miercuri, 18 aprilie 2012

Sex,Drugs and Rock N'Roll:Cand viata personala umbreste o cariera de 58 de ani sau povestea lui Jerry Lee Lewis:

Cu o cariera inceputa in ’54 si pana astazi,Jerry Lee Lewis,unul din primii cantareti rock n’roll ai lumii nu a iesit in evidenta prin costumatii excentrice sau declaratii acuzatoare ci s-a rezumat la o energie iesita din comun care l-au plasat printre nume mari ale vremii fiind,cu siguranta unul din veteranii rock n’roll’ului,unul dintre intemeietorii acestuia si genul acela de artist care merita mult mai mult decat o strada cu numele lui.

Abia la 5 ani de la inceputul carierei s-au aflat anumite lucruri despre viata persoanala a lui,in acele vremuri aceste “picanterii din familie” nefiind atat de importante.Pana azi,Lewis are sa numere 7 mariaje dintre care unul cu verisoara sa,fapt ce a socat intr-o oarecare masura opinia publica.

Nascut pe 29 Septembrie in 1935 intr-o familie saraca in Lousiana(strada pe care s-a nascut avea sa fie denumita dupa el)a invatat pianul de la verii sai,chitara electrica sau tobele nu erau un ideal in acele zile.Mai tarziu loviti de nebunia Power Flower si anii ’70,Jerry Lee Lewis este unul din primii cantareti rock n’roll care l-a tinut asa cum era(in acea vreme).Cu melodii ca “Whole Lotta Shakin’ Going On” sau “Great Ball of Fire” putem spune ca 1957 a fost anul lui,modul in care interpreta melodiile la pian stand cat mai putin pe scaun este inconfundabil.

Abia in 1958 s-au facut cunoscute anumit detalii din viata lui,detalii care i-au compromis simtitor cariera in acea perioada.Lewis se afla in Anglia in timpul turneului mondial cand Ray Berry a scos la iveala anumite “secrete” bine ascunse din viata lui Jerry.Pe cand avea doar 22 de ani acesta s-a casatorit cu Myra Gale Brown care avea doar 13 ani si era verisoara sa de gradul I(reprezentantii si el insusi au infirmat cele spuse de jurnalist,declarand ca Myra avea 15).Dar Myra nu avea sa fie prima sa sotie,ci mandra nevasta cu numarul 3,Jerry fiind prima data casatorit la doar 14 ani,declarand intr-un interviu din ’78 pentru revista People ca prima lui nevasta era mult prea batrana pentru el,avand 16 ani.Cand a intrat in casatorie cu Myra,Jerry avea deja 2 copii,facand inca 2 cu aceasta dupa un mariaj de 13 ani,al doilea cel mai lung,avand de asemenea o a doua ceremonie,la momentul in care s-au casatorit el fiind in proces de divort cu Jane Mitchum

Dupa ce s-au aflat toate acestea despre el,turneu mondial a fost anulat dupa doar 3 concerte,odata intors in America,fanii si persoane apropiate din lumea muzicii si chiar si din familie i-au intors spatele,melodiile lui fiind scoase total din grila radio,aproape disparand de pe piata muzicala.Dupa ce a pierdut contractul cu Sun Records si jurnalisti de mana a doua foloseau versuri din melodiile lui(referitoare la fete tinere)ca subiect de batjocura,Alan Freed a fost singurul acre l-a mai sustinut pana a fost si el scos de la radio pentru neplata anumitor datorii.

Lewis nu s-a lasat inca si nu a renuntat la relatia sa cu “verisoara”,chiar daca toata lumea era impotriva lor.A lansat melodii ca “Sweet little sixteen”,”What’d I say” sau “Good Golly Miss Molly” si a inceput sa isi recapete usor usor notorietatea in Europa,mai ales in Germania si UK.

Daca e sa ne intoarcem la viata lui de familie din nou,am putea spune ca a mers pe un fagas normal pana a divortat si de Myra in Octombrie ’71,avand si cu aceasta 2 copii(in total 4 pentru cei care au pierdut sirul).Aparent,dupa ce a divortat de Myra,viata sa persoanala a fost plina de ghinioane,cea de’a 4’a sotie murind inecata in piscina dupa un mariaj de 12 ani incheiat in August ’83.Din nou,a 5’a sotie,Shawn Stephens a murit dupa o supradoza de morfina,au fost castaoriti timp de 3 luni.In August ’84 avea sa se casatoreasca cu Kerrie McCarver cu acre a avut cel mai lung mariaj,de 20 de ani si un copil,au divortat in 2004.Pe 9 Martie 2012 s-a casatorit cu cea de’a 7’a sotie,Judith Brown.

Lewis a avut in total 5 copii dintre care unul a murit inecat intr-o piscina la varsta de 3 ani(moarte accidentala),altul a facut accident de masina pe cand avea 19 ani si a murit.In prezent mai are 2 copii in viata,un baiat si o fata.

Cam asa arata o cariera de succes umbrita de un incident “socant” pentru publicul larg…


3 comentarii:

  1. am o intrebare. stiu ca nu tine de rubrica aceasta dar ma intereseaza raspunsul :D. cu tricouri cu formatii de trupe rock poti merge si la scoala ? si nu in sensul ca sa vada lumea ca tu esti rocker ci doar de placere si un oarecare respect pt trupa preferata. scuze pt. rubrica la care am postat comentariul: D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti merge cu triocuri cu trupe oriunde fara sa cazi in penibilul de "sunt rocker,deci arat".Acum depinde in ce clasa esti si de profesori mai ales.Pana anul trecut cand o aveam pe fosta diriga puteam merge cu tricouri cu trupe fara probleme,acum(fiind in generala)uniforma este obligatorie si chiar daca nu am imbracat in viata mea o bluza alba sau vesta aia verzuie daca te vad cu triocuri cu trupe te dau afara.
      Atata timp cat tine de tine si poti alege,da,evident poti merge la scoala in triocuri cu trupe.

      Ștergere
    2. mersi mult pt. raspuns. noroc ca noi nu avem uniforma

      Ștergere