vineri, 13 ianuarie 2012

Always in Charts:Bruce Springsteen-The Wrestler:


Dupa cum majoritatea dintre voi stiti,una dintre cele mai mari pasiuni ale mele pe langa muzica buna si Fuego(gluma proasta)este wrestling'ul si tot ce are legatura cu el.
Wrestling'ul ca sport,nu ca show.
Unul dintre cele mai bune filme lansate dupe '00 si cu siguranta cel mai bun film din 2008 pana acum are si un soundtrack pe masura.
Cu Mickey Rouke in rolul principal si Marisa Tomei in rolul fufei care atrage privirile celor total pareleli cu povestea puternica din spatele peliculei,The Wrestler este un mic punct de referinta la ceea ce a avut o legenda ,cum a pierdut tot si cum incearca din rasputeri sa refaca relatia cu fiica sa,sigurul lucru care i-a mai ramas,sa nu se lase batut de boala si trage cu dintii de cea mai mare pasiune a lui pana in ultima clipa de viata.
L-am urmarit de 5 ori,am plans de 15 ori si pot spune cu mandrie ca este singurul film la care am varsat vreo lacrima(pentru cei care l-au vazut inteleg de ce,pentru cei care nu va urez vizionare placuta).
Nu trebuie sa fi vreun cunoscator sau fan inrait al acestui sport,trebuie doar sa ai puterea de a intelege toata actiunea si sa transpui acele sentimente pe povestea ta de viata,pe ceea ce vrei sa realizezi tu,pe visele tale si cum trebuie sa lupti pentru ele.
Pe langa toate aceste detalii cinematografice superbe are si o lista de melodii bine puse la punct care fac si deliciul auditiv,nu doar vizual.
Putem auzi melodii ca "Round and Round"(Ratt),"Don't know what you got 'till is gone"(Cinderella),"Balls to the wall"(Accept),"Sweet Child O'Mine"(Guns N'Roses) sau "The Wrestler",Bruce Springsteen,cantec scris e Bruce la cererea persoanala a lui Mickey,crezand ca este cel mai potrivit pentru asa ceva,acesta i-a cerut cateva detalii despre viata personajului din film si ce a iesit poate fi auzit mai jos,un cantec pe care il poti cataloga drept "minunat" fara prea multa cunostiinta in domeniu.
Dupa aceasta compozitie,Springsteen s-a ales cu un Grammy si cu multe felicitari din pareta celor mai mari actori,regizori si critici,dupa scena finala,ce-i drept este cel mai potrivit cantec.
Videoclipul a fost filmat intr-o sala de box din New Jersey si trebuie sa recunosc ca Bruce arata chiar bine si s-a intergrat perfect in "rolul" pe care a trebuit sa il joace pentru cateva minute.
Iubesc la nebunie un cantec simplu,o compozitie simpla,o chitara plina de sentiment si o voce care te inteapa cu 1000 de trairi pe minut,un cantec care exprima ceva,acest cantec exprima multe,al naibii de multe.

Un film superb cu o coloana sonora superba...

Versuri:

Have you ever seen a one trick pony in the field so happy and free?
If you've ever seen a one trick pony then you've seen me
Have you ever seen a one-legged dog making its way down the street?
If you've ever seen a one-legged dog then you've seen me

Then you've seen me, I come and stand at every door
Then you've seen me, I always leave with less than I had before
Then you've seen me, bet I can make you smile when the blood, it hits the floor
Tell me, friend, can you ask for anything more?
Tell me can you ask for anything more?

Have you ever seen a scarecrow filled with nothing but dust and wheat?
If you've ever seen that scarecrow then you've seen me
Have you ever seen a one-armed man punching at nothing but the breeze?
If you've ever seen a one-armed man then you've seen me

Then you've seen me, I come and stand at every door
Then you've seen me, I always leave with less than I had before
Then you've seen me, bet I can make you smile when the blood, it hits the floor
Tell me, friend, can you ask for anything more?
Tell me can you ask for anything more?

These things that have comforted me, I drive away
This place that is my home I cannot stay
My only faith's in the broken bones and bruises I display

Have you ever seen a one-legged man trying to dance his way free?
If you've ever seen a one-legged man then you've seen me



The Wrestler-Trailer:


Un comentariu: