luni, 9 ianuarie 2012

Sid and Nancy:Love Kills


In '86 a fost lansat filmul biografic a relatiei mai mult decat mediatizata dintre bassistul trupei Sex Pistols si o groupie care s-a demonstrat a fi ceva mai mult.
Povestea dintre cei doi este mai mult decat cunoscuta:Pe data de 12 Octombrie 1978,dupa o relatie bazata pe heroina,bautura si sex Sid o injunghie pe Nancy,cateva luni mai tarziu se sinucide.
Filmul in care Sid este interpretat de Gary Oldman(care si-a jucat rolul extraordinar,fiind si o asemanare uimitoare intre el si Vicious) si Nancy Spungen de catre Chloe Webb este o ecranizare aproape de perfectiune a vremurilor acelea,heroina care se batea cap in cap cu bautura si o relatie rasarita parca de nicaieri intre un pusti aspirant la celebritate si o blondina in cautare de distractie care il invanta cum si cu ce se mananca heroina.
Totul se imbina perfect cu decorul,scenele de sex mai mult decat reale si profesionalismul celorlalti actori.
Vicious vrea sa renunte la viata alaturi de trupa si sa plece singur in cariera cu Nancy pe post de impresar,dar la acel moment amandoi erau dependenti de heroina.Din acel moment nimic nu mai merge bine si Spungen cade intr-o depresie puternica implorandu-l pe Vicious sa o omoare.
El ii spune ca trebuie sa renunte la dorguri iar ea innebuneste,dupa aceea toate iau o intorsatura stranie...
Desi a avut un box office de aproape 3 mil. $ si bugetul a fost de 4 mil., a fost votat unul dintre cele mai bune filme biografice ale tuturor timpurilor,alaturi de cele despre Jim Morrison sau Johnny Cash.

Ar fi multe de spus,dar cum cel mai bun juriu este publicul va las pe voi sa judecati inaltimea la care se ridica acest film.

Vizionare placuta!


5 comentarii:

  1. De cateva zile ma tot gandesc la ce filme sa aleg sa ma uit si nu ma gaseam(nici eu nu prea stiu cauta, ce-i drept, sau poate sunt doar lenesa). Asa ca, merci de sugestie!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Innocent Phantom
    Probabil nu este genul tau,dar iti pot recomanda o serie extraordinare de filme thriller cu Anthony Hopkins in rolul lui Hannibal Lecter,toate cele 5 in care l-a interpretat sunt superbe.
    Plus The Wrestler cu Mickey Rouke,care combina foarte bine rock'ul cu una din primele mele pasiuni:">.
    Si daca nu esti adepta acestor genuri Mr. and Mrs. Smith cu Jolie si Brad Pitt este chiar bun.
    Doar asa ca niste sugesti...

    RăspundețiȘtergere
  3. Filmul este foarte bun,unul din preferatele mele de altfel.

    RăspundețiȘtergere
  4. @AnaisC.
    M-am uitat la tot filmul, este chiar pe gustul meu, deja i l-am recomandat unei prietene. Si m-a tinut vreo trei ore sa ma uit la el, cum imi placea ceva mai puneam odata(asa fac mereu):)) Iar actorii intr-adevar si-au intrat foarte bine in rol. Asa ca iti mai multumesc odata:)). O sa ma uit si la celelalte filme pe care mi le-ai sugerat, sper ca imi vor placea:)

    RăspundețiȘtergere