vineri, 20 aprilie 2012

Ladies sounds good:Jennifer Batten,femeia care l-a insotit pe Michael Jackson in cele mai importante turnee din cariera:


Initial aceasta rubrica era dedicata exclusiv melodiile cantate de reginele rock’ului(si nu numai),am tinut neaparat sa fac o rubrica in care sa omagiem cele mai puternice femei din lume,cele ce razbesc intr-o lume a barbatilor.

Si incepem postarile dedicate femeilor puternice ce si-au exprimat puterea prin muzica cu Jennifer Batten,femeia ce a cantat alaturi de Michael Jackson pe cele mai mari scene ale lumii,devenind inevitabil una dintre cele mai bune chitariste.

Nu doar datorita talentului dar si a felului de a fi,aspectul si parul blond tapat care,doar daca ai cele anumerate mai devreme nu iti intoarce imaginea cu fundul in sus.A cantat pe cele mai mari scene din lume alaturi de Jeff Beck cat si alaturi de regele pop’ului.

Nascuta pe 29 Noiembrie 1957 in New York,Jennifer a fost tot timpul o fata care a razbit intre baieti in anii ’80,cand mai toate trupele erau compuse doar din baieti,cu atat mai mult femei care sa cante la chitara fiind mai deloc in industria muzicala la acel moment,Jennifer a fost o adevarata pata de culoare care,cu siguranta a deschis drumul altor fete cu alte talente decat fizicul.Sub influenta surorii mai mari si a unor trupe deja consacrate ca Beatles sau The Monks,Jennifer a vrut sa cante la un instrument,prima chitara electrica primind-o inca de la varsta de 8 ani.In ’79 a intrat in lumea muzicii usor-usor,primul nume important pe care l-a cunoscut atunci,la momentul in care era inca necunosut a fost Steve Lynch,viitorul membru Autograph.Dupa ce s-a inscris la Guitar Institute of Techonology si a invatat toate secretele instrumentului ce a consacrat-o,a inceput sa cante in mai multe trupe locale.

In 1987,un prieten i-a spus de auditiile pentru turneul lui Michael Jackson.Jennifer a vazut in aceasta o opirtunitate de neratat.Imediat ce a aparut pe scena alaturi de MJ,avea deja rampa catre muzica buna deschisa drept in fata.Dupa un an si jumatate de turneu impreuna cu Michael Jackson si aparitia sa intr-un videoclip de’al regelui,noua senzatie muzicala cu parul blond tapat si jacheta lucioasa de piele era una dintre cel mai populare senzatii a anilor ’80.Dupa primul contract cu MJ,Jennifer mai apare alaturi de el intr-un turneu,devenind de asemenea prieteni,aparand de asemenea la Super Bowl pe aceeasi scena cu regele.

Imediat dupa ce colaborarea cu MJ a luat sfarsit,acum avand multe variante de unde alege pentru a creste si mai mult in popularitate,Jennifer formeaza trupa Immigrants si lanseaza impreuna cu ei,doar in Europa albumul One Planet Under One Groove,imediat dupa lansare primeste o noua oferta de a canta alaturi de Michael intr-un nou turneu,aparand si in concertul de la Bucuresti.

Dupa ce s-a intors din turneu a lansat un al doilea material discografic,Momentum,imediat dupa lansarea acestuia,Jennifer a primit o oferta imedita de a canta alaturi de Jeff Beck,unul din idolii sai.Jennifer a aparut in total pe 3 albume Michael Jackson si pe 2 albume Jeff Beck.


Jennifer a fost de asemenea una dintre cele mai apropiate persoane ale lui Michael,una de care s-a apropiat si cu care s-a creeat o relatie stransa de prietenie.A declarat de asemenea ca Michael a fost persoana datorita careia a reusit sa-si cumpere o casa.

Dupa toate acestea putem spune ca Jennifer este cu adevarat una din reginele muzicii,una din singurele care au reusit sa stapaneasca chitara.


2 comentarii:

  1. Vai, niciodata nu stiam cum o cheama pe tanti asta. Mereu eram fascinat de coafura ei si felul in care manuieste chitara in concertele lui Michael...|Mersi, pot sa mor fericit!

    RăspundețiȘtergere