luni, 12 septembrie 2011

Today in Rock N'Roll History(12 Septembrie):

Site'ul postului de radio RockFm(frecventa care in Bacau nu se prinde) este de muuulta timp afisat in "Calendar Rock".
Bine,eu aveam de ceva vreme o lista cu mai toate zilele de nastere ale numeolr mari din rock,dar avand in vedere ca sunt atAAAtea evenimente in istoria celui mai mare gen muzical din lume merita sa le notam pe cele mai importante in fiecare zi din vietisoara noastra insipida pe acest pamant insipid cu acesti oameni insipizi(ce vreti,am stat in bocanci la 32 de grade,nu mai gandesc coerent).
Si cum ziceam,am vazut acea rubrica sau titlu de perete,numiti-l cum vreti si m-am gandit ca,daca tot consider WarN'Riot ca fiind un site de muzica(buna) in toata regula ar trebuii sa ne amintim zilnic de evenimentele notabile ale rock'ului.
Ca,slava Domnului avem ce serba si omagia in fiecare zi.
Si ca o idee finala,pentru cei ce asteapta samanta de scandal;
Nu,nu voi lua nimic de pe RockFm,de acolo mi-a venit doar idee,avand in vedere ca,pe langa acel top 1000(pe care,thanks God l-am terminat)de cateva zile lucrez la o lista cu mai toate venimentele rock,trecute intr-o ordine cat de cat cronologica,la speram ca nu am incucat nici o data,si cu Google si Wikipedia ca aliati,am sanse destul de mari sa fac o lista acceptabila si numai buna de postat pe site(pardon blog,mai am de strans pana voi fi in stare sa dau 2.000$ pentru un site...).

12 September in Rock N'Roll History:

Johnny Cash se stinge la 71 de ani:

Nascut pe data de 26 Fenruarie 1932 in Arkansas,Cash a ramas unul dintre cei mai mari oameni din istoria rock'ului si un adevarat model pentru oricine asculta Country.
In 1997,acesta a fost diagnosticat cu o formarara de diabet si un an mai tarziu cu pneumonie.

Albumele ce aveau sa fie lansate in 2000 si 2002,American III:Solitary man si American IV:The man comes around avea sa fie scrise intr-o nota mult mai psimista,melodiile mult mai sobre si boala sa se simtea in fiecare catec.
June Carter Cash,sotia sa din aceea vreme si a doua din viata sa avea sa moara cu doar 4 luni inainte lui,pe 15 Mai,pe 5 Iulie 2003 cei 2 trebuiau sa apara impreuna in cadrul unui show,el a aparut singur,ultima aparitie publica inainte sa moara si a facut un tribut pentru sotia sa,printr-un discurs emotionant dupa melodia "Rind on fire".
El s-a stins la ora 20:00 la un spital din Nashville,el se afla la spital datorita cancerului dar in tot acest timp inima sa a incetat sa mai bata si a facut atac de cord,aceasta fiind cauza reala pentru moartea sa.De asemenea,fiica sa vitrega(fiica lui June dintr-o castaorie anterioara),Rosie Nix Adams s-a sting in aceelasi an pe data de 24 Octombrie din cauza unei intoxicatii cu gaz.

Toti 3 au fost inmormantati unul langa altul in Hendersoneville Memory Gardens,Tennessee.

The Beatles lanseaza oficial "Yesterday":

Se intampla in anul 1965 si este extras de pe albumul Help!.
O melodie influenta si cu siguranta unul dintre cele mai premiate/cunoscute/bune albume din istoria rock'ului.
Multi oameni,insa(idioti)nu stiu ca originalul este inregistrat de Beatlesi,datorita faptului ca melodia are la activ 2000 de cover'uri oficiale.Meldoia a fost preluata chiar si de nume ca Elvis Presley,Bob Dylan,Ray Charles sau Frank Sinatra.
fost primit cu bratele de schise de publicul din intreaga lume si a fost pe locul 1 in fiecare tara inca din ziua lansarii.
Revista Rolling Stones la plasat pe locul 13 in Top 500 Greatest rock songs si pe locul 4 in Top 100 The Beatle songs.
Sunt o multime de informatii legate de aceasta melodie,dar eu personal in fata unei asemenea capodopere raman fara cuvinte.

S-a nascut Neil Peart,tobosar Rush:

Neil Ellwood Peart s-a nascut pe data de 12 Septembrie 1952 in Ontario,Canada.

Prima legatura cu muzica a avut-o la doar 10 ani cand a luat prima lectie de pian,una care nu l-a impresionat si un instrument care nu l-a prins si pasionat inca de prima data,si-a dat seama ca nu era pentru el asa ca a incercat tobele,prima data la 13 ani.
La doar 18 avea dea o cariera ca tobosar si era recunoscut in orasul sau ca unul dintre cei mai buni.
Nu peste mult timp a plecat la Londra in cautarea "celebritatii".
Acolo a fost angajat la un magazin de muzica,rampa sa de lansare catre trupele locale,din pacate(sau,ma rog,fericire)nici una din acestea nu a avut sa tina si esecurile au dus la o intoarcere in Canada.
Pe 29 Iulie 1974,cu doar 2 saptamani inaintea primului turneu oficial un USA al trupei Rush.Prima aparitie live alaturi de trupa a fost pe 14 August in acelasi an in fata a 12.000 oameni.
Cu un stil aparte,o combinatie intre John Bonham si Keith Moon,Peart este unul dintre cei mai buni tobosari din lumea rock'ului.
De asemenea vanzarile si popularitate trupei au crescut dupa ce el a inceput sa faca parte din ea.
Pe langa faima si bani viata personala a fost un adevarat camp de lupta.
Familia avea sa se destrame brusc cand fiica sa,Selena Taylor a murit intr-un accident de masina la doar 19 ani pe data de 4 Iulie 1997 iar sotia sa de 22 de ani,Jacqueline Taylor a murit de cancer la doar 10 luni dupa accidentul fiicei sale,pe 20 Iunie 1998.
Toate acestea si intreaga s aviata sunt povestite intr-o auto-biografie,Ghost Rider:Travels on the Healing Road care poate fi numit mai bine un jurnal.

1.Ce parere aveti despre aceasta (noua) rubrica?
2.Ce alte evenimente(cat de cat importante) au avut loc azi?
3.Ce evenimente(cat de cat importante) din istoria rock'ului ati vrea sa vedeti in editia de maine?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu