duminică, 9 decembrie 2012

Behind the scenes(names):De unde provin numele trupelor?Part.3


Behind the scenes(names):De unde provin numele trupelor?Part. 2:
 http://warandriot.blogspot.ro/2012/12/behind-scenesnamesde-unde-provin-numele_7.html

Behind the scenes(names):De unde provin numele trupelor?Part. 1:
 http://warandriot.blogspot.ro/2012/12/behind-scenesnamesde-unde-provin-numele.html



Part. 3:

46.Eagles:Daca e sa judecam dupa un interviu acordat de Glen Frey pentru Rolling Stones in 1985,numele trupei provine de la un club de gay din San Francisco,Eagles & Angels.

47.Earth,Wind & Fire:Solistul trupei,Maurice White a spus ca a ales ca nume al trupei elementele de baza din astrologie pentru a fi sigur ca nu da gresi.Se pare ca a avut dreptate...

48.Elton John:Elton John este cunoscut de intreaga lume dupa acest nume si nu multi stiu ca numele sau intreg este Reginald Kenneth Dwight.Acesta se pare ca nu si-a schimbat numele odata ce a simtit succesul sau pentru a da mai bine pe scena,pur si simplu i-a placut aceasta combinatie a doua nume pe care le aveau doi membri din prima trupa din care a facut parte.Nu a durat mult pana cand si-a schimbat numele si legal.

49.Elvis Costello:Pentru a fi sigur ca va devenii legendar,a combinat Elvis Presley si Lou Costello.

50.Eurythmics:”Heurythmics” este un stil de dans de origine greaca.Annie Lennox l-a invatat inca din scoala primara si de atunci i-a ramas intiparit in minte.O combinatie de sunete si miscari speicifice europene pe care acestia le-au transpus in cantece facand cu siguranta ceva unic.Au scos primul “h” pentru a fi mai simplu de pronuntat.

51.Evanescence:Gasim explicatia numelui trupei chiar pe pagina principala a site’ului acesteia.Dupa ce multi fani s-au plans ca e greu de pruntat,scris sau memorat,membrii trupei s-au simtit nevoiti sa dea o explicatie in legatura cu acesta.Evanescence e definitia unei disparitii subite,ceva ce se evapora fara ca macar sa stii ca a fost acolo.Nu e si cazul cantecelor lor...

52.Fleetwood Mac:O adaparte a numelor de familie a bassistului si tobosarului,McVie a devenit in timp Fleetwood Mac.Initial aceasta trebuia sa se numeasca dupa fondatorul sau,Peter Green dar acesta s-a multumit cu titulatura de “Guitar God”,o trupa numita dupa el fiind ceva cam mult.

53.Foo Fighters:Fascinat de viata pe alte planete,razboaie si OZN’uri,Dave Grohl si-a numit propria trupa dupa o expresie folosita de pilotii francezi atunci cand vedeau un presupus obiect neidentificat.”Feu” insemnand foc,acesta era semnalul ca au vazut unul si ca sunt gata sa traga.

54.Genesis:Genesis nu erau “programati” ca fiind o trupa,aveau de gand sa fie un grup de compozitori gata sa scrie pentru alti artisti,de aici se intelege lipsa de experienta in studio si pe scena.Imediat dupa ce au lansat From Genesis to Revelation,publicul i-a indentificat ca Genesis,neavand in nume pana atunci.

55.Godsmack:O alta trupa care se bucura de muuulte variante cand vine vorba de originile numelui:
1.Sully Erna a fost dintotdeauna un fan Alice in Chains si a promis ca atunci cand isi va face o trupa,aceasta va fi asemenatoare idolilor sai,de aici porneste si ipoteza confrom careia numele trupei provine de la cantecul “Godsmack” de pe albumul Dirt
2.Intr-un interviua cordat pentru MTV,Sully a declarat ca “Godsmacked” e un sinonim pentru karma
3.Cea mai cunosuta poveste legata de provenienta numelui trupei suna cam asa;tobosarul original al acesteia,Tommy Stewart a aparut la studio intr-o zi cu o pata langa buza superioara,Erna a facut misto de el si a doua zi i-a aparut si lui una,moment in care Stewart a replicat “Looks like you've been Godsmacked”.

56.Grand Funk Railroad:Grand Funk Railroad este doar o adaptare pentru Great Trunk Railroad,o cale ferata din Michigan.

57.Grateful Dead:Pregatiti-va din nou sa alegeti intre doua ipoteze lafel de plauzibile:
1.Dupa ce a aflat ca numele pe care l-a cautat atata timp si care i se parea perfect,Warlocks este luat,Jerry Garcia a deschis disctionatul la intamplare de doua ori,primul cuvant de pe prima pagina la care s-a deschis a fost Dead si cel de-al doilea Grateful,le-a inversat si a rezultat numele trupei.
2.A doua varianta are o origine ceva mai...mistica.Se spune ca numele provine din Cartea Egipteana a Mortii,mai precis din randul “In the land of the night the ship of the sun is drawn by the grateful dead.”.

58.Green Day:Green Day este trupa cu cele mai multe variante cand vine vorba de originea numelui:
1.Billie Joe Armstrong a declarat pentru Kerrang ca o in liceu,o zi pe saptamana nu faceau nimic altceva decat sa stea pe canapea,sa fumeze iarba si sa asculte Sex Pistols,acea era denumita “Green Day”.De asemenea cantecul “39 Smooth”a fost scris “in cinstea” primei dati cand Billy a fumat marijuana.
2.O varianta ceva mai “inocenta” a originii numelui trupei este aceea conform careia “ziua verde” era ziua in care nu faceau nimic decat sa citeaza benzi desenate cu Ninja Turtles si sa manance pizza.
3.Trupa a fost numita dupa cantecul “39 Smooth” care reflecta consumul de marijuana,numele original fiind Sweet Children.
4.Inainte de devenii un solist de succes intr-o trupa de succes,Billie lucra ca vopsitor si decorator,intr-o zi,cand vopsea cu verde o incapere a dat din greseala cu vopsea pe el,atunci Mark i-a spus “It’s just one of those green days!”
5.Billie le-a spus intr-o zi colegilor de trupa ca ziua cand vor devenii faimosi va fi “a green day in hell”.

59.Guns N’Roses:Arhi-cunoscuta poveste a numelui celei mai perioculoase trupe din anii ’80 probabil nu mai e un mister pentru nimeni;Comabinatia numelui lui Axl Rose si Tracii Guns,fodnatorii originali.

60.HIM:Numiti in prima instanta His Infernal Majesty(Valo a declarat in prealabil ca nu au nicio legatura cu Satana si ca nu il ridica in slavi prin melodiile lor,numele li s-a parut doar ca suna foarte bine),fanii au decis sa pastreze doar initialele,HIM fiind mai usor de retinut si lasand loc la cat mai putine interpretari.

61.Hanoi Rocks:Una dintre cele mai amuzante povestiri vis-a-vis de numele unei trupe;istoria spune ca Andy McCoy urmarea un reportaj despre o fabrica de droguri din Japonia si a tipat la un moment dat “HANOI ROCKS”!

61.Iron Maiden:Si cand vine vorba de greii metal’ului gasim mai multe varianta a originii numelui lor:
1.Cea mai des mentionata este cea in care se pomeneste de tortura medievala cu acelasi nume in cadrul careia victima era pusa intr-un loc stramt,de cele mai multe ori o constructie asemanatoare cu un sicriu din peretii caruia ieseau tepi din fier.
2.Cum Bruce este originar din Manor Park,East London,loc cunoscut datorita unei frabici de metal,acesta era des numit The Iron.

62.Jefferson Airplane:Jefferson Airplane este o denumire populara pentru modul in care sunt create tigarile cu marijuana,mai exact procesul prin care hartia este rulata.

63.Jethro Tull:Pentru a nu lasa loc de interpretari,Ian Aderson a dat o explicatie mai mult decat clara “I was not the author of the Jethro Tull name. The original Jethro Tull was an 18th century agriculturalist. He was also something of an inventor. He invented the seed drill. He built his first prototype seed drill from the foot pedals of his local church organ. When it was suggested as one of our weekly names for our band in its early days by our agent we said 'ok, we'll be Jethro Tull this week.' The reason for all that was that we were not a terribly good group when we first started, and the only way we could get re-booked into the clubs we played at was to pretend to be somebody different every week... often we didn't know who we were-- the agent forgot to tell us-- so we would arrive at some club, and we'd look down the list of bands playing... whichever one we'd never heard of before, we knew that must be us. The time we got asked back to the Marquee club we had to stick with the name we had that week, which happened to be Jethro Tull. It's not a name I feel particularly wonderful about. I feel faintly embarrassed about it because it's not an original name. It's somebody else's name.”

64.Journey:In 1973,membri originali ai trupei au organizat un concurs la radio pentru a-si alege un nume.Dupa multe varianta care nu le-au suras,Journey le-a sunat cel mai bine.

65.Joy Division:Astfel erau numite femeile fortate sa se prostitueze in timpul celui de-al Doialea Razboi Mondial.Cele ce refuzau erau trimise in lagarul de concentrare.

66.Judas Priest:Exista doua variante lafel de populare si convenabile cand vine vorba de numele acestei trupe:
1.A fost numita dupa cantecul lui Bob Dylan “The Ballad of Frankie Lee and Judas Priest”
2.Conform Wikipedia,Judas Priest e o adaptare proprie pentru Jesus Christ,expresie pe care Halford o folosea atunci cand nu-i iesea ceva bine.Astfel,ca sa nu-l mai pomeneasca atat de des a facut o adaptare proprie a numelui acestuia.A declarat intr-un interviu ca aceasta modificare nu trebuie privita ca pe o jignire.

67.The Kinks:Ray Davies a fost obsedat mereu de ideea ca nimeni nu ii apreciaza munca,asa ca a ales un nume care sa deranjeze cat mai mult,The Kinks fiind ca o “lovitura in ceafa”.Plus de asta credea ca numele scurte sunt cele mai bune,a spus ca si-ar numii trupa The Who dar era deja luat.

68.KISS:Din nou,multe povesti:
1.Ca si in cazul trupei AC/DC,KISS au fost numiti “adepti ai Satanei”,multi sustinand ca KISS reprezinta defapt intialele de la Kinghts in Satan’s Service si ca cei ce fac parte din KISS Army sunt si ei “satanisti”.
2.Un alt acronim ar putea face referire la cunoscuta expresie americana “Keep It Simple Stupid”.
3.Cea mai plauzibila ramane,insa cea conform careia tobosarul original al trupei a venit cu numele acesteia,dupa ce Simmons a propus “LIPPS”,Pteer Criss a ajuns la KISS.Ace Frehley a realizat mai tarziu designul logo-ului.

Partea a 4-a va fi postata in cursul zilei de maine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu