vineri, 7 decembrie 2012

Behind the scenes(names):De unde provin numele trupelor?Part.2



Behind the scenes(names):De unde provin numele trupelor?Part. 1: 
http://warandriot.blogspot.ro/2012/12/behind-scenesnamesde-unde-provin-numele.html

Behind the scenes(names):De unde provin numele trupelor?Part. 2:

23.Blue Oyster Cult:Numele initial al trupei a fost Soft White Underbelly;Adevarata origine a numelui Blue Oyster Cult ramane,insa necunoscuta chiar si azi.Puteti crede oricare din urmatoarele variante,una dintre ele ne spune ca a fost numita dupa berea lor favorita,Blue Oyster si cealalta ca managerul lor din acea perioada Sandy Pearlman a combinat denumirea unei retete culinare cu(,)cuvantul “Cult”.

24.Bob Dylan:Cum numele sau real,Robert Zimmerman era prea lung si el era un mare fan Dylan Thomas,s-a gandit ce are de pierdut daca isi incearca norocul.Se pare ca a avut doar de castigat...

25.Bono:Solistul U2,Paul Hewson s-a autonumit “Bono” dupa ce a vazut un magazin in Dublin pe a carui usa scria “Bono Vox”.

26.Bon Jovi:Probabil nici nu mai trebuie discutata originea numelui acestei trupe,dupa ce Jon si-a schimbat numele de scena din Bongiovi in Bon Jovi(pentru a fi mai sonor si mai usor de pronuntat),trupa a preluat si ea acest nume la indemnul managerului lor.

27.The Byrds:Ca si in cazul trupei Aerosmith,membrii acesteia au cautat un  nume care sa exprime libertatea,puritatea si spiritul mereu tanar,astfel au venit cu “The Birds” pe care l-au modificat in prealabil,posturile de radio spunand ca au facut miscarea asta doar pentru a-i induce in eroare.

28.The Cars:O alta trupa care a folosit un nume simplu dar simbolic,un semn al libertatii,tineretii si a vietii de noapte,lucurile care ii defineau pe baieti in acea perioada.O alta legenda urbana spune ca,in timp e concertau in America de Sud masina le-a fost distrusa de catre fani,incidentul fiind mai mediatizat decat concertul in sine numindu-i “The Cars”.Si cum doua varianta nu erau de ajuns,o a treia ceva mai normala ne spune ca si-au ales numele in cadrul unul concurs la un radio local din Boston in cadrul caruia i-au lasat pe fani sa le aleaga cel mai bun nume.

29.Cheap Trick:La inceput de cariera,membrii trupei apareau pe scena imbracati ca idolii lor,de fiecare data diferit,faptul ca nu aveau o imagine proprie li se parea un “Cheap Trick”.

30.Chicago:Numele original al trupei era The Chicago Transit Autority,dar odata cu succesul dobandit acesta a devenit “ciudat” penttru o trupe,publicul incepand sa creada ca erau un fel de politie.Odata cu scurtarea numelui,ramanand doar cu Chicago,acestia au castigat si mai multa notoritate,atat de multa incat toate albumele lor s-au numit astfel,fiind numerotate.

31.The Clash:Un cuvant des folosit in stirile tabloidelor britanice din acea vreme era “Clash”,un fel de “senzational” pentru Diaconescu in ziua de azi.De asemenea,o stire aparuta despre falsa apocalipsa din ’77 ar fi avut ca titlu “Two Sevens Clash”,aceasta fiind o presupusa sursa de inspiratie pentru ei.Totusi povestea oficiala a numelui uneia dintre cele mai mari trupe punk din istorie ramanea cea conform careia,dupa venirea tobosarului Terry Chimes acestia si-au schimbat numele din 101’ers in The Clash datorita folosirii excesive a acestui cuvant in stirile din cele mai importante ziare ale vremii.

32.Cream:Nu stim exact daca membri trupei sau managerul lor din acea perioada a ales acest nume dar stim de unde provine.Eric Clapton,Ginger Baker si Jake Bruce erau unii dintre cei mai buni muzicieni la acel moment,fiind in toate top’urile,”crema” muzicii de calitate cu siguranta,numele trupei fiind unul mai mult decat sugestiv si modest.

33.Creedence Clearwater Revival:Probabil singurul nume a carei origine reiese din urma unei ipoteze adevarate;CCR si-au “primit numele” dupa ce au combinat un brand de bere si numele de familie a unui prieten apropiat.

34.The Crickets:Mai mult discutati ca fiind sursa de inspiratie pentru Beatlesi decat pentru propriul nume,povestea acestuia poate fi considerata una amuzanta;in timp ce inregistrau niste cantece in garajul lui Buddy Holly,un greiere se auzea pe fundal.

35.The Cult:The Cult au trecut prin trei schimbari majore pana sa se hotarasca asupr acestui nume.Prima data s-au numit Southern Death Cult,dar din motive de copyright au fost nevoiti sa renunte,mai apoi doar Death Cult ca in final sa ramana la The Cult.Simplu si la obiect.

36.The Cure:La inceputul carierei,baietii au inregistrat un demo pentru o piesa numita “Easy Cure”,nume pe care l-au preluat si pentru trupa.In ’78 au semnat primul contrat cu o casa de discuri,acela a fost momentul in care au fost nevoiti sa treaca de la Easy Cure la simplu The Cure,dar Robert Smith sustine ca acesta nu are vreo inseamnatate aparte “I would have name the band 'Psychotherapy' if it was the case.”

37.David Bowie:Pe numele sau adevarat David Jones,Bowie s-a vazut nevoit sa-si schimbe numele de scena pentru a nu fi confundat cu solistul trupei Monkeys.Acesta i-a spus lui Marc Bolan,solistul T.Rex cu care era bun prieten ca isi cauta un nume taios ca un cutit si ca Mick Jagger ii suna foarte bine.Acesta fiind luat deja,Bolan i-a propus Bowie,numele unui cutit de vanatoare cu lama foarte subtire.

38.Deep Purple:Atunci cand s-au hotarat sa ia cu asalt industria muzicala,membrii trupei nu se puteau hotari asupra unui nume,osciland intre Roundbout si Deep Purple.Au decis sa se numeasca Roundabout dar si-au schimbat alegerea cu putin timp inainte sa semneze primul contract cu o casa de discuri.”Deep Purple” era cantecul favorit al mamei lui Ritchie Blackmore.

39.Def Leppard:Inca din scoala generala,baietii erau interesati de muzica.Acestia repetau dupa posibilitati in subsolul casei lui Joe Elliot.Intr-o zi,acesta a strigat-o pe mama sa pentru a-i spune ca au gasit un nume pentru trupa,The Leopard,mama lui spunand “Well, you're going to be a bunch of deaf leopards if you keep playing that loudly.”

40.Deftones:O alta trupa care n-a scapat de numeroase ipoteze legate de nume este Deftones:
1.Prima data s-au numit Steftones dar li se parea un nume mult prea “sexual” asa ca l-au schimbat in Deftones.
2.Intr-un interviu acordat acum 3 ani,au declarat ca unul din criteriile dupa care si-au ales numele provine de la Def Jam Label.

41.Depeche Mode:Dave Gahan a vazut acest nume intr-o revista de moda franceza inca de pe vremea cand era in liceu,dupa ce toti membrii au cazut de acord ca acesta suna bine,trupa avea un nou nume.Cand un reporter de la MTV i-a intrebat daca stiau ca “Depeche Mode” inseamna “Latest fashion” au spus ca habar n-aveau.

42.Dire Straits:Dupa ce si-au petrecut inceputurile muzicale sub denumirea de Cafe Racers cantand jazz,trecerea la muzica rock si anii ’70 le-a adus un impas financiar si o denumire care sa il defineasca cat mai bine,Dire Straits.

43.The Doors:Si  in legatura cu originea acestui nume exista doua ipoteze din care putem alege,amandoua lafel de filozofice:
1.Jim Morrison,din totdeauna artist,cititor inrait si fire boema a ales numele trupei dupa un citat de-al lui William Blake “If the doors of perception were to be cleansed every thing would appear to man as it is, infinite.”
2.Numele trupei a fost inspirat de titlul cartii The Doors of Perception,scrisa de Aldous Huxley.

44.Dream Theatre:Nu se stie exact cum au ajuns la acest nume,dar stim ca au facut-o la sugestia tatalui lui John Petrucci,inspirat probabil de teatrul vechi langa care a trait toata viata.Prima data,trupa s-a numit Majesty,dar,dupa ce au intampinat probleme legale cu trupa Rush,acestia avand un cantec intitulat lafel s-au gasit nevoiti sa il schimbe.

45.Duran Duran:Dupa ce numele RAF(Royal Air Force)nu li s-a mai parut destul de bun dupa ce au simtit succesul,baietii s-au inspirat din filmul Barbarella al carui personaj pricipal era Dr. Durand Durand.Acestia au facut o intelegere cu producatorii filmului si pentru perioada trupa era un tribut adus acestuia.

Partea a 3-a va fi postata maine.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu