duminică, 27 noiembrie 2011

Crude,Rocked and Tattoo'd:Steven Tyler

Data trecuta v-am intrebat care sa fie urmatorul personaj din aceasta rubrica,si cum imi va lua ceva timp sa numar si sa gasesc semnificatie fiecarui tatuaj de pe corpul lui Nikki Sixx,m-am rezumat la Steven Tyler,care incearca mereu sa ne pacaleasca cu numarul de tatuaje pe care il poseda.
Ei bine iluzia optica creeata de toate desenle care apar,dispar sau isi schimba forma,culoarea si simnificatie de pe umarul sau drept ramane doar la stadiul de iluzie,Steven avand un singur tatuaj.
Dar la cum il stim,persoana artistica ce tinde spre nebunie datoria stilului vestimentar,fiind cu siguranta cel mai "colorat" rock star din cate au existat si a felului de a fi in general,nu ne mai mira faptul ca adora sa schimbe tot felul de desene cu "subinteles" pe propiul trup.
Pe langa tatuajul(singurul tatuaj definitiv)pe care il are,acesta obisnuieste sa isi deseneze singur,dupa cum al a declarat acei "ochi" pe partea de sus a bratului drept.
Poarta o groaza de pandantive sau semne tribale care sa ii aduca noroc,ei bine acei ochi care ii completeaza imaginea de "stilat" reprezinta un semn din cultura Indiana,un semn tribal care spune ca te protejeaza te farmece,te calauzeste si tine raul departe.
De asemenea,culorile pe care le combina in tinutele sale "sclipitoare" reprezinta un "total" menit sa il protejeze.





In definitiv,singurul tatuaj "adevarat" pe care Steven il poseda este cel cu "Ma Kin" de pe bratul stang. "Mama kin" ramane in istorie pentru sound'ul original Aerosmith fiind unul dintre cele mai cunoscute si controversate single'uri ale trupei. Multi ani s-a speculat faptul ca acesta a fost facut cand albumul Aerosmith,albumul de debut al trupei de pe care face parte a fost certificat cu aur,se spune ca dupa o noapte de betie(de bucurie),Steven a tinut mortis sa isi faca un tatuaj cu numele acestui single,cel care i-a facut tatuajul era de asemenea beat,si in loc de "mama" a scris "ma". Peste (multi) ani de la acestea speculatii,Steven a declarat intr-un interviu ca anume a vrut ca tatuajul sa fie asa pentru a face referire la persoana propie,"ma" fiind o adaptare de la "me".

Aici avem 3 dintre modelele pe care Steven le prefera pentru a ii proteja,ochiul trebuie in totdeauna sa fie albastru pentru a tine dparte farmecele,pentru a atrage pe cineva trebuie sa fie verde,iar cel caprui nu este cea mai buna alegere,culoarea inchisa in acest caz fiind ca un magnet pentru farmece si blesteme. Nu eu am spus-o,ci legenda,ma rog,Steven insusi intr-un interviu pentru Rolling Stone acum 7 ani.
Sper ca i-am dezlusit misterul cu tatuajele Cristinei,fiind si eu oarecum socata sa vad ca din acele multe picturi pe care le afisa doar unul poarta numele de tatuaj,e clar ca baietii din Aerosmith nu unt cei mai "pestriti" din industrie la acest capitol. Anyway...tatuajul ramane in istorie ca ceva legendar,la cate controverse a creeat nici nu ma mir,structura si grafica acestuia fiind arhi-intalnita in moda tatuajelor anilor '70-'80.

1.Stiati ca Steven are doar un tatuaj? 2.Credeti ca acele "picturi" il protejeaza intr-adevar?

2 comentarii:

  1. In primul rand, merci mult ca ai luat in considerare "cererea" mea.:)
    1.Nu stiam, dar banuiam... de aia am spus inainte ca nu stiam daca are mai multe.
    2Cat despre ochiul de pe bratul drept, cred e o superstitie, adica ar ciudat sa si creada ca il protejeaza. Oricum, poate este doar un alt semn distinctiv pentru el.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere