luni, 30 aprilie 2012

The Music Remains:Rick Allen


Atunci cand norocul nu mai e de partea ta si soarta isi intoarce privirea in alta directie chiar si pentru o secunda,poti pierde controlul.Poti pierde tot,iti poti pierde chiar viata.Dar odata ce mai ai o particica de speranta,de ambitie si de forta interioara nu te vei lasa rapus de nimic si nu te vei intreba "De ce eu?"...
Astazi incepem o noua rubrica in care omagiem mai marii rock'ului,niste maestii in adevaratul sens al cuvantului care au trecut peste defectele fizice care erau menite sa le incheie cariera.Nu si-au plans de mila si nu au stat toata viata intrebandu-se "De ce?".Au mers mai departe ca si cum acel moment nu ar fi existat in viata lor,ne-au incantat urechile si sufletul cu muzica lor si nu au renuntat.
Si cu cine sa incepem aceasta rubrica daca nu cu Rick Allen,un om caruia viata i-a jucat o festa si a vrut sa il rapuna,un om care nu a renuntat la pasiunea lui desi "soarta" a vrut asta.Un tobosar in adevaratul sens al cuvantului,un om care are toata admiratia mea!

Rick Allen are probabil una dintre cele mai cutremuratoare povesti din istoria muzicala cand vine vorba de accidente,recuperari si mers mai departe.
Nascut pe 1 Noiembrie 1963,Rick Allen avea deja o cariera de 5 ani,viitorul sau alaturi de Def Leppard fiind unul promitator.
La doar 21 de ani insa,pe 31 Decembrie 1984,lui Rick avea sa-i fie pusa in joc viata si cariera.Era in drum spre casa parintilor sai impreuna cu iubita sa de atunci,Miriam pentru a sarbatorii Revelionul.La un moment dat un Alfa Romeo a intrat in depasire,a tras de volan dreapta si Rick a pierdut controlul masinii,fiind si el nevoit sa traga dreapta de volan cat a putut de tare.Masina aieist de pe strada,au sarit peste un zid de piatra de langa sosea si s-au oprit pe un camp.El a fost aruncat din masina cu bratul stang rupt,din cauza centurii de siguranta care nu era bine prinsa.In ajutorul lor au sarit o asistenta si un ofiter de politie care au vazut intreaga scena.Prietena lui era nevatamata,dar el avea bratul rup.A stat in spital 3 saptamani jumate,doctorii hotarand in final sa ii amputeze bratul din umar datorita unei infectii care ii ameninta intreg trupul.Imediat dupa iesirea din spital a vrut sa se alature trupei,fiind nevoit,insa sa stea pe margine inca 6 luni.
In primele saptamani recuperatorii,Rick a intrat in depresie,si ca "pedeapsa"Joe Elliott a incetat sa-l mai viziteze si sa-l incurajeze.In sfarsit,Rick a reusit sa iasa din starea aia si,impreuna cu Elliott s-au intalnit cu niste ingineri care au creeat un set de tobe special pentru el.Ceea ce ar fi cantat cu mana stanga sa fie cantat cu piciorul stang.
In tot acest timp,tobosarul de la Status Quo,Jeff Rich i-a fost alaturi pentru al incuraja,mai ales in perioada de convalescenta.

In sfarsit,Rick s-a intors pe scena alaturi de trupa si a ramas cu ei pana in ziua de azi,dand dovada de o forta interioara de nedescris.Cu siguranta nu multi s-ar fi ridicat si ar fi continuat asa cu el a facut-o.
Thunder God,dupa cum l-au numit fanii nu a uitat insa de mica lui "diferenta" si a fondat impreuna cu sotia lui,Lauren Monroe The Raven Drum Foundation cu sediul in Malibu,California.De asemenea One Hand Drum Company se ocupa de cei ce vor sa exceleze la tobe desi au o singura mana.

Cu asemenea dovezi clare de ambitie ma intreb atat pe mine cat si pe voi:Care ne e scuza pentru a nu ne urma visul?







Un comentariu:

  1. O poveste trista,intr-adevar.Acest om a demonstrat ca muzica nu moare,indiferent de diferentele fizice sau de diferitele obstacole.
    Intr-un episod urmator ai putea scrie despre Jason Becker.

    RăspundețiȘtergere