marți, 11 decembrie 2012

Behind the scenes(names):De unde provin numele trupelor?Parte.4




Behind the scenes(names):De unde provin numele trupelor?Part.3:
 http://warandriot.blogspot.ro/2012/12/behind-scenesnamesde-unde-provin-numele_9.html
Behind the scenes(names):De unde provin numele trupelor?Part.2:
 http://warandriot.blogspot.ro/2012/12/behind-scenesnamesde-unde-provin-numele_7.html
Behind the scenes(names):De unde provin numele trupelor?Part.1:
 http://warandriot.blogspot.ro/2012/12/behind-scenesnamesde-unde-provin-numele.html
 
Part.4: 
69.Led Zeppelin:Intr-o discutie cu Keith Moon,acesta i-a spus lui Jimmy Page ca sunt noii Yardbirds iar Led Zeppelin “Will go over like a lead balloon.”.

70.Lynyrd Skynyrd:Denumirea trupei este o adaptare a numelui profesorului de sport pe care fratii Zant l-au avut in liceu,Leonard Skinner.Acesta este mentionat si in cantecul “Hello Muddah,Hello Faddah”.

71.Meat Loaf:Michael Lee Day a primit porecla “Meat Loaf” in liceu de la antrenorul sau de fotbal care obisnuia sa faca misto de obezitatea lui.

72.Megadeth:Cea mai cunoscuta dintre teorii ramanea cea conform careia Mustaine a citit un articol intr-un ziar al carui titlu era “Many die in a megadeth”,ideea de moarte in masa i-a suras,vrand ca melodiile lui sa aiba acelasi efect(intelegi voi ce vreau sa zic).

73.Metallica:Brian Slagel,un prieten bun de-al lui Lars se hotarase sa-si deschida o revista,avea de ales intre numele Metallica si Metal-Mania,in aceasi perioada Lars era dornic de afirmare intr-o trupa.Intr-un final Slagel a luat Metal-Mania si Ulrich Metallica.

74.The Misfits:Chiar daca numele trupei se potriveste manusa cu caracterul membrilor sai nu aceasta reprezinta originea lui,se pare ca Glenn Danzing,solistul trupei pentru 7 ani avea o obsesie cu ultimul film in care a jucat Marilyn Monroe,The Misfits.

75.The Mothers of Invention:Trupa lui Frank Zappa s-a numit intial The Mothers,dar datorita probabilei interpretari gresita a acestui nume,casa de discuri a hotarat sa adauge si “Of Invention” la sfarsit.

76.Motley Crue:Inainte sa fie o trupa,Mick Mars era intr-un bar cu niste prieteni,la un moment dat a intrat cineva inauntru si a spus “Well isn’t that a motley looking crew?”,Mick a notat imediat si l-a folosit mai tarziu ca nume pentru trupa.

77.Motorhead:In Anglia,Motorhead e oarecum sinonim cu viteza,nebunie,forta.Nu e prea greu de deslusit de ce o trupa de speed metal se numeste astfel.

78.Nickelback:Mike,bassistul a muncit inainte de ase apuca de muzica la Starbucks,unde avea mereu sa dea rest clientilor-“give a nickel back”.

79.Nirvana: “Nirvana means complete and total bliss. That is what punk rock means to me.”~Kurt Cobain.

80.Oasis:Conform DVD’ului in care ne este povestita cariera lor,trupa a fost numita dupa barul in care Liam Gallagher l-a intalnit pe John Lennon.

81.Pantera:Numele trupei provine de la o masina italiana de viteza mare.Pana la urma asta vor sa exprime;putere,autoritate.

82.Pearl Jam:Eddie Vedder le-a vandut ani la rand intervievatorilor povestea cu matusa Pearl,poveste neadevarata de altfe,tot el a spus ca numele trupei nu are o inseamnatate aparte,au cautat mult timp o combinatie de doua cuvinte care sa sune bine.Si in final au gasit-o,Pearl Jam.

83.Pink Floyd:Dupa multe teorii ale conspiratiei si mesaje “ascunse” in cele doua cuvinte ce formeaza numele uneia dintre cele mai bune trupe din istorie,povestea adevarata ramane totusi cea conform careia numele lor provine din combinatia Pink Anderson si Floyd Council,doi cantareti de blues.

84.The Pixies:Una din putinele trupe a carui nume nu a venit dupa o lupta interminabila intre membrii formatiei si casele de discuri sau producatori;Joey Santiago pur si simplu a luat un disctionar si l-a deschis la pagina al carui prim cuvant era Pixies.How f*cking simple is that?

85.Poison:Dupa ce au inceput ca o trupa de cover-uri numita Paris,Michaels a auzit la radio un preot care spunea ca rock n’roll-ul “infecteaza” populatia(New Rock N’Roll is poisoning the world.)asa ca s-au gandit ca nu e destula otrava in lume si s-au gandit sa o faca si ei.

86.Queen:Se spune ca Freddie a venit cu acest nume dupa ce nu a fost tocmai multumit de cele propuse de Roger si Brian.Acesta cauta un nume regal,pompos si care sa se potriveasca cu versurile si melodiile sale.

87.R.E.M:Intr-un interviu acordat pentru MTV,membrii trupei au spus ca R.E.M inseamna “Rapid Eye Movement”.

88.Radiohead:Dupa ce s-au numit On A Friday,prescurtarea OAF li se parea ca suna ciudat asa ca si-au schimbat numele in titlul unui cantec din repertoriul trupei Talking Heads,”Radiohead”.

89.Rammstein:Si aici exista doua variante:
1.Cea mai cunoscuta ramane cea conform careia numele a fost ales dupa un accident de avion in care au murit multe persoane “ramstein air base”
2.In traducere directa ar inseamna “a arunca o piatra” Ramm=a arunca,Stein=Piatra,stone.
3.A fost numita dupa un brand de bere.

90.Ramones:Inainte de a devenii mai mult decat faimos,Paul McCartney mai folosea si numele “Ramone” ca nume de familie,Dee Dee,mare fan The Beatles a auzit despre asta intr-un interviu si s-a hotarat sa si-l insuseasca.

91.Red Hot Chili Peppers:Cum o trupa cu un nume atat de...divers nu putea scapa de nenumaratele ipoteze,nu putem bucura si de aceasta data de mai multe variante:
1.Numele descrie pur si simplu stilul lor muzical nu chiar atat de “confortabil”.
2.Numele a rezultat dupa ce au combinat denumirile a doua baruri “Red Hot Peppers” si “Chili Willie”.Dar daca e sa ne luam dupa biografia lui Anthony Kiedis,Chili Willie si-au cerut drepturile de autor cand nu ei erau defapt adevarata sursa de inspiratie.

Ultima pare din aceasta editie Behind the scenes va fi postata pe data de 15 Decemebrie.

P.S:Tocmai am ajuns la 600 de postari! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu