joi, 10 februarie 2011

Disney Channel:Fenomen international Vs. Spalarea mintilor tinerei generatii



Trecand peste rubricile zilnice,sunetele numite muzica si preferintele mele muzicale,pana la urma asta e un blog si trebuie tratat ca atare.Asa ca in loc sa va descriu trupa favorita,ne vom indeparta putin de industria muzicala si ne ducem in partea diametral opusa,si totusi atat de asemanatoare.Aceasta postare fiind despre celebrul canal de "desene animate" pe care toti "copii"(sa,sigur)il vizioneaza cu placere.
De la copii la 4 ani pan
a la adulti de 30,40 ani au auzit de:
Mickey Mouse,cel mai celebru soricel din lume.Nu ai cum sa nu vezi,auzi si sa razi cu mititelul soricel negru cu manusi ,pantaloni rosii si zambetul acela pe care il viseaza copii noapte.Dar,bine inteles Mickey Mouse nu a fost tot timpul ce este astazi.Mickey Mouse a luat nastere in 1928,fiind creat de Walt Disney si devenind in scurt timp un simbol al cinematografiei americane.







Donald Duck,:))inca mai am o jucarie din plus cu celebrul ratoi pe noptiera.Nu ai cum sa nu stii de nazdravanul ratoi cu papion rosu,camasa de marinar ,bereta si bine inteles fara pantaloni(cu exceptia datilor cand merge la inot).Este cunoscut ca al 3-lea cel mai popular personaj al tuturor timpurilor,dupa Bugs Bunny(produs de Warner Bros)si Mickey Mouse.Lansarea oficiala a lui Donald Duck a fost pe data de 9 Iunie 1934.
Am crescut cu acest iepure slabanog cu morcov de un portocaliu aprins si am torturat-o pe mama pana mi-a cumparat un iepure.Bugs Bunny a luat "nastere" in 1940 .Jucausul iepure a fost creeat de Leon Schlesinger productions,ce in 1945 a devenit Warner Bross.S-a "nascut" in Brooklyn,New York si in 2002 TV Guide l-a numit cel mai bun personaj de desene animate.Deci,nu uitati "What's up,Doc?"trebuie sa o spui cu personalitatea specifica unui iepure si mestecand tacticos un morcov,pe care mai apoi il asezi in coltut guri;).


Da,cam asta era Disney Channel in frumosul trecut pe care si eu l-am prins(foarte putin din pacate),bucurandu-ma de el nestiind ca aceea distractie juvenila se va sfarsii,Disney Channel,ce a facut celebre personaje cu care au crescut chiar si bunicii nostri(bine,nu era in Ro
mania pe atunci)schimbandu-se intr-un brand ce ,numit canal de desne animate.Are personaje precum Miley Cyrus sau Demi Lovato(ce,ramane intre noi,dar numai "fete inocente" si modele de urmat pentru tanara generatie nu sunt).
Astazi,insa e...altfel,astazi personajele se saruta,se mangaie suspina din dragoste ,ies la intalniri sub clar de luna si...sperie un microfon.Astazi seriale ca "Hannah Montana","Sonny si steluta ei norocoasa","Magicienii din Waverly place" si "I'm in the band"(care,dupa parerea mea este o punere in scena a vietii de rock star dintr'o perspectiva destul de gresita,dar totusi este unul ,daca nu singurul serial la cre eu ma uit pe Disney Channel).
In ziua de azi Hannah Montana,da acea fetiscana cu dintii strambi si peruca blonda care ne-a invadat si care de :-?4 ani canta aceasi melodie la inceputul fiecarui episod,aceea fata arhi-rezenta pe tricourile roz ale fetitelor obsedate.

Acum ar trebui sa spun ca Hannah Montana poate fi lejer comparat cu Mickey Mouse (la nivel de serial ma refer:)),dar nu pot sa fac asta ca ma trezesc naibii cu un glont in cap.
Serialul Hannah Montana a avut debutul pe data de 24 Martie 2006 si este nominalizat la Emmy,in Romania a avut premiera pe data de 3 Iulie 2008 pe canalul Jetix,ca mai tarziu pe 19 Septembrie 2009,Jetix fiind schimbat in Disney Channel.Serialul are 4 sezoane si dupe ce "fenomenu" Hannah Montana s-a sfarsit,fetitele inebunite dupa peruca au ramas cu buzica umflata cand draguta de Miley s-a transformat rapid in tipa care nu poate fi imblanzita ,aparand in chilotei pe scena,consumand fel de fel de plante uscate si pictandu'si trupusorul cu diferite tatuaje.Vai,vai mai Hannah Montan'o ai cam luat-o pe cai gresite si copilasii inca mai spera la o revenire.
Cu celelalte seriale comerciale nu voi mai continua si ata va spun:
Pe vremuri era mult mai bine,si eu care credeam ca odata cu tehnologia se dezvolta si mintea omeneasca,dar se pare ca m-am inselat.

17 comentarii:

  1. In primul rand, acest articol cu pretentii, scris de o persoana ce asculta muzica buna, este un cacat. Un mare cacat. Daca toti „rockerii” adevarati ar invata mai multa romana poate si-ar da seama ca inainte de si nu se pune virgula citez "blog,si trebuie tratat"( prima propozitie:-j). Pe parcursul articolului sunt atat de multe greseli incat mi-ar lua o vesnicie sa le enumar pe toate, insa voi preciza cateva: „aceea fata arhi-rezenta pe tricourile roz ale fetitelor obsedate”, „el nestiind ca aceea distractie” , „juvenila se va sfarsii”. Astea ti se par o exprimare de om care asculta muzica adevarata? Mie nu, dar desigur eu nu mai ascult muzica adevarata.
    Mi se pare stupid ca stai si comentezi legat de gusturile oamenilor pentru ca si celelalte persoane pot comenta gusturile tale, insa nimeni nu iti spune in fata ca esti stupida pentru ca pui pe un blog niste versuri care se gasesc pe sute de site-uri (mai lasa copy-paste-ul).
    De asemenea, trupele tale preferate s-au infiintat cand tu probabil nici nu erai pe lista de asteptare pentru lumea asta si sunt formate din bosorogi scarbosi si fara voce. Chestia ta cu Hannah Monata e de asemnea stupida, pentru ca asa cum rockerii se imbrac cu haine negre, lalai si isi lasa plete, asa si fetitele de 10 ani au nevoie de un idol si cum muzica adevarata e plina de tipete, hannah montana e potrivita pentru varsta lor. (Pun pariu ca si tu te-ai rupt pe melodii RBD pana sa te faci rockerita hardcore:-j)
    Inca ceva, legat de „I Love Rock N Roll” ti se pare ca rockerii adevarati asculta Britney Spears? Mai ales baietii?:)) Probabil au ascultat melodia lui Briney o data, au zis ce fufa si dupa i-a durut undeva. Si Fergie se incadra in aceasi categorie ca Britney, dar probabil acum ca a facut un videoclip cu Slash e tipa cool, hardcore care canta rock, nu?
    Si in ultimul rand:d nu te bucura de vizualizari pentru ca probabil ultimele 500 sunt facute de prietenii mei, tinand cont ca ne-am amuzat impreuna de cat de disperata poate sa fie lumea cand vine vorba de „muzica adevarata”. Stii faza cu disperarea imi aduce aminte de fanii de 5 ani care alearga disperati dupa Miley Cyrus/ Hannah Montana.
    P.s.1 Nu iti face griji:D daca stergi comm-ul meu pot sa dau copy-paste tinand cont ca l-am salvat intr-un fisier word. Asa ca ai face mai bine sa nu il stergi pentru ca asta ar insemna ca nu accepti critica constructiva.
    P.s.2 Aceea in contextul mentionat in pragraful 1 se scrie cu un singur e, iar sfarsi se scrie cu un singur i.

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Monica!
    Nu,nu mi se pare ca Fergie este cool,stai calma:))
    Si mai poti sa stai linistita,nu voi sterge comentariu' ca puteam sa pariez ca l-ai salvat undeva pus bine.Da,am observat eu niste microbi pe aici care sunt gata sa ma atace si sa dea "insufiecient",si da draga nu eram "pe lista de asteptatare pentru lumea asta",dar din fericire pentru mine si ciuda din partea ta si a celor 500 prieteni(mama da multi mai ai:))am reusit cu succes sa ma"scurg" printre "afoneriile" din ziua de azi si sa incep sa ascult bosorogi scarbosi si fara voce(parca spuneai de limbajul meu,dar pe al tau cum sa-l numesc?,mahala?Nu...cred ca e la nivelul de satra deja).
    Chiar tin sa-ti multumesc pentru lectia de gramatica,ma voi acupa si de asta.
    Apropo de versuri si copy/paste.Nu am facut-o penstru a mai umple un post.Chestia cu melodia zilei o fac pentru persoanele cu amterie cenusie c stiu sa aprecieze bosorogi ce au condus generatii,cei ce au facut muzica si cei fara de care Justin Bieber nu ar fi existand in zilele astea(poate era mai bine)
    Asa,ca pentru ca prostia omeneasca ma minuneaza(sperie) pe zi ce trece ma voi dezbraca si eu de armura de "fata finuta" de care am vrut sa dau dovada si iti spun un lucru:
    Asculta fetito ca tu esti o frustrata vazand ca idolul tau este facut biberon de jumatate de glob si ca vedeta ta favorita se imbraca in carne cruda asta este strict problema ta.Stai calma,daca erau 500 "prietenii" tai si nu oameni cu coloana vertebrala nu aveam 7"insuficient" aveam 500,logic,Nu?Se pare ca sunt abia 7,si aia lesinati.Multumesc Doamne ca mai exista persoane ce folosesc capul si pentru altceva inafara de protectie impotriva ploii.Nu te-am torturat eu sa intri pe blog ai facut pentru ca ai vrut,nu ti-a convenit ce am scris,perfect ai comentat da'nu tre' sa incepi la mine cu avertizari si sa folosesti limbaj de mahala.Daca nu au 16 ani ca pamatuful ce va va cere de neveste pe toate asta nu inseamna ca sunt bosorogi.Sunt LEGENDE dar nu astept sa stii definitia cuvantului.Sunt oameni ce au facut muzica acum 40 ani care inca se mai aude.Pariez ca nici U nu erai decat in stadiu de vis cand ei erau in perioada de glorie,da ma bucur ca duc muzica adevarata mi departe,si da,iti multumesc pentru critina constructiva.
    Pace!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu folosesc limbaj de mahala imi exprimam opinia. Nu meriti sa iti raspund si stai calma nu sunt fan Justin Bieber sau Lady Gaga crede-ma ascult muzica mult mai calitativa decat porcariile de genul ala si cel putin eu nu sunt ipocrita cand ma dau mare rockerita desi pun pariu ca in urma cu un an nici nu stiai de trupe legendare de genu Guns N'Roses (chiar tu ai spus k inainte ascultai rapp:-j aia da muzica de calitate). Inainte sa tuni in stanga si in dreapta cu ce muzica adevarata e rock-ul si ce prosti sunt ceilalti care nu asculta asa ceva mai invata sa mai asculti si alte genuri de muzica. Se vede ca esti genul de persoana care se limiteaza la un singur gen, si pun pariu ca esti o fetita frustrata cu pleata mare si supraponderala care si-a gasit scaparea doar in rock. Daca incerci sa asculti si muzica „adevarata” ai putea sa cauti artisti care chiar pot canta live, adica sa fim seriosi majoritatea trupelor marfa au doar niste melodii plate, in care nu transmit nici macar un pic de sentiment/suflet. Au avut doar atat de multi fani doar pentru ca „tineretul de atunci” incercau sa fie rebeli si credeau ca daca se imbata, fac ca toate alea si asculta muzica rock sunt hardcore( cum cred si multi din ziua de azi). Ma scarbeste termenul de muzica adevarata la fel de mult cum ma scarbesc si persoanele care sar la gatul cuiva pentru ca asculta un alt gen de muzica decat ei. Nimeni nu e in masura sa spuna ce muzica sa asculte cineva. Si stii chiar si fanii Justin Bieber sau Lady Gaga ascult muzica aia dintr-un anumit motiv si daca fac asta nu ar trebui blamati sau considerati paria pentru ca wow ei asculta Lady Gaga:-j
    Iti las niste muzica „adevarata”, daca poti asculta asa ceva:-j

    http://www.youtube.com/watch?v=y2peghEih74
    http://www.youtube.com/watch?v=7AT3ke1-nu0
    http://www.youtube.com/watch?v=syRjXyA1Yew
    http://www.youtube.com/watch?v=WOKI_tIBWVI

    Nu te obosi sa imi raspunzi pentru ca nu am chef de oameni prosti care au o minte prea ingusta ca sa inteleaga ca muzica nu se reduce doar la rock:-j...

    RăspundețiȘtergere
  4. Poti sa stai tu calma si sa nu-ti mai bati frumosul capusor,nu ascult doar rock fata draga.Da,am ascultat mult rapp si Inna la viata mea;))Nu este descoperirea secolului,chiar eu am scris asta,nu trebuia sa-mi reamintesti,crede-ma stiu ce scriu.
    Nu sunt nici frustrata,ba chiar sunt cel mai le=iber spirit pe care il stiu si care de departe nu asculta doar rock.Deja si-a facut o imagine despre mine:))
    Uite ca m-am obosit si imi pare rau ca nu ai cei 7 ani de acasa si insulti in stanga si in dreapta fara ca macar eu sa a ostenesc sa te fac cretina,nu o voi face pentru ca sunt mult superioara tie.Asta e blogul meu si continui sa scriu ce vreau daca iti place sau nu asta e problema ta.Fix problema ta.
    Poti revenii pentru a da nenumarate de "insuficient",vezi sa nu iti oboseasca degetlul;)
    inca nu stiu ce cauti aici si de ce purtam discutia asta:))

    RăspundețiȘtergere
  5. Esti chiar modesta:)) pun pariu ca esti singura persoana cu spirit liber pe care o cunosti:-j...Stai calma nu ma mai obosesc sa iti mai raspund sau sa ma mai uit pe blogul asta hardcore...
    P.s. Toti rockerii hardcore care descopera trupe vechi au ascultat Gaga si erau ceva de genu wow:X si dupa au trecut la rock:-j si au incetat sa mai asculte Gaga pentru ca nu corespundea cu imaginea lor, deci da...scuteste-ma:-j

    RăspundețiȘtergere
  6. nU,chiar Gaga nu am ascultat:))
    Ca nu mai intri pe blogul meu hardcore(Doamne l-ai folosit de 10 ori in 3 comentarii) chiar nu ma deranjeaza cu absolut nimic.
    O imagine de rocker inca nu am ,ca imi pun un lant peste blugi asta nu conteaza:)),asta o faceam si cand ascultam B.U.GMafia si Loredana.
    Si da,stiu ca sunt modesta ,multumesc!
    Chiar mi se pare ca sunt modesta,pentru ca, da sunt cel mai liber spirit pe care il stiu.
    (Inca nu am facut cunostiinta,poate ma intreci cine stie?)

    RăspundețiȘtergere
  7. @Monica, cand ai intrat aici nu ai citit asta
    "Piele si ciocate,geci si libertate! Daca nu ai asa ceva: Get the f*ck out of here!!!\m/"
    Gandeste-te ca opinia ta despre muzica rock nu ii intereseaza pe adeptii acestui stil de viata.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Monica inainte sa arunci cu cacat in lume ar fi mai bine sa-ti vezi lungul nasului,si sa ai grija sa nu te prinda un "rocker hardcore" pe strada si sa-ti umfle ochii.
    In ce priveste muzica,uite ca si eu sunt rocker,si chiar nu am ascultat gaga si alte prostii inainte. Si ca sa-ti inchid si mai mult botul,ascultam chiar chestii old school (doar ca nu ma axam pe rock).
    Link-urile ce le-ai postat tu cu "muzica buna" nu sunt altceva decat niste melodii feministe de inima albastra,pe care probabil le asculti cand iti da papucii un baiat (in caz ca ai avut vreodata asa ceva...ca daca vorbesti precum scrii e clar).
    Nu am nimic cu tine,nici nu te cunosc,dar te-ai laut de posesoarea blogului,si de majoritatea rockerilor. Deci meriti sa fii facuta in toate felurile,doar ca nu ma obosesc acum sa-ti spun cat de fraiera si de curva esti. Ca doar esti o curva nu?..in esenta ta...

    RăspundețiȘtergere
  9. @Wooden Pints
    Daca se lua de mine mai era oare si ce scama pe noptiera da nu te da cu presupus' in legatura cu toti rockerii.
    Yeah,your right...chiar imi place ca spui lucrurilor pe nume;)

    RăspundețiȘtergere
  10. @DarkEmpire
    Multi nu citesc.si cei care citesc nu pricep...asa ca nici nu a mai ostenesc sa le cer mare lucru.

    RăspundețiȘtergere
  11. Intr-adevar,din pacate,asa este...
    Unii copii nu mai stiu sa recunoasca adevarata muzica.

    RăspundețiȘtergere
  12. @iuliam
    Mi-e rusine ca m-am nascut in generatia asta.

    RăspundețiȘtergere
  13. Draga Monica,si Brian May,de la Queen,a cantat odata cu Lady Gaga,dar asta nu face muzica ei sa fie mai buna.

    RăspundețiȘtergere
  14. PORCARIE!!!!!!!!!!!!
    ADUCETI INAPOI JETIX SI TERMINATI CU TELENOVELELE ASTEA. COPII MICI TREBUIE SA SE UITE LA KKTURILE ASTEA, RAMAN TRAUMATIZATI SI TOT VOI VA PLANGETI CA NU FAC NIK LA BAC =))

    RăspundețiȘtergere
  15. Draga Monica... Daca ai care cumva vreo problema cu blogul acesta sau cu vreun articol, sau ceva legat de literatura lui... Pleaca de aici FA. Macar e muzica adevarata nu alte porcarii si nu mai stiu ce ,,PITZI`` vorbind in limbajul modern. Aa, si noi rockerii nu o ascultam neaparat pe Britney Spears cu ,,I Love Rock´n´Roll´´, ca doar nu ea a compuso, ci altcineva (chiar cine? Joan Jett and The Blackhearts parca, In Fine). Si nu cred ca sti prea multe ca te dai mult prea grozava. Te bagi ca musca-n lapte. Sper sa citesti asta. Si nu cred ca daca intreb pe cineva de-aici te cunoste. Blogu are destul de multi vizitatori, bagacioaso. OUT CU TINE!! Restu ma sustine-ti?

    RăspundețiȘtergere