joi, 19 mai 2011

Sarbatoritii zilei:Dusty Hill(ZZ Top),Phil Rudd(AC/DC)

Dusty Hill:
Joseph Michael "Dusty" Hill s-a nascut pe data de 19 Mai,1949 in Dallas,Texas,USA.
Dusty face parte dintr-o familia in care muzica era foarte importanta si in care fratele mai mare si mama i-au insuflat aceasta pasiune.Mama sa era talentata si asculta nume grele ale muzicii rock ca Elvis Presley sau Little Richards.Chiar el a spus ca una dintre cele mai mari influente muzicale si intr-un fel idolul sau a fost mama sa.Dusty isi aminteste cum el si fratele sau imparteau dragostea fata de muzica si despre cum se "intelegeau" cei 2 si depsre prima chitara:
"
When I was eight I got a guitar for Christmas. Rocky got a bicycle. We did a swap: Rocky learned to play guitar, I almost broke my neck."
Rocky a format The Starliners care s-a transformat in The Deadbeats pentru care aveau "de toate" mai putin bassist,loc pe care l-a ocupat Dusty iar la varsta de 13 ani a avut ocazia de a canta cu Freddie King.
"I'd played with guitarist Freddie King a long time ago, and had the opportunity to play with a horn section, and that was a gas; I love 'em, they're just like background singers. But you obviously have to adapt your playing when you're playing with five, six pieces. Three piece, instead of being a problem, is more free and natural to me. I don't have so many instruments to contend with."
In 1968 trupa decide sa se mute in Hudson cand Rocky paraseste trupa.Acolo il intalnesc pe Billy Gibbons si formeaza celebra trupa ZZ Top.
"Since I play in a three-piece group, my job is not to play too much, but you still have to play all the time. I've always loved Thelonius Monk and that style of playing as he moved around on the keyboard in a mesmerizing manner. The zz style maintains a hard-edge low register, preferring staying way down, there in a low register for a solid foundation, then move in and around with extra sauce. With the songs on 'Eliminator', it's all about time, tuning, and simplicity. That's the badboy tuff-stuff... that's enjoyable."

Phil Rudd:
Phillip Hugh Norman Rudd s-a nascut pe data de 19 Mai 1954 in Melbourne,Australia.In adolescenta a facut parte din mai multe trupe locale din Melbourne dintre care Rose Tattoo cu care a lansat Something to say.In 1974 si-a incercat norocul la auditiile pentru "rolul" de tobosar in trupa AC/DC.L-a intrebat pe bassistul trupei din care facea parte atunci,Geordie Leach sa vina cu el dar acesta a refuzat.A fost acceptat imediat si din acel moment era un membru AC/DC.S-a integrat imediat si se puteau numii o trupa in adevaratul sens al cuvantului.In 1980 Bon Scott moare si Phil sufera foarte mult,fiind prieteni buni iar probleme in trupa apar.Il coopteaza pe Brian Johnson cu care inregistreaza succesul Back in Black.A continuat cu trupa chiar daca atmosfera nu era una foarte placuta.Au lansat Flick of the Switch in 1983 si imdiat dupa lansare Phil este inlocuit de Simon Wright.Dar se pare ca moarte lui Bon Scott nu era singura problema a lui Phil.Drogurile si alcool'ul au contribuit enorm de mult iar conflictele cu Malcom au jucat si ele un rol important.Se pare ca plecare lui din AC/DC a fost mai mult o gura de aer pentru ca el:
"I raced cars, flew helicopters, became a farmer and planted some crops. I lived in New Zealand which was great; nice and quiet with nobody bothering me."

Dar a continuat s acante la tobe(prima pasiune nu se uita niciodata:))).In truneul din 1991 AC/DC pentru albumul The Razors Edge in Noua Zeelanda i-au cerut lui Phil sa se intoarca si spre surprinderea lor,a acceptat si a fost reangajat.Pe 1 Decembrie 2010 au fost gasite 25 g marijuana pe vasul lui din Noua Zeelanda.Acest fapt a cauzat prezenta lui in turneul din acel an.

4 comentarii:

  1. În primul rând, LA MUUUUUUUUUUULȚI ANI LOR!
    În al doile rând, FELICITĂRI ȚIE pentru cele peste 20.000 de vizualizări >:D<
    Cum zic englezii, keep up the good work! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @a
    Multumesc frumos>:D<
    Of Course,darling!

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani amandurora! Stiai ca Billy si Dusty au primit o oferta de la Gillette sa se barbereasca in direct? Ar fi primit 1 milion de dolari fiecare :)). o ricum la banii lor, nu cred ca ar fi meritat. Si inca o chestie, stiai ca ZZ Top mai e numita si That Little Ol' Band from Texas?

    RăspundețiȘtergere
  4. @Maverick
    De Little Ol' Band from Texas stiam de aia barbieritu' nu stiam:))
    Si cum ai zis si tu...la bani lor:-je ca si cum l-ai pune pe Slash sa se cheleasca:|

    RăspundețiȘtergere