joi, 31 martie 2011

Sarbatoritul zilei:Angus Young(AC/DC)


Astazi,pe data de 31 Martie avem 1 sarbatorit!
Nu am cum sa incep cu locul nasterii,data nasteri si numele complet al sarbatoritului de azi fara sa spun cateva cuvinte despre acest "geniu cu chitara".Un maestru in adevaratul sens al cuvantului si putini chitaristi,tobosari sau orice alt fel de artisti pot face ce face el pe scena.Putini pot sari,rostogoli si pastrand nota corecta pe un instrument atat de greu(pentru mine cel putin,mi se pare al naibii' de imbarligat).
Pe numele sau complet Angus McKinnon Young,unul dintre cei mai buni chitaristi ai lumii s-a nascut pe data de 31 Martie 1955 in Glasgow,Scotia.El este cel mai mic dintre cei 8 frati ai familiei Young,parinti lor fiind William Young si Margaret Young.
In 1963 s-a mutat impreuna cu fratii lui mai mari George,Malcom si sora sa Margaret in Sydney,Australia.A inceput sa cante la banjo iar prima sa chitara a fost una second-hand cumparata din josul strazii pe care locuia.Amintin
du'si si acum cu cata ardoare canta la prima sa chitara.A declarat intr-un interviu ca lemnul a putezit de la atata sudoare.
A facut parte din mai multe grupuri muzicale locale ca la varsta de 18 ani sa formeze AC/DC impreuna cu fratele sau mai mare Malcom.La inceput AC/DC era formata astfel:
Angus la chitara acustica,Malco
m la chitara ritmica,Dave Evans voce,Larry Van Kriedt la bass si Colin Burgess la tobe.
Numele trupei a venit odata cu denumirea inscriptionata pe partea din spate a masinii de cusut a surorii sale pe care scria Alternating Current/Direct Current.De asmenea sora sa,Margaret i-a dat ideea de a purta uniforma scolara pe scena,stil ce l-a consacrat pe Angus odata cu "cornitele" aferente pe care numai Angus le poate avea,inate de stilul semnatura,Angus a incercat mai multe...combinatii de costume pentru a avea propiul stil pe scena.Se costuma precum Zorro,o gorila,si o parodie a personajului Superman,de asemena se numea Super-Ang(foarte tare asta:))).
In stilul sau muzical a fost influentat de nume precum:
Chuck Berry,Jimi Hendrix si Keith
Richards.
A fost introdus in Rock N'Roll Hall of Fame odata cu trupa AC/DC in 2003 cand si-a facut aparitia Steven Tyler si a fredonat alaturi de ei "You Shook me All Night Long".
Cele mai importante solo'uri de chitara ale lui Angus au fost in melodiile:
"Back in Black","Highway To hell","Thunderstruck","You shook me all night long","Let there be rock"si"TNT".
Fiind considerat unul dintre cei mai buni cantareti ,AC/DC una dintre cele mai mari trupe rock a tuturor timpurilor alaturi de Black Sabbath sau Led Zeppelin,Angus este pe locul 40in Top 100 Greatest Guitarist Of All Times si trupa AC/DC pe locul 4 in top'ul 100Greatest Hard Rock Band of All Times realizat de Vh1.

2 comentarii:

  1. Eu vreau sa zic ca am 12 ani si ca pana acum si de acum inainte voi asculta aceasta muzica.[hard rock ; classic rock] Desi pare ca totu' e pierdut , mai sunt catva acolo care sunt ca mine.
    " Rock n roll ain't never die"

    RăspundețiȘtergere
  2. @Anonim
    Daca marea majoritate(care s-a demonstrat stiintific ca n-are creier)asculta gunoaie asta nu inseamna ca totul e pierdut.
    Nimic nu e pierdut!

    RăspundețiȘtergere