joi, 17 martie 2011

Top 15 Nirvana:


Tocmai am facut o postare legata de Kurt Cobain si daca tot ne indreptam atentia catre Nirvana si stilul grunge de ce sa nu fac si un top?
Cu ocazia asta am mai descoperit cel putin 5 melodii Nirvana pe care nu le stiam.
Fan sau nu,iti place sau nu stilul grunge,ai plans sau nu cand ai aflat de moartea tragica a lui Kurt sunt sigura ca acest top va va incanta urechile si in cazul fetelor si privirea:)).
Acum 2 saptamani de ziua lui Kurt am vazut un Top 10 Nirvana/Pearl Jam pe Vh1,top ce m-a impresionat,dar pentru a-mi dovedi cultura muzicala de care dau(sau nu) dovada fac si eu topul meu.
Multa lume judeca gresit trupa datorita faptului ca Kurt Cobain si-a luat viata.Nu stiu sa aprecieze o muzica pura cu niste acorduri mai mult decat legenadre,nu au cum sa se bucure de singura melodie ce ma trezeste la ora de matematica,nu au cum sa se bucure ca poate daca statea pe pamant nu ii era mai bine,stie Dumnezeu de ce l-a luat si dupa cum spun multi "Kurt nu e mort,s-a dus doar sa-L invete pe Dumnezeu rock"si bine inteles lumea judeca tot stilul grunge si mai apoi stilul rock doar pentru simplul fapt ca si cei ce fac muzica pura,aceea magie cu microfonul ce nume ca Inna,Lady Gaga sau Miley Cyrus nu vor putea sa faca nici odata au ales sa faca ceva cu viata lor.Chiar daca si-a pus capat zilelor,cine suntem noi sa judecam?
Avea moivele lui,multa lume stie partea intunecata a vietii si poate nu multi au trecut prin greutatile ei,dar Kurt inca de mic copil a fost altfel(intr-un sens bun) daca era comun ca toti ceilalti nu mai era Nirvana si posibil ca o fila din istoria rock'ului sa nu fi fost scris.Stereotipul cum ca toti rockerii mor din supradoze,acte de violenta,betii repetate sau stilul de viata haotic are un sambure de adevarar dar oameni de rand nu ar putea sa traiasca in lumea rock'ului nici macar o spatmana si oamenii acestia pe care voi ii judecati o fac de o viata.
Aceasta a fost o paranteza referitoare la acei oameni ce nu stiu decat sa priveasca in afara( ar trebui sa le faca cineva cunostiinta cu o oglinda)si ce m-a facut sa scriu aceasta paranteza a fost un comentariu referitor la modul in care Kurt si-a luat viata si cum niste"copii tembeli"il idolatrizeaza.
Da,avem motive si inca forte multe.Si cand persoane ca cea ce a scris comentariul(nu pe blogul meu,pe al site)vor face ce a facut Kurt Cobain,Nirvana si orice alta trupa rock plina de excese abia atunci sa vorbeasca.
Asta re iese din versuri.Sunt madrii cu cine,ce sunt si pun asta pe versuri si melodii minunate.
Si nu numai ca ritmul si vocea din melodii suna impecalbil ,dar rock'ul mai are o calitate;Suna la fel si live.
Lu' ala micu' daca-i scoate'ti CD'u se incurca la baby'uri:))
Acum revenind la top si la trupa:))
Trupa a fost formata din Kurt Cobain,Krist Novoselic si David Grohl.Este numita "nava mama" a Generatiei X.Este cea mai cunoscuta trupa de grunge alaturi de Alice in Chains si Pearl Jam.
Nevermind este cel mai cunoscut album datorita hit'ului "Smells like teenage spirit",in total au vandut peste 50.000.000 albume.
Dupa ce s-au desparit,in 1994 dupa moartea lui Kurt,David a infiintat trupa Foo Fighters.
Top 15 Nirvana:
15.Rape me:

14.Been a son:

13.Dumb:

12.Heart shaped box:

11.About a girl:

10.Lithium:

9.All apologies:

8.On a plain:

7.Polly:

6.Sliver:

5.You know you're right:

4.In bloom:

3.Come as you are:

2.The man who sold the world:

1.Smells like teenage spirit:

4 comentarii:

  1. Vai sa-mi trag una ce tare e topul, genial, cel mai tare articol al tau, bravo. Super. Pupici!!! Asa de mult imi place de stilul lui Kurt, nu stiu asa de whatever, stia sa traiasca clipa. Intr-un top al compozitorilor facut de mine ar fi John Lennon, Bob Dylan, Paul McCarthney si Jon Bon Jovi. Stiai ca la intrarea in Aberdeen (orasul unde s-a nascut Kurt) este o placuta pe care scrie ABERDEEN si dedesupt COme as you are! Ffff tare

    RăspundețiȘtergere
  2. @Maverick
    Merci de apreciei;)
    Ma bucur ca-ti place!
    Era una dintre cele mai bune voci si compozitori ,scria niste cantece minunate si daca ar mai fi trait le-ar vi dat o lectie despre cum arata muzica adevarata nimicurilor comerciale de astazi.
    La fel ca si John Lennon,Jimi Hendrix,Janis Joplin...etc
    Nu se vor mai naste prea curand oameni inzestrati cu un asmenea talent.
    Si de copiat...au mai incercat si altii si nu le-a iesit.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bai,topul tau e mega,exact cum credeam ca o sa fie.
    Despre Kurt nici nu are rost sa vorbim,este idolul meu,prima mea dragoste,un om de exceptie,un adevarat artist.
    De acord cu Maverick,ESTE CEA MAI BUNA POSTARE A TA.
    Keep going!

    RăspundețiȘtergere
  4. @AndreeaF
    Ahh merci frumos.
    Tu si Sebastian(Maveick)in top 5 inteligenti de pe blogu' asta=))

    RăspundețiȘtergere