miercuri, 30 noiembrie 2011

Behind the scenes:Conspiratii si adevaruri despre numele formatiei AC/DC


Una din placerile cele mai mari ale vietii(in cazul meu)este o plimbare indelunga printre rafurile cu carti,fie ele in biblioteca sau librarie,mi-as dorii sa le citesc pe toate,impoibil intr-o viata de om si cand pun ochii pe ceva aparte il cumpar oricat de scump ar fi.
Printre cele 4 rafturi cu Madonna si Michael Jackson am vazut o pata de culoare care mi-a sarit sfidatoare in ochi,biografia AC/DC.
Am terminat de citit cartea in 7 ore si am aflat cat pentru o viata.
Nu este Paul Stenning unul dintre cei mai buni criitori din istoria paginilor proaspat tiparite dar avand in vedere celelalte creeati ale sale,biografiile Judas Priest,Guns N'Roses,Metallica,KISS,Meat Loaf sau Alice Cooper este un tip care merita citit,nu neaparat pentru ceea ce exprima,redacteaza(ma rog,nu el redacteaza)sau scrie,ci pentru informatiile pe care le ofera,trebuie sa diseci internetul in mii de bucatele pentru a gasii asemenea informatii si daca am gasit-o eu,o gasiti si voi si v-o recomand cu cea mai mare caldura(Paul Stenning-Cele doua fete ale gloriei AC/DC biografie completa).
Pana sa o cumparati,nu stiu daca se gaseste continutul pe internet,gratis ma gandeam sa va ofer anumite informatii inedite legate despre itoricul uneia dintre cele mai definitorii trupe ale hard rock'ului.
Bine inteles,nu toate de odata,pe rand,incepem cu ...evident,inceputul,numele trupei,unul dintre cele mai elaborate si discutate nume din istoria rock'ului.

Dupa ce fratele mare al familei Young,George si-a format trupa The Easybeats,caruia i-a atribut un nume usor de tinut minte,gen Beatles sau Who,Malcolm a fost de departe cel mai "deranjat" de celebritatea acetuia s-a straduit din rasputeri sa isi faca o trupa,a trecut prin multe variante,nume,membrii sau versuri,intr-un final au ramas la AC/DC.
Suna bine,starnea controverse si toata lumea se intreba de unde naiba le-a venit ideea.Varianta orginala si convenabila pentru toti a ramas cea conform caruia numele a venit de la "Curent Direct,Curent Alternativ",initialele acestora fiind scrise pe masina de cusut a masinii de cusut a surorii lor mai mari,Margaret.
A doua varianta,mai putin cunoscuta este cea in care Sandra,cumnata lui Malcolm a venit cu ideea,gandindu-se ca aceste litere sugereaza energie si putere.
Si nu in ultimul rand,cea mai "murdara" varianta,convenabila pentru toti membrii trupei(dintr-o anumita perspectiva) este cea conform caruia au pus acest nume datorita incarcaturii sexuale pe care il poarta,"AC/DC" fiind un acronim pentru lupta bisexualitatii,o ipoteza cel putin stupida datorita masculinitatii excesive de care dadeau acestia dovada.
Datorita aceste popularitati noi dobandite prin randul homposexualilor,trupa fiind la acel moment una locala,baietii au primit multe oferte de a canta in cubluri de homosexuali,fapt care nu ii deranja foarte tare daca din toate aceasta afacere ieseau ceva bani.
Si daca de unii aceasta "noua reputatie" era privita cu ochi nu tocmai buni,ei nu se vedeau deloc deranjati de asta,ba mai mult,aveau anumite avantaje.
Malcolm isi aminteste:

"Femei evident bisexuale veneau cu vibratoare in mana.Aveau tricouri cu gauri in fata prin care le ieseau sanii.Era grozav!"

1.Voi care dintre cele 3 variante(cunoscute pana la acest moment)credeti ca este adevaratul mod prin care s-a ales numele trupei?
2.Obisnuiti sa cititi biografii ale artistilor,sau preferati sa cautati informatii pe internet?
3.Exista un nume care sa se potriveasca mai bine cu versurile/muzica trupei decat acesta?

3 comentarii:

  1. 1.AC/DC (Anti-Christ Demon Child)
    2.Normal, cred ca stiu informatii despre rock mai bine decat lectiile predate la scoala, la unele materii.
    3.Nu

    RăspundețiȘtergere
  2. 1.Prima mi se pare plauzibila...
    2.Nu am investit foarte mult in carti despre trupe,poate pentru ca in orasul meu nu am gasit astfel de carti.Am doua carti,ambele despre Beatles(au fost la pachet).
    3.Nu

    Iti impartasesc pasiunea pentru citit...ma rog,eu nu citesc neaparat biografii si chestii din astea.Prefer romanele lui Stephen King si J.K.Rowling(ahh...Harry Potter mi-a marcat copilaria).

    RăspundețiȘtergere
  3. 1. Faza cu masina de cusut mi se pare cea mai ok. Uita-te si la fulgerul respectiv, se potriveste cu electricitatea!
    2. Da, sun un fan al biogafiilor, cred ca am 15 carti cu biografia Metallica, Beatles,G'NR etc. Imi place sa citesc (in mare parte SF, si mister)
    3. The mother f***er bad boys from Australia :))! e, glumesc, nu cred ca ar fi alt nume mai bun.

    RăspundețiȘtergere