vineri, 18 martie 2011

Sarbatoritul zilei:Jerry Cantrell(Alice in Chains)

Astazi,pe data de 18 Martie avem 1 sarbatorit!
Jerry Cantrell:
Pe numele sau camplet Jerry Fulton Cantrell Jr. s-a nascut pe data de 18 Martie 1966 in Tacoma,Washington USA.
Si-a dovedit dragostea fata de muzica inca de la o varsta fragenda,a cantat in corul scolii si a participat la numeroase comeptitii,dar la 17 ani s-a apucat serios de cantat la chitara.
Cand el avea varsta de doar 7 ani parintii lui au diviortat,iar in 1987 la varsta de 43 de ani mama lui a mu
rit.
La inceputul anilor 80' a inceput Alice in Chains sub numele de Diamond Lie in componenta Jerry Cantrell,Sean Kinney si Mike Starr(decedat pe data de 8 Martie 2011).
Dupa ce a devenit cunoscuta,a luat numele de Alice'N Chainz,nume ce ulterior avea sa fie schimbat in Alice in Chains.


Cand albumul We die young a primit aurul(primul album Alice in Chains)Jerry i-a trimis profesoarei de la cor o copie.
In 2002 moartea lui Layne Staley,solistul Alice in Chains socheaza o lume i
ntreaga,acesta a murit din cauza unei supradoze,iar trupa a fost pusa la grea incercare.Cantrell a lucrat mai mult pe cont propiu,iar in 29 Sptembrie,2009 au inregistrat primul album cu noul solist,William DuVall,Black Gives Way to Blue.
Nici pe cont propiu nu o duce rau,are la activ 2 albume si mai multe cantece pe coloanele sonore a mai multor filme.Multa lume se indoia de viitorul trupei,iar Jerry a dat un interviu pentru revista Guitar World:
"It's something I never really wanted to do, but the way things have played out, it's like, why not? To be honest, I'd just be happy being the lead guitarist and singer for Alice In Chains. It's always been my first love, and always will be, but the situation being what it is... we've been together for a long time, and right now it's kinda played out. It's time to let it be. Now I've got to step up to the plate and take a few swings."
In 2002 a lansat cel de'al doilea album solo,Degradation Trip impreuna cu Ozzy Osbourne,Robert Trujillo(Metallica) si cu Mike Bordin la tobe.Fiind lansat imediat dupa moartea lui Layne,acesta i
-a fost dedicat.
A aparut in nenumarate spectacole sau pe diferite albume ca "invitat".
In 2002 a luat parte la mai multe concerte Nickelback si a fost intrebat de catre Chad daca vrea sa ia parte la single'ul "Hero"de pe coloana sonora a filmului Spider Man.Jerry nu a putut lua parte la acesta asa ca a fost inlocuit de Josey Scott(Saliva).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu