sâmbătă, 30 martie 2013

Fenomenul like-urilor primite pe fundite si ochi frumosi sau cum sa devii celebru in timp ce nimeni nu te cunoaste




Cred ca a trecut un an de cand mi-am luat inima in dinti si am acceptat Facebook-ul ca pe un mod de promovare numai bun pentru blog si chiar daca mi-am mentiunt promisiunea facuta de propria persoana de a nu petrece mai mult timp decat cel necesar pentru verificarea stasticilor pe reteaua de socializare mai sus mentionata,atat cat a fost mi-a ajuns pentru a-mi da seama de ce numesc unii Facebook-ul "nociv"(printre care si eu,simplul fapt ca a devenit popular intr-un timp atat de scurt fara a oferii nimic palpabil sau de folos era cel putin dubios).Nu am vrut sa gasesc decat un alt mod de promovare pentru blog si nu sa fiu invdata de cereri fara rost pentru diferite jocuri sau de prietenie din partea unor persoane care traiasc in celalalt capat al lumii,lucuri la care m-am adaptat si pe care le-am primit ca atara,dar cu un lucru nu ma pot obisnui si nu o voi face niciodata;paginile pe Facebook.
Mi se pare normal,atat cat ai un domeniu de activitate cu "fani" sau un site pe care in manageriezi in mod curent si cu material de calitate sa doresti sa ti-l promovezi prin toate mijloacele posibile,dar paginile de Facebook cu un content numai bun de servit copiilor de 12 ani cu cont pe aceasta retea de socializare(sau oricare alta)care lucreaza la "Mama si tata acasa" sau la "Sex,droguri si ciocolata" si singura realizare pe plan profesional cu care se pot mandri este gradinita si aia presarata cu multe buline negre s-au inmultit vertiginos in ultima vreme si numarul de like-uri crescand in medie cu 200-500 pe zi pentru...absolut nimic.
M-am adaptat fenomenului "Bianca Dragusanu" pe toate posturile TV si am inceput sa foloesesc cutia cu imagini colorate doar pe post de suport de praf,am reusit sa trec auditiv relativ usor peste toate senzatille care au aparut peste noapte si toate fenomenele promovate pana peste poate de un Internet condus de oameni din ce in ce mai prost ca Harlem Shake sau Gangman Style m-am lasat rece,dar auto-transformarea unor copile de bani gata de 13 ani care "posteaza" de pe McBook-ul tocmai achizitionat de "tati" in "redactori" ma jigneste atat pe mine cat si domeniul in care activez de aproape doi ani jumate.
Doar daca te chinui sa faci articole de calitate si ai o documentare amanuntita chiar si de cateva zile pentru o singura postare pe care ai un numar maxim de 25 de vizualizari in timp de respectivele(de cele mai multe ori sunt fete)primesc 550 de like-uri la o imagine in care ni se prezinta o alta duduie neterminate ale carei oase gata sa-i patrunda pielea se impletesc senzational cu citatul profund despre viata,dragoste sau sinucidere din partea de sus a acesteia.
Cu siguranta v-au aparut la "sugestii" aceste specimene dezvoltate cu hormoni de crestere de catre mama si tata care le finanteaza ca fiind talentate in "ale scrisului"(nu scriu absolut nimic),pagini cu denumiri precum "Rahat cu pufarine" sau "Trag pe nas rahat tocat cu sclipici" care de cele mai multe ori sunt trecute la "persoane publice" si imaginea de profil exemplifica alti doi neterminati in timp ce cred ca si-o trag sau un celebru bot de rata(si asta cu "botul" de rata cred ca a fost inventata tot de specimenele care il poarta,rata avand cioc),asezonandu-si  numele paginii cu inimioare,o alternare de litere mari/mici,punctulete,ghilimele sau semne de punctuatie care formeaza diferite "fete".
Stiu ca nu merita atentia mea sau a oricarei alte persoane cu un gram de materie cenusie si ca orice reclama,atat negativa cat si pozitiva tot reclama este,dar vreau sa va intreb pe voi,cititorii mei care,impreuna cu mine de aproape 2 ani jumatate am reusit sa strangem un numar de vizualizari care reprezinta dublul numarului de like-uri primit de astfel de pagini in doar 2 luni;De ce primesc credit astfel de pagini?De ce primeste credit un material care a mai fost postat deja de 56 de ori pe alte 56 de site-uri diferite ca si cum ar fi original si de ce munca adevarata nu mai este apreciata in favoarea unei imagini cu un subiect demn de mintea lor postata undeva la un intreval de doua saptamani?

Astept un raspuns cat de cat favorabil si va rog,luati-ma incet,eu nu am tras rahat tocat cu sclipici pe nas,deci nu pot inteleg o propozitie de genul unui citat profund.Daca ati pune si o imagine ajutatoare cu un copil de care parintii si-au batut joc si l-au imbracat dupa "ultima moda" obligandu-l sa faca ciocul de rata sau/si sa arate semnul pacii in nestirea varstei,as fi mai mult decat recunoscatoare.

Pana la alte insemnari,Va BeSk MuLt MuLt dHe Thot!:X:***:X

Nu mi-a iesit,nu?Eh,asta e...nu toti avem "talent la scris".

7 comentarii:

  1. Rahat cu pufarine =))))))))) . Astfel de specimene mai sunt si pe youtube, copilitie de clasa a 5-a care ''dau lectii de machiaj '' si strang mii de like-uri pe facebook si cand ma gandesc ca sunt pagini care merita citite si cu greu trec de 100 de like-uri .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe Youtube trec deja in segmentul "divertisment",cel putin pentru o mare parte din public care refuza sa le ia in serios,dar paginile de acest gen de pe Facebook ma deranjeaza cu atat mai mult cu cat stiu cat munceste un blogger care primeste 30 de like-uri in doua luni.

      Ștergere
  2. Eu nu inteleg alt lucru (pe langa cele expuse de tine) si anume de ce pitipoancele care fac bot de rata in toate pozele pun la descrierea pozei nu vers din cine stie ce hit-uri de ultima ora??? Oare le face mai treny-flendy? Li se acorda mai multa importanta?
    Eu inca mai folosesc TV-ul la ceva bun...imi descarc filme de pe filelist mi le urc pe stick si ma uit la film pe televizor...epic!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasa "hit-urile" de ultima ora,da' cand le vezi pe alea care folosesc un vers de-a lui Cioran sau un citat de Martin Luther King iti creste tensiunea.

      Ștergere
  3. Anais, fenomenu de sclipici in ochi si bot rujat va exista mereu mai ales in scoli si licee, ca deh, are tata, mama, bunica, pisica, catelu, purcelu etc. bani, de ce sa nu arat cat is eu de "Sacsoasa" ca sa "Moara dusmanii mei de ciuda".
    Totusi sunt si zdrahoance de se cutremura pamntu' cand trec (sa nu ma intelegi gresit nu am nimic cu persoanele grase atat timp cat nu-s genul de persoane mentionate de tine mai sus), imbracate in licra de se vede fiecare sunca, ceafa de porc, in parte, care se dau cu "gloss" musai stralucitor de-ti trebuie ochelari de soare si culori stridente pe la ochi de le vezi din avion. Care culmea culmilor (ma refer la zrahoancele imbracte in licra) poarta chestia aia microscopica numita de mine chilot-ata-in-cur, recunoscuta si cu numele traditional de tanga sau moartea barbatilor/baietilor.
    Totusi in postare ai uitat sa mentionezi de analfabetismul inaintat a unor persoane de genul acesta care vor "excursi" si "poiezi" si lista cu prostii poate continua. Oricum cel mai importat e sa nu le dai atentie, caci asta doresc ele si cum fac eu celora din clasa care au asemenea sclipiciozitate (e de gradinita dar e o satisfactie imensa cand vezi) le pui piedica si isi pierd pentru cateva secunde memorabile, acel bat. infipt, din anus sau gratia lor suprema de a merge cracanate pe tocuri inalte (ma refer la tocuri gen 15-20 cm).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In postarea precedenta nu am vorbit neaparat de fenomenul care s-a extins alarmant de mult si a pus stapanire pe 75% din adolescente in ultimii 3 ani,m-am referit exclusiv la paginile create de acestea pe facebook,modul in care cred ca sunt redactori la o foarte bine cotata revista de scandal eventual si atentia care li se acorda.Am renuntat de un an cred sa mai scriu despre cele la care te referi tu,sunt o cauza absolut pierduta.

      Ștergere
    2. Inteleg,dar cred ca aceste pagini "fenomenale" de scandal, pupincurism (Daca vrei iti pot arata cateva dintre aceste pagini unde oamenii ii ridica in slavi pe niste oameni de rand pentru ca vai tu, sunt buni la suflet etc) e precum momentul cand a aparut Bieber. Sau cel putin cred. Era mare valva pe net cu ala si pe TPU era o mare rascola contra acestui specimen de om/animal/extraterestru aparut.
      Sunt curioasa totusi ce fel de "lucruri" daca pot fi numite asa, vor mai aparea de-a lungul anilor.

      Ștergere