3 de gimnaziu am invatat un singur lucru(sau,ma rog,cel mai importnat.Si nu,celelalte nu au fost predate de profesori):Scoala este absolut inutila!
Nu ma fac fizician,nu ma intereseaza coeficientii calorici,cu singuranta nu ma fac profesor,deci m-as sterge undeva cu ele ecuatii,si plus de asta,coala e doar acel loc in care toti misunam dintr-un motiv inca neinteles,si de'a dreptul idiot.
Dar nu asta conteaza acum,si nu vorbim despre sistemul de invatamant romanesc,voi face o postare separata referitoare la acesta ce,presimt ca va fi imensa.

Asa ca,lasand la parte subiectul "invatatura" si ambalajul convenabil in care este invelit incerc sa ating subiectul acestei postari si acela fiind prezenta unei melodii cat de cat "ascultabile" in manualul de muzica.
Anul trecut am avut atat in cartea de engleza,cat si cea de romana si,implicit de muzica 6 dintre numele imense ale lumii muzicale:
The Rolling Stones,Bon Jovi,The Beatles,Tina Turner,Black Sabbath si Celine Dion.
Anul acesta am parte de U2,in manualul de engleza,inca odata The Beatles in cel de muzica,plus ca avem capitol special in care vorbim de Jazz,James Brown fiind elementul principal al acestor pagini.
Dar,pe langa prezenta unor nume fara a avea vreo legatura cu lectiile in sine aveam sa o vad si pe asta,cum audiem si,cu atat mai surprinzator cantam un cantec (cat de cat) rock.
Unde mai pui ca profa mai si stia de membrii trupei si restul melodiilor sale,socant dupa ce anul trecut a facut o "declaratie in premiera" cum ca chitaristul The Who face "celebrul" solo din "Stairway to heaven"?
Ideea e ca am ascultat o melodie "semi-rock",pentru cei care stiu cate ceva despre trupa si aceasta melodie stiu de ce spun asta,avand in vedere ca ei canta rock progresiv(desi mai au si niste bucati foarte bune)o melodie care are "soricel" in versuri fara a avea o conotatie pornografica nu mi se pare una tocmai rock...parere personala:)).Oricum,nu ma steptam s ane puna ceva mai hard in manualul de muzica,vrand sa faca o "povestioara vesela" din versurile acesteia,parca am mai fi in a II-a...
Rock sau nu melodia e una buna si Rosu si Negru ramane una dintre cele mai mari trupe ale Romaniei punct.Si nu m-a minunat neaparat faptul ca am gasit o melodie buna,ci una rock pe care o fredonam in nestire de cateva zile fara sa imi dau seama de unde o stiu,fiind sigura ca cunoscut de undeva ritmul,dar versurile sau titlul in erau total straine.

Este vorba despre "Pseudofabula",dupa care a facut un cover "decent" si Omul cu Sobolani:



1.Ati avut in manualele din generala/liceu nume mari ale lumii rock'ului(muzicii bune in general)?Care?
2.Ascultati Rosu si Negru?
3.Ce parere aveti de melodie?:>

3 comentarii:

  1. 1-Am avut in manualul de engleza,in generala,nu mai stiu in ce an, o lectie despre The Beatles si The Rolling Stones.Am avut in a 9a in cartea de franceza cateva randuri scrise despre Celine Dion si despre Lara Fabian.
    2 si 3 -Da,ascult Rosu si Negru..ador trupa si imi place si melodia

    Apropo:In cartea de muzica am mai multe melodii frumoase..de la ABBA-I have a dream,de la Tudor Gheorghe si chiar Yellow Submarines:X

    RăspundețiȘtergere
  2. 1.Da: intr-a 5-a am avut in cartea de engleza vreo 5 pagini pline de Bon Jovi.Bine,atunci nu eram de-a genului,asa ca anul trecut le-am cerut cartea alora mici si am rupt paginile respective ca sa le pun la colectie(da,eu am o colectie cu tot felul de articole,chestii rock).In cartea de muzica in fiecare an am avut muzica buna,de la Yellow Submarine pana la chiar Stairway to Heaven(intr-a 7-a).Anul asta am Let It Be si presimt ca voi lua un 10 la interpretare :-?.Odododo,iar anu' trecut am avut in cartea de germana o lectie despre Scorpions 8->
    2.da
    3.Una din cele mai tari delicii romanesti

    RăspundețiȘtergere
  3. 1.In a-7a am avut in cartea de engleza The Beatles,dar daca imi imi aduc eu bine aminte..erau mai multe chestii..
    2,3.Eu cautam melodia asta de ceva timp..mersi! :)

    RăspundețiȘtergere